Dodawanie postaci bez użycia spacera 8079 9

O temacie

Autor JOHN

Zaczęty 25.09.2010 roku

Wyświetleń 8079

Odpowiedzi 9

JOHN

JOHN

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Witam!
Pamiętam że w pierwszej części Gothica można było dodawać postacie wpisując je do pliku Startup.d. Próbowałem tak samo w G2:NK i nic nie dało:( Czy można jakoś to zrobić bez użycia spacera?
Z góry dziękuję :D

Pajki
  • Gość
Raczej nie  :pokerface:

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Oczywiście, że można
w startupie musisz wpisć coś takiego:

FUNC VOID STARTUP_nazwa twojego świata()
{
  Wld_InsertNpc (tutaj wpisujesz instance npc,"tutaj wpisujesz nazwe waypointa");
};
powinno działać ;)

Pajki
  • Gość
No racja sory za wprowadzenie w błąd

JOHN

JOHN

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Cytat: Tomaj link=topic=11501.msg112970#msg112970#msg112970#msg112970 date=1285443092
Oczywiście, że można
w startupie musisz wpisć coś takiego:

FUNC VOID STARTUP_nazwa twojego świata()
{
  Wld_InsertNpc (tutaj wpisujesz instance npc,"tutaj wpisujesz nazwe waypointa");
};
powinno działać ;)

Niestety nie można bo właśnie tak robiłem. Zrobiłem nową postać(edycja kopii skryptu Vatrasa) i wkleiłem go pod Vatrasem i nic nie dało :(

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Kurwa ludzie. Pomyślcie czasem. Niby po grzyba jest plik startup i wpisane w nim wszystkie monstery, postacie i Bóg wie co jeszcze? Wytężcie mózgownice... Pajki oczywiście gówno wie, ale wypowiada się wszędzie.

Przez spacera nie ma co nawet postaci wstawiać (nawet nie wiedziałem, że tak się dało oO ) bo z tego co czytałem to zajmuje wtedy 10 razy więcej miejsca. W pliku startup wpisujesz kod postaci i juz. NP:

Wld_InsertNpc (PAL_123_EdekZKrainyKredek,"NW_Kraina_Kredki");

I już postac jest...  :facepalm:

JOHN

JOHN

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Cytat: kaczka link=topic=11501.msg113172#msg113172#msg113172#msg113172 date=1285609742
Kurwa ludzie. Pomyślcie czasem. Niby po grzyba jest plik startup i wpisane w nim wszystkie monstery, postacie i Bóg wie co jeszcze? Wytężcie mózgownice... Pajki oczywiście gówno wie, ale wypowiada się wszędzie.

Przez spacera nie ma co nawet postaci wstawiać (nawet nie wiedziałem, że tak się dało oO ) bo z tego co czytałem to zajmuje wtedy 10 razy więcej miejsca. W pliku startup wpisujesz kod postaci i juz. NP:

Wld_InsertNpc (PAL_123_EdekZKrainyKredek,"NW_Kraina_Kredki");

I już postac jest...  :facepalm:

yyy... to nie wiem czy mam jakąś zje*aną wersję gry czy co bo ani nie mogę nic wstawić spacerem(wstawiam ale nie ma tego w grze) i tak samo ze startupem mi to nie działa... w G1 właśnie tak robię i wszystko jest ok ale w G2:NK nie działa:(

Kuba90

Kuba90

Użytkownicy
JunityMan
posty226
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • JunityMan
A zrobiłes paczke z modem i reprasowałes skrypty??

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Nie trzeba robić paczki... to już coś robisz źle ty... Albo źle kod wpisujesz, albo coś innego.

JOHN

JOHN

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Cytat: kaczka link=topic=11501.msg113304#msg113304#msg113304#msg113304 date=1285789851
Nie trzeba robić paczki... to już coś robisz źle ty... Albo źle kod wpisujesz, albo coś innego.

OK.
Można zamknąć