Gothic III Forsaken Gods 88271 379

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 14.04.2008 roku

Wyświetleń 88271

Odpowiedzi 379

Goth

Goth

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy

Goth

Gothic III Forsaken Gods
#20 2008-04-16, 15:04(Ostatnia zmiana: 2008-04-16, 15:04)
A ja tam się ciesze że wyjdzie dodatek i co z tego że nie robiony przez PB nic nie szkodzi jest wiele innych firm które mogą to zrobic, tylko żeby posłuchali fanów i zrobili zaj#$%@#& fabułę no i może żeby zmniejszyli troszkę wymagania sprzętowe :)  ( RAMY ) wtedy było by cudnie :)

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Keretsel

Gothic III Forsaken Gods
#21 2008-04-16, 16:01(Ostatnia zmiana: 2008-04-16, 16:11)
Cytat: Tawerna Gothic\'
Po wczorajszym zdumiewającym obwieszczeniu JoWood, zaciekawiony całym zdarzeniem serwis gamona.de przeprowadził wywiad z wydawcą gier Gothic. W opublikowanym tekście najbardziej rzucają się w oczy stwierdzenia mówiące o tym jakoby Forsaken Gods ma być swego rodzaju łącznikiem pomiędzy trzecią a czwartą częścią serii. Mało tego "dodatek" najprawdopodobniej nie będzie wymagał podstawowej wersji gry. Co czyni z niego niezależny AddOn na podobnej zasadzie jak miało się to w przypadku Nocy Kruka. Nadal jednak nie ujawniono komu przyjdzie stworzyć Forsaken Gods. Być może na dniach JoWood zdradzi nam tą informacje.
Hmm... Może nie być źle. A może być do dupy. Samodzielny dodatek? Cóż nie podoba mi się to.

Goth

Goth

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
samodzielny ??? to może moje marzenie o zmniejszeniu wymagań się spełni :)  a wracając do tematu samodzielny czy nie i tak w nie go zagram nawet jak będzie się cioł :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Skoro samodzielny, to będą to robili na silniku Ge3?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W Gothic 3 the Beginning chodziło się młodym Xardasem, co będzie teraz?

Co ma do rzeczy komórkowe padło, które z oryginalnej gry czerpie na dobrą sprawę jedynie znak handlowy do pełnoprawnego dodatku?

Samodzielny dodatek? Cóż nie podoba mi się to.

Sądzę że ma to podstawy leżące w kwestiach technicznych obecnego silnika oraz optymalizacji. Wcale bym się nie zdziwił gdyby gra... dodatek został oparty o nowy, nie koniecznie autorski engine.

Wydaje mi się że podobnie było z San Andreas i Vice City, które z początku miało być zależnym dodatkiem do trzeciej części GTA. Z tym że tu bardziej chodziło o zwyczajny marketing i pieniądze niżeli wymagania, bo gry były oparte o ten sam engine. Po prostu pełnoprawny tytuł ma większe przebicie niż dodatek do istniejącej już gry.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
W żadnym oficjalnym źródle nie ma nic napisane o tym, że dodatek będzie niezależny od GIII. To, że ktoś sobie dodał własną teorię...

Mało tego "dodatek" najprawdopodobniej nie będzie wymagał podstawowej wersji gry. Co czyni z niego niezależny AddOn na podobnej zasadzie jak miało się to w przypadku Nocy Kruka.
Geniusz, który wymyślił tą teorię twierdzi, że Noc kruka też jest niezależnym dodatkiem - gratuluje pomysłowości...

