Bardzo Ciekawi mnie co zrobią z tym Engine'm z Ge3 który jest najgorszy z tych które widziałem. Ogólnie Ge3 najgorszy nie był gdyby nie klika [W sensie że bardzo dużo] Bug'ów w samej grze prostych i niby na nic nie działających a jednak psujących do cna rozgrywkę.
Co do samego dodatku gracze proszą o powiększenie wątku z Xardas'em i to mnie cieszy [Patrz na nick ;) ]. Mają zmienić silnik i system walki na najprawdopodobniej wielopoziomowy czyli zależnie od typu przeciwnika postać będzie musiał w ten sposób z nim walczyć bo przecież inaczej walczymy z Trollem, a inaczej z Goblinem czy Chrząszczem ;) . Powrót do klimatu serii jest najlepsza możliwą opcją bo za klimat gry mogę znieść grafikę z GI

. I zapewne będzie G3MDK czyli na to wszyscy czekali, a to z powodu tego że możliwość tworzenia mod'ów ściąga osoby nawet które nie lubią Gothic a twórcą idzie to na rękę albo Kasę jak to woli. I najprawdopodobniej Dodatek ma przerobić Digital Direct and OpelGL na poziom DirectX 10 i Vista OpelGL

A to nie owocuję zmniejszeniem wymagań [Zraz się popłaczę]. Ale póki co to są projekty i rozważania po części graczy i reagowania na ich prośby i nie wiadomo póki co ile w tym prawdy.
W każdy razie liczę na świetny dodatek. Przynajmniej lepszy od Ge3.