Mahridspoland,Witam,
Ciekawi mnie jedno. Na oficjalnej stronie moda , jest na screenach m.in. wzmianka o : Przerobionym na damski lekkim pancerzu magnata (kaftan gubernatora), fajnym kostiumie (screen nr 3), dualach i noszeniu dwóch broni na plecach (screen nr 7) , siadaniu z rozłożonymi nogami, jeździe konno, trzymaniu miecza przy ziemi czy choćby podróżowaniu z przyjaciółkami głównej bohaterki.
Niektóre przykłady zbroi, broni i system walki dwoma mieczami zostały usunięte z wersji.
Uznaliśmy, że byłoby lepiej.
I po co to wszytko, skoro po przetranslatorowaniu pierwszego dłuższego tekstu, dowiadujemy się, że jest to jedynie CIEŃ moda jaki miał wyjść naprawdę (do gothic 2) , a nie wyszedł z tego powodu, że autorzy postawili sobie zbyt wysoko poprzeczkę co do wymogów na temat animacji i tekstur i poprostu prace nad modem zawieszono, a to czym jest teraz to poprostu swego rodzaju "cover" oryginalnego gothica, gdzie główny bohater jest kobietą ,a reszta to poprostu dostosowanie głównych ról do kobiecej postaci .Screeny wprowadzają w dużej mierze w błąd ponieważ niedoinformowani gracze mogą wystawiać temu modowi negatywne oceny przez "braki" jakie wprowadzono i na tą chwilę mieli by rację, ponieważ nie ma połowy "nadzianych nowości" ,filmów itp itd. Moda nadal uważam za godnego tłumaczenia, ale teraz po takim oświeceniu pozostaje mi się modlić o jedno : oby "Czas Zapłaty" tak nie skończył i oby kiedyś "Długą drogę do domu" dokończyli oraz by stała się tym, czym miała być od początku.
Podczas tworzenia mod dla "Gothic 2" platformę, korzystanie z gry "Gothic 1" jako poligon doświadczalny dla tworzenia nowych modeli i animacji. W związku z tym sam, a pomysł stworzenia moda z dziewczyną w roli tytułowej.
Mod TLVH z rozwiniętym mod dla "Gothic 2" lub nie podłączony. I jest w pełni zakończone. :wink:
PrzemoRi,może to jest coś w stylu prologa - potem wejdzie wersja z nową fabuła i tymi bajerami?
Nie, nie prologi nie będzie.
Master722,A ja mam problem, bo po wskazaniu odpowiedniego folderu podczas instalacji C:\Gothic i po zakończeniu instalacji w folderze C:\Gothic\System nie mam pliku *.ini a w folderze c:\Gothic\Data nie mam pliku *.vdf Pomocy.... Z góry dziękuje
Zalecenia przed instalacją.:
1. Konieczność aktualizacji GothicPlayerKit programu. Pobierz go potrzebuje na ten
link.
2. Upewnij się, że masz zainstalowany
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86). Jest wymagane, aby poprawnie zainstalować mod.
To ważne: Aby zainstalować wideo wymaga aktywnego połączenia z Internetem.
MfG MaGoth, WoG.RU-Community.