Do G1 to Mroczne Tajemnice lub Edycja Rozszerzona. Grałem w oba, lecz MT trochę lepsze, więcej ciekawych, nowych wątków. Oczywiście nie umniejszam tutaj ER, bo tam też jest trochę ciekawych, nowych rzeczy, a podobno jest jakiś nowszy patch na którym nie grałem i tam jest jeszcze więcej nowości. Ogólnie polecam obie modyfikacje.
Zaś co do G2 NK, to Returning przychodzi mi na myśl, obecnie wyszła wersja 2.0 jest jeszcze nie została spolszczona, na pewno jest język rosyjski dostępny, nie wiem jak z innymi, ale jest temat na forum to poszukaj. W międzyczasie możesz pograć w starszą wersję która też jest świetną modyfikacją. Aha, Returning 2.0 to nie jest patch, tylko zupełnie oddzielny mod (Choć to nie do końca dobre słowo, ale inne mi na myśl nie przychodzi).
Jest jeszcze Global Mod, ale co do niego mam mieszane uczucia, bo raz podczas gry zaczęli mi znikać NPC i nie ukończyłem go, drugi raz nie próbowałem, choć pewnie znajdzie się ktoś kto tego problemu nie miał.
Mi nic więcej na myśl nie przychodzi, najlepiej będzie jeśli przejrzysz dział "ukończone modyfikacje" na tym forum. Warto także zapoznać się z działem "Zapowiedzi modyfikacji".