Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 424977 857

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 424977

Odpowiedzi 857

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Hehe to się w sumie już nie dziwie czemu tak ciężko ci grać magiem ;] . Ale w sumie zawsze się jakoś inaczej wtedy gra też tak muszę spróbować szkoda tylko że czasem bez miecza się nie obejdzie ...

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 60 siły wiec miecza nie używam bo gowno robię im. W 3 rozdziale zdobede kostur dający 40 many więc dobrze.
Na początku myślałem zrobić czystego maga. Czyli inwestować tylko w magię nic poza tym,a wczesniej miałem się posługiwać tylko zwojami xd ale chyba by było zbyt ciężko.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jest w ogóle lista nowych czarów do MT i ich opis , bo za 1 razem nie grałem magiem :<

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest w ogóle lista nowych czarów do MT i ich opis , bo za 1 razem nie grałem magiem :<
Nie ma ale mogę ci wiekszosc napisać.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Haha było by wręcz hardcorowo wtedy to by chyba cieszyło zabicie jednego ścierwojada :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Luki jak bys mogl to bylbym wdzieczny . A ogolnie co sadzicie o graniu magiem w mt w porownaniu do g1 i g2 ?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Haha było by wręcz hardcorowo wtedy to by chyba cieszyło zabicie jednego ścierwojada :D
Na samych zwojach xdciekawe skąd wziąć kasę na te drogie na początku gry zwoje.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Urok(tylko zwoje) działa jak zapomnienie z gothica 2. Można kupić i handlarzy.
2.Kontrola(tylko zwoje) przy pomocy tego czaru można przejąć kontrole nad dowolna postacią aż do skonczenia many. Można kupić u handlarzy.
3.Pocałunek smoka(kryształ,krąg 6) czerwony ,,trojkat'' z dzwiekiem ognistego pocisku. Lepszy od tchnienia śmierci 150 obrażeń(chyba). Do znalezienia w podziemnym świecie.
4.Armia upadlych(kryształ,krąg 5) działa tak samo jak armia
upadlych w gothiu 2. Chyba na wyspie uriziela.
5.Szał bitewny(Kryształ,krąg 5) w sumie nie wiem jak to działa xd. Do zrobienia w krysztale wiecznosci. Potrzebna umiejętność zaklinania. I kryształ.
6.Przemiana w 50% szansy na orka elitę i demoniczną panterę(Kryształ,krąg 5) no to zwykła przemiana beziego. Do zrobienia w krysztale wiecznosci. Potrzebna umiejętność zaklinania. I krysztal.
7. Zew pradawnych lub jak kto woli Gniew Innosa (Kryształ,krąg 6.Obrażenia 9999) Mozna użyć tylko 5 razy. Można nim zabić sniacego. Czar ober power xd . Rozpierdziela wszystko w promieniu 20m. Do zrobienia w krysztale wiecznosci.Potrzebna umiejętność zaklinania i krysztal ktory wygramy na arenie wiecznego ognia.
8. Oddech smoka(runa,krąg 1) Ognisty pocisk którym posługują się smoki. Do wyjęcia ze smoka.
9.Klątwa innosa(kryształ,brak kręgu,250dmg(chyba)) Cos w stylu deszczu ognia. Do znalezienia w podziemnym świecie,niestety żeby się z tego swiata wydostać trzeba go oddać.
10. Przywolanie strazniczej pantery (Kryształ,krąg 5) Przywolanie dość potężnego zwierzaczka. Do zrobienia w krysztale wiecznosci. Potrzebna umiejętność zaklinania i kryształ.
To chyba wszystkie,warto dodać ze zaklinania można się nauczyć u Argiliona za 50 pkt nauki. Krysztaly wymagane do tworzenia czarow można znaleźć na przykład w wieży mgiel. Stare czary dostały buffa,np fala śmierci uriziela ma teraz 350 obrażeń. To dość ogólna lista,sory za błędy.

