Filmy/Seriale 595041 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 595041

Odpowiedzi 1647

Dude

Dude

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Zbanowany
Ja teraz odgrzewam sobie całego Harrego Pottera. Widzieliście już może VOLDEMORT: ORIGINS OF THE HEIR? Dowiedziałem się, że film został wypuszczony przez fanów, ale jak dla mnie i tak dno.

Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej: ]gamepine.pl

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Dno to te dzieciaczki które płaczą ,że jest niezgodny z Lore chociaż wyraźnie twórcy o tym wspomnieli.
Film jest niezły, wplątanie Rusków do fabuły było genialnym zabiegiem i efekty specjalne też wyglądają przyzwoicie.
Ten easter egg z Karkarovem na końcu też trzeba pochwalić.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

Filmy/Seriale
#1562 2018-02-05, 17:30(Ostatnia zmiana: 2018-02-05, 17:38)
Bardzo mi się spodobał zwiastun kolejnej części M:I Fallout. Chyba wybiorę się do kina. Oczywiście Tom Cruise jak widać dalej we formie.  :D

http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1+Super+Bowl-45240

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Również Solo budzi we mnie pozytywne odczucia.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Solo nie wygląda jakby było filmem związanym ze Star Wars, według mnie słabo to wygląda, ale pewnie i tak sprawdzę..

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Właśnie dlatego to jest takie dobre. Bo nie powinno być jakoś powiązane z sagą czy coś :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Właśnie dlatego to jest takie dobre. Bo nie powinno być jakoś powiązane z sagą czy coś :P

No nie, wcale, pomijając, że aktor ni chuja nie pasuje, a film jest w uniwersum Star Wars, ponadto opowiada o postaci, która w nim występowała...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
O ile do trailera mam liczne zastrzeżenia, tak Alden...widziałem go w "Ave,Cezar" gdzie był spoko. Wizualnie jest idealnym Hanem (Hanem, nie Harrisonem), zobaczymy jak będzie z grą, tu mam pewne obawy, ale..kto wie.
Większym mam problem z trailerem którego styl wizualny jest bardzo zbliżony do "Rogue One", nie wiem czy mi się to podoba, brakuje jakiegoś WOW a i ekipa Hana z wyjątkiem Harrelsona i Lando nie prezentuje na razie sobą nic ciekawego.
Nie rozumiem "nie wygląda jak film związany ze Star Wars", jest Cheewie, Han, Lando, Sokół, blastery, muzyczka, pojazdy, szturmowcy...lol.
Nie czekam, ale obejrzeć obejrzę.

Trailer "Fallout" faktycznie wygląda widowiskowo, może nadrobie te części których nie widziałem w końcu. "Venom" to takie na razie po raz setny to samo, ale to tylko teaser, bez dania głównego (które nie jest jeszcze gotowe) więc nadal czekam na pełną zapowiedź. Najlepszy spot z tych nowych ma oczywiście "Deadpool 2" który dalej idzie w tą specyficzną, ale zajebistą kampanie promocyjną.

Najważniejsze, że w tym tygodniu (piątek) na ekrany wreszcie wkracza "Phantom Thread" Paula Thomasa Andersona i jednocześnie ostatni w karierze (choć pewnie zmieni milion razy zdanie) film najlepszego aktora naszych czasów, Daniela Day Lewisa.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Witajcie. Obejrzałem niedawno Łowcę Androidów 1982, jednym słowem arcydzieło. Chciałbym obejrzeć podobne filmy właśnie z takim klimatem blade runner'a, więc będę wdzięczny za jakieś ciekawe propozycję. Blade Runner'a 2049 możecie skreślić, bo byłem w kinie i obejrzałem. Całą serię gwiezdnych wojen również, przydałyby się jakieś inne tytuły SF.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Blade Runner'a 2049 możecie skreślić, bo byłem w kinie i obejrzałem.

?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Blade Runner'a 2049 możecie skreślić, bo byłem w kinie i obejrzałem.

?

No skreślić z listy propozycji...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zmyliłeś go tym rokiem przy tytule oryginału. Po prostu "Blade Runner".
Star Warsy to nie klimat Blade Runnera ;) Chodzi ci więc ogólnie o hard sci-fi czy coś docelowo o androidach z domieszką cyberpunku etc?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

Filmy/Seriale
#1572 2018-02-13, 18:00(Ostatnia zmiana: 2018-02-13, 18:09)
No tak, star warsy to nieco inny klimat. Chodzi mi dokładnie o klimat blade runner'a, choć wiem, że ciężko taki znaleźć, bo to unikat.

Edit: Najlepiej jakby to było coś o androidach, ale może być też hard sci-fi. Ważne, żeby był głównie położony nacisk na fabułę i klimat w połączeniu z muzyką.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Podobny klimatem (a przynajmniej wizualnie) wydaje się "Altered Carbon" (serial), nie widziałem czy nadchodzący "Mute" na Netflixa.
Jest "Ghost in the Shell", ale to raczej dość marny (choć ładnie wizualnie film). Mówię rzecz jasna o hollywoodzkiej wersji z zeszłego roku.

A tak po za tym to z głowy nie rzucę żadnym tytułem który mógłbym nazwać bardzo podobnym kuzynem "Blade Runnera".

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Poleciłbym Tron: Legacy, ale to się nijak ma też do "Blade Runnera". Niby gatunek ten sam (cyberpunk) ale to oba rożniące się tematy.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
A tak po za tym to z głowy nie rzucę żadnym tytułem który mógłbym nazwać bardzo podobnym kuzynem "Blade Runnera".

No właśnie. Stary klasyk nie ma sobie równych. To co podaliście to w pewnym stopniu jest podobne do klimatu Blade Runnera, ale mimo wszystko to jednak zupełnie co innego.

Tutaj oryginalny Blade Runner miał niesamowity klimat połączony z muzyką, to czysta poezja. Fabuła celowo delikatnie skomplikowana i nasiąknięta filozofią. Można spekulować np. czy Deckard był androidem czy tak naprawdę człowiekiem? Jak i również monolog. Właśnie takich elementów poszukuję w innych filmach, których niestety ciężko znaleźć. Tutaj przykład monologu:

https://www.youtube.com/watch?v=CabSoIrhmeE

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Moim zdaniem akurat Deckard  był replikantem , potwierdza to rozmowa z Wallecem w drugiej części. Choć nie ma jednoznacznej odpowiedzi a teorie są różne, to trochę tak jak z finałem "Twin Peaks" :P (ale na milion razy mniejszą skalę), interpretacja zależy tylko wyłącznie od widza i nawet jak jest jakaś kanoniczna odpowiedź to pewnie nigdy jej nie poznamy.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Lista seriali, które obejrzałem i również polecam. Kolejność nie ma znaczenia, wszystkie polubiłem prawie że tak samo. Z wyjątkiem Legionu, któremu dałbym ciut niższą ocenę.
  • Arrow
  • The Flash
  • Teen Wolf
  • The Walking Dead
  • Gra o Tron
  • Breaking Bad
  • Agenci Tarczy
  • The 100
  • W garniturach
  • Zagubieni
  • Kroniki Shannary
  • Wikingowie
  • Shadowhunters
  • iZombie
  • Forever
  • Spartakus: Krew i piach
  • Legion
  • Limitless
Poleci ktoś jakieś ciekawe seriale? Zastanawiam się nad obejrzeniem innych części Spartakusa. Ktoś oglądał "Pamiętniki Wampirów"? :D

How can I see roses... and only feel thorns...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Możesz spróbować obecnie emitowane "Counterpart" bo to rewelacyjny serial ze znakomitym J.K Simmonsem, świetną tematyką, bardzo ciekawą historią i wzorową realizacją. Jedna z większych i milszych niespodzianek ostatnich miesięcy, do końca sezonu jeszcze 6 odcinków i wyczuwam, że jak Justin Marks nie rozłożył się na zamykaniu intrygi to może być powalająco.

Z innych to sugeruje jak najszybciej, przed 2 sezonem, nadrobić "Westworld", znacznie lepsze od często porównywanej GoT. Świetna, pokrętna, ale zaskakująco spójna i dobra historia, rewelacyjne postacie i doskonali aktorzy plus realizacja z najwyższej półki. Serial wyreżyserowany po prostu perfekcyjnie.

Po za tym obowiązkowo "The Leftovers" i "Young Pope", są to co prawda seriale nie dla każdego, szczególnie ten drugi. "Leftovers" to świetny miks gatunkowy, ale przede wszystkim serial nad którym trzeba przysiąść i się zastanowić bo jest najeżony symboliką, metaforami, bardzo wieloznaczna, złożona, wciągająca i piękna produkcja z grupką fantastycznie wykreowanych postaci. Twórcą jest Damon Lindelof który napisał również "Losty", ale w mojej opinii pod względem scenariusza "Leftovers" to klasa wyżej, plus widać jak dojrzał przez te lata tworząc zwięzłą, konkretną, zamkniętą w 3 seriach historię.
"Young Pope" ma w sobie sporą dawkę surrealizmu, równie dużo symboliki, to także mocny komedio-dramat, ale w najlepszym wydaniu bo mówi o masie niezwykle ważnych i ciekawych rzeczy. Na dodatek to serial włoskiego reżysera, Paolo Sorrentino więc to mała perełka jeśli chodzi o wizualia, wypieszczenie w najdrobniejszych detalach, zdjęcia, kolorystykę, oświetlenie, scenografie. Jest autentycznie śmiesznie, ale i wzruszająco. Jude Law gra tu jedną z najlepszych ról telewizji.

Zawsze polecam "Twin Peaks", ale to najbardziej pojechany i specyficzny serial jaki powstał, 3 sezon to totalny odjazd i coś czego w telewizji nie było i nie będzie raczej, ale bardzo lubię zjechany mózg Lyncha więc chłonąłem jak gąbkę. Tradycyjnie zapraszam na mojego Filmweba jak ktoś chce, tam wszystko co widziałem jest, ocenione, skomentowane. http://www.filmweb.pl/user/Kuba_Marciniak

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Sporo seriali obejrzałem, więc też zarzuciłbym filmweba, ale w sumie pierwsza myśl - Banshee. Dosyć ciekawy i specyficzny serial.

0 użytkowników
Do góry