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie ja to pisałem... przeczytałem na gothic.gram.pl

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Wiem, zresztą nigdzie Cię nie posądziłem o bycie autorem tych słów....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jakoś wątpie, że będzie to samodzielny dodatek. Poza tym to bardzo się zdziwiłem czytając to wszystko. Ge3 nie byl taki zły, jednak takie rzeczy jak np. bronie mnie trochę wkurzyło... Na początku gry można mieć jeden z lepszych mieczy... Zresztą, inne postacie. Jako Bezi można było po krótkim czasie rozwalić wszyskich przeciwników, mało tego - całe miasta nie stanowiły przeszkody. Jak wszyscy wiemy fabuła też szału nie robiła. Zobaczymy, na pewno zagram w ten dodatek ;]

hick12

hick12

Użytkownicy
posty48
  • Użytkownicy
Chyba chcą zrobić nie dodatek tylko polepszyć i dodać parę rzeczy Gothica 3 i wycofać poprzednia wersję bo po jakiego robić dodatek który chodzi bez zwykłej gry.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Chyba chcą zrobić nie dodatek tylko polepszyć i dodać parę rzeczy Gothica 3 i wycofać poprzednia wersję bo po jakiego robić dodatek który chodzi bez zwykłej gry.

Przykładem może być Painkiller. Dodatek ten chodzi bez oryginalnej gry i jest zupełnie inny od poprzednika.

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ostatnio zaczołem znów troche grać w Gothic 3 i bardzo mnie cieszy informacjia,że będzie dodatek zobaczymy jak bedzie wygladał i czy bedzie ok.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dzisiaj ukazał się wywiad na WoG-u na temat dodatku:
http://www.worldofgothic.de/gothic3/index.php?go=interview22
Jak się okazuje nad Gothic 4 i Forsaken Gods pracują 3 ekipy:
Cytat: http://www.worldofgothic.de/gothic3/index.php?go=interview22\'
Wie ja alle schon wissen, arbeitet JoWooD Productions zusammen mit Spellbound an Gothic 4 und gemeinsam mit einem weiteren Developer am Gothic 3 AddOn.
Jeśli chodzi o silnik dodatku, okazuje się, że będzie on inny niż do zwykłego Gothica 3.
Cytat: http://www.pcgames.de/?article_id=641151&page=1\'
Nicht die Gothic 3-Engine; für das Gothic 3-Add-on wird etwas Neues verwendet.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Mógłby ktoś przetłumaczyć dokument^^?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mógłby ktoś przetłumaczyć dokument^^?
Cały? Tam nie już nic ciekawego. Jest jeszcze, że chcą przywrócić świetność Gothica, jego klimat etc. Napisane jest też, że 1 maja dowiemy się jak będzie brzmiał niemiecki podtytuł dodatku.

Xardas348

Xardas348

Użytkownicy
posty61
Propsy6
  • Użytkownicy
Bardzo Ciekawi mnie co zrobią z tym Engine'm z Ge3 który jest najgorszy z tych które widziałem. Ogólnie Ge3 najgorszy nie był gdyby nie klika [W sensie że bardzo dużo] Bug'ów w samej grze prostych i niby na nic nie działających a jednak psujących do cna rozgrywkę.

Co do samego dodatku gracze proszą o powiększenie wątku z Xardas'em i to mnie cieszy [Patrz na nick ;) ]. Mają zmienić silnik i system walki na najprawdopodobniej wielopoziomowy czyli zależnie od typu przeciwnika postać będzie musiał w ten sposób z nim walczyć bo przecież inaczej walczymy z Trollem, a inaczej z Goblinem czy Chrząszczem ;) . Powrót do klimatu serii jest najlepsza możliwą opcją bo za klimat gry mogę znieść grafikę z GI :D . I zapewne będzie G3MDK czyli na to wszyscy czekali, a to z powodu tego że możliwość tworzenia mod'ów ściąga osoby nawet które nie lubią Gothic a twórcą idzie to na rękę albo Kasę jak to woli. I najprawdopodobniej Dodatek ma przerobić Digital Direct and OpelGL na poziom DirectX 10 i Vista OpelGL :/  A to nie owocuję zmniejszeniem wymagań [Zraz się popłaczę]. Ale póki co to są projekty i rozważania po części graczy i reagowania na ich prośby i nie wiadomo póki co ile w tym prawdy.

W każdy razie liczę na świetny dodatek. Przynajmniej lepszy od Ge3.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
. I najprawdopodobniej Dodatek ma przerobić Digital Direct and OpelGL na poziom DirectX 10 i Vista OpelGL :D  A to nie owocuję zmniejszeniem wymagań [Zraz się popłaczę]. Ale póki co to są projekty i rozważania po części graczy i reagowania na ich prośby i nie wiadomo póki co ile w tym prawdy.

A w jaki sposób oddzielny dodatek miałby zmniejszyć wymagania oryginalnej wersji gry? Poza tym już nie przesadzajcie, to oczywiste że wymagania nie zostaną zmniejszone ze względu na poziom panujący w obecnych grach. Nikt nie powiedział że komputer zakupiony kilka lat temu starczy Wam dożywotnio. Jedyne oczekiwania co do wymagań to te żeby były adekwatne do poziomu który gra reprezentuje.

Xardas348

Xardas348

Użytkownicy
posty61
Propsy6
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro\'
A w jaki sposób oddzielny dodatek miałby zmniejszyć wymagania oryginalnej wersji gry? Poza tym już nie przesadzajcie, to oczywiste że wymagania nie zostaną zmniejszone ze względu na poziom panujący w obecnych grach. Nikt nie powiedział że komputer zakupiony kilka lat temu starczy Wam dożywotnio. Jedyne oczekiwania co do wymagań to te żeby były adekwatne do poziomu który gra reprezentuje.

No nie spodziewam się tego że wymagania zostaną zmniejszone, ale że gra będzie stabilniejsza. A po za tym kupiłem kompa około 1 roku temu i chcę na nim pojeździć jeszcze w mojej ulubionej Serii :D  A co do poziomu Visty to mnie irytuje bo nie lubię tego systemu jak cholera, a miałem go wraz z systemem demówke 30 dni i chciałem przetestować jak to jest wersja Home Premium i taka kicha z tym ale nie będę tu opisywał Visty bo niechce doprowadzić do spamu.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Gothic III Forsaken Gods
#38 2008-04-24, 21:44(Ostatnia zmiana: 2008-04-24, 21:45)
Vista dobra jest, tylko trzeba wiedzieć, z której strony ugryźć :D . Ja śmigałem na 512 MB RAM na Windows Vista Ultimate w Gothic 3 i dało się normalnie grać :/ . Poza tym - uważam, że gra jest dość stabilna, jeszcze nigdy mi nie wyszła, ani nie zawiesiła się. Chodzi o to, żeby wymagania nie były zbyt duże, jak na grafikę, którą gra posiada...

PS: Thoro - wydaje mi się, że pisze się "Fracture", a nie "Facture" ;) .

Xardas348

Xardas348

Użytkownicy
posty61
Propsy6
  • Użytkownicy

Xardas348

Gothic III Forsaken Gods
#39 2008-04-25, 20:02(Ostatnia zmiana: 2008-04-25, 20:02)
Cytat: dekster17\'
Vista dobra jest, tylko trzeba wiedzieć, z której strony ugryźć

Jest dobra ale żal mi Longhorn#msgote author=dekster17\']Vista dobra jest, tylko trzeba wiedzieć, z której strony ugryźć[/quote]

Jest dobra ale żal mi Longhorna który nie wyszedł sprawdzałem na nim jak chodzą gry na wersji trial zamkniętej. System był jako dodatek do jakieś gazety typu PC Format. I gry chodziły świetnie, a wręcz lepiej niż na DirectX 10. I dodatkowo ładny wygląd, a zwłaszcza w Gothic 3, ale to akurat było demcio :/  chodził dobrze silnik :D . A system do robienia modów do różnych gier czytałem jest podobno wyrąbany i fani moddingu nielegalnie bo nie ma legalnej pełnej wersji Longhorna, a szkoda ;)  jadą na nim i robią mody do wszystkiego ile procek pozwoli ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry