Ezzam czyli funkcja if nie ma żadnych ukrytych opcji znaczy jest to tylko "jeśli" tak jak w angielskim. Obawiałem się jakiś ukrytych opcji itp jak tak to ok
Co do orka to gildia będzie najemników (na razie) i już to zrobiłem

ale jest problem z mds'ami od jednoręcznej broni i łuków co do kusz dość fajnie wygląda jak ork strzela

chodzi o to że wyskakuje mi błąd mówiący o tym że nie mogło znaleźć mds do jednoręcznych i łuków wie ktoś jak to naprawić?? Orkowie mogą pozostać tylko jak mistrzowie od 2-ręcznych i kuszy.
@taki jeden ludek - Gildia to i nastawienie orkowie są ustawieni jak zwierzęta zawsze zaatakują (z jednym wyjątkiem który ma własną gildię

) a to jest praktyka której użyję do robienia moda a w moim modzie będzie możliwość wesprzeć jeden z dwóch klanów orków lub inną gildię więc potrzebuję gotowej gildii do dołączenia.
To mi przypomina czy jest możliwość by móc zrobić to tak by było możliwe dołączenie do dwóch gildii?? Oczywiście z określonych do wyboru tak jak np. w G2 mamy najemników, magów i paladynów to te by zostały i załóżmy chciałbym dodać wątek wymagający dołączenia do jednej z trzech innych gildii np. wodny krąg, piraci i bandyci.
Teraz co do tych komentarzy po niemiecku wiem że w trakcie kompilacji są one pomijane i moje pytanie bardziej miało się odnosić do tego czy aby na pewno nic nie schrzanię przez zamianę (wiem strasznie chaotycznie piszę

)
:idea: Ezzam masz propsa