Filmy/Seriale 598877 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 598877

Odpowiedzi 1647

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Oglądaliście?
Ja tak.

Ciekawa fabuła
Dla mnie nie była ciekawa. Dobry sparaliżowany żołnierz, źli ludzie pragnący zawładnąć nad światem, dobre niebieskie ludki. Jednak oglądało się przyjemnie. No i film niesie przesłanie, które nie każdy potrafi wyciągnąć(biorę pod uwagę komentarze na ww. filmwebie, których treść to: super efekty specjalne, zero fabuły). Kilka scen zapadło mi w pamięć.

Jeśli ktoś ma zamiar go obejrzeć - niech się nie krępuje, tylko idzie na seans w 3d(w zwykłym podobno ta magia znika).

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Filmy
#161 2010-01-22, 02:26(Ostatnia zmiana: 2010-01-22, 02:29)
choć niektórzy mówią, że to nowa Pokahontas?
Pewnie chodzi im o to:
http://news.indonewyork.com/images/article...-pocahontas.jpg :D

chciałbym polecić jeszcze dwa filmy które niedawno oglądnąłem "Lock, stock and two smoking barrels" oraz "Snatch" Guya Ritchiego. Ciekawa zakręcona fabuła a także nawiązania do twórczości Tarantino

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
Dla osób którzy lubia mocniejsze kino polecam serie Terminator.Film nie przynudza jak inne tego typu produkcje, cały czas sie cos dzieje, film wart obejrzenia.

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Filmy
#163 2010-02-08, 23:28(Ostatnia zmiana: 2010-02-08, 23:29)
Czy terminator to mocniejsze kino? Fakt faktem mam do niego sentyment (oczywiście dwójka miecie), ale obiektywnie rzecz biorąc nie jest to zbyt ambitne dzieło.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
http://www.youtube.com/watch?v=BneHiDEW0Pw

Niezła psychodela. Film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach, wiele elementów jest podobnych, ale tu twórcy posunęli się sporo dalej niż w rzeczywistości. Polecam zarówno to, jak i dokument o Eksperymencie Stanfordzkim, którego jeszcze nie oglądałem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

oglądał już ktoś? w tamtym tygodniu był pierwszy odcinek-wprowadzenie a w sobotę wyemitują następny (hbo).

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Nawet fajny.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
dziękuje za błyskotliwą i wielce wnoszącą wypowiedz :lol2:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Filmy
#168 2010-03-23, 19:22(Ostatnia zmiana: 2010-03-23, 19:29)
Właśnie skończyłem odcinek 2.
Ogółem nic konkretnego Ci nie powiem prócz tego że jeśli dla kogoś odcinek 1 był trochę nudny to tutaj tej nudy nie zobaczy. Wzorowe efekty piękna, ładne odwzorowanie no i cos czego nie ma w wieksozsci filmów o wojnie po prostu gud pis of szit

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Filmy
#169 2010-03-24, 10:23(Ostatnia zmiana: 2010-03-24, 10:24)
no i cos czego nie ma w wieksozsci filmów o wojnie
Znaczy co? Tylko konkrety proszę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Filmy
#170 2010-03-24, 17:37(Ostatnia zmiana: 2010-03-24, 17:37)
Fajnie, że ludzi od doradztwa i realiów nie mają z przypadku, co niestety jeszcze długo pozostanie niemożliwe w przypadku gier komputerowych, czy nawet innych filmów. To co jest na razie pokazywane, to pierdolona esencja Marines. Szkoda, że utrzymują zwartą konwencje filmową i to już drugi odcinek a zarazem kolejny, który kończy się w momencie rozwoju akcji a jeszcze bardziej przy tym irytujące jest to, że kolejne nie są bezpośrednią kontynuacją poprzedniego.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Konkretnie możesz sobie obejrzeć : p

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Konkretnie możesz sobie obejrzeć : p
Ale śmieszne. Naprawdę.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Filmy
#173 2010-05-13, 10:31(Ostatnia zmiana: 2010-05-13, 11:06)
Polecam Donnie Darko, świetny film Richarda Kelly
Taki psychologiczny dramat/science fiction. Ma pewne elementy Thrilera/horroru, to znaczy można się bać mimo że tak naprawdę nic bardzo strasznego się nie dzieje :facepalm:  Świetny klimat i fabuła o tyle ciekawa że jest chyba dziesięć różnych jej interpretacji.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Filmy
#174 2010-05-30, 22:10(Ostatnia zmiana: 2010-05-30, 22:11)
Obejrzałem Avatara. Spodziewałem się chujozy i faktycznie może warstwa fabularna, kreacje postaci i zdarzeń były poniżej oczekiwań ale film urzekł. Warstwy wizualnej nie oceniam bo nie oglądałem tego w kinie tylko na starej 17 calówce z dupą w dvd rip ale było nieźle. Ogólnie fajnie się to oglądało ale moim zdaniem jest to zmarnowany potencjał i powstała z tego ładna historyjka dla rodziny a nie film, który mógłby być definicją. Akcji jest dużo, film długi a fabuła i wiele istotnych wątków potraktowane powierzchownie a tu aż się prosi choćby o komparacje życia codziennego ludzi z kulturą i obyczajami tych kosmitów. Zamiast tego mamy skakanie po różnych scenach z historii avatara głównego bohatera i całkiem dobrą acz przeciętną jak na standardy obecnego kina akcje.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Mnie rozpjerdoliła  tym filmie jedna rzecz.

Prszyszłość, ludzie latają statkami, tworzą avatary komsitów, mają rozwiniętą w chuj technologię, szczyt rozwoju...

...a main character jest chromy. Ok, nie ma hajsu na operację. Ale żeby w dobie ekspansji kosmosu popjerdalać na zwykłym wózku którym jeżdżą dziś w PL stare baby a nie na choćby elektrycznym?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To miało podsycić tragedię, jaką przeżył PC_Hero :facepalm:
Zresztą... możliwe, że sobie sam taki wybrał. Sam widziałeś, że chciał być uber pro kozak :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To jest jeden z wielu nielogicznych elementów. Wszystko rozchodziło się o to, że wydobywali tam jakieś drogie gówno ale co z tego? Po co im te gówno, co się z niego wykonuje? Rozpierdoliło mnie również to, że 30% tak drogiego, nowoczesnego technologicznie i spektakularnego filmu działo się w jednym pomieszczeniu jakiejś zasranej bazy w niby wielkiej faktorii :facepalm: .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Żadna Głupia Spółgłoska

Filmy
#178 2010-05-31, 18:17(Ostatnia zmiana: 2010-05-31, 18:18)
Rozpierdoliło mnie również to, że 30% tak drogiego, nowoczesnego technologicznie i spektakularnego filmu działo się w jednym pomieszczeniu jakiejś zasranej bazy w niby wielkiej faktorii :facepalm: .
Bez przesady. Jeśli to było 5% to dużo.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W każdym razie scena ta była częsta. Straszna bieda jak na tak duży kompleks (w tle było widać jakieś kominy, faktorie) i film z takim budżetem.

0 użytkowników
Do góry