Zapomniałem dodać ze jest multum nowych teleportow. W tym jeden multi teleport(do znalezienia w starej wieży Xardasa)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dzieki bardzo,  kozacko te czary wygladaja xD
Ten zew tylko 5 razy mozna ? Slabo :/

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Słabo ale tym czymś możesz zabić nawet śniącego zresztą jak mówił Lukizzz ma on dość duży zasięg więc czar jest bardzo przydatny :)

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja na hardzie (ani na zadnym innym poziomie) nigdy nie zrobilem napoju z rudy :D  jestem żyła i było mi szkoda kasy! :P
Ja tam na  8 poziomie miałem już po 30k rudy ;> Polecam przeszukać skrzynie w pokojach magnatów w SO,można i strażników,znajdziecie tam napoje po 10 do pz i eliksir siły ;>
Aha i w drugim rozdziale można iść do tego przemytnika koło SO sprzedać mu te rzeczy które są na szczycie wieży mgieł w chuuj kasy daje za to:>

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W początkowej fazie gry zawsze można okraść skrzynie argorna pod wodą.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Witajcie , mam kilka pytan odnosnie mt. Czy mozna zostac magnatem, czy mozna zostac guru ? Jak dolacze do straznikow to bede mogl awansowac na kogos i bede mogl awansowac na maga ? Jak.mroczne tajemnice zmieniaja glowna fabule gothic podstawki ? Czy duzo mnie ominie rzeczy jak zostane magiem ? Kim polecacie zagrac, magiem czy wojownikiem ? Instalowac patche do g1 jakies i dopiero.mt czy na czystego gt ? Czy granie z dubiniem to mus czy nie. ?

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna zostac magnatem w obozie przed kopalnia a guru tylko u fanatykow.  Jak zostaniesz straznikiem to nie mozesz awansowac ani byc magiem.  Osobiscie wole grac wojownikiem tzn. straznikiem lub najemnikiem.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To kijowo ze nie mozna magiem zostac w obozie. :/

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy zostajac straznikiem z kopalni mozna potem awansowac na maga ? I czym rozni sie guru od maga. I oplaca sie pakowac poza mana np zrecznosc albo sile ?

gruziak97

gruziak97

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe, jak podepnę się pod temat.
1Czyli guru można zostać jak się wykona wszystkie zadania u fanatyków? A jeśli dołączę do sekty i zrobię zadanie rozejm to też, czy nie?
2Czy jak przyłączę się do sekty, a potem nauczę piątego kręgu u pradawnych to będę mógł nauczyć się szóstego od Xardasa?
3Czytałem, że jak przyłączę się do sekty to fanatycy zaczną mnie atakować. Jeśli nie zrobię wszystkich zadań u fanatyków przed dołączeniem do obozu na bagnie, to czy będę mógł wykonać je po zadaniu rozejm, czy już szansa przepadnie?

Martell

Martell

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie , mam kilka pytan odnosnie mt. Czy mozna zostac magnatem, czy mozna zostac guru ? Jak dolacze do straznikow to bede mogl awansowac na kogos i bede mogl awansowac na maga ? Jak.mroczne tajemnice zmieniaja glowna fabule gothic podstawki ? Czy duzo mnie ominie rzeczy jak zostane magiem ? Kim polecacie zagrac, magiem czy wojownikiem ? Instalowac patche do g1 jakies i dopiero.mt czy na czystego gt ? Czy granie z dubiniem to mus czy nie. ?

chyba najlepiej w takiej sytuacji iść najpierw jako cień, mag ognia, po wyuczeniu kręgów magii dołączyć do strażników kopalni a na koniec magnatem. Nie jestem pewien tylko, czy po nauczeniu się 5 kr. u pradawnych masz możliwość nauczenia się 6 u Xardasa. Mag jest dobry o ile umie się nim grać i oszczędzać niektóre kryształy, jednak radzę grać postacią kombinowaną mag/wojownik.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety tak pięknie to nie ma jednak po przystąpieniu do jakiejkolwiek gildii można zawsze nadal dolaczyc do strażników kopalni. Na początku zawsze się pakuje w siłe a wiecej siły jest potrzebne na innym poziomie niż łatwym.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Magnatem i guru można zostać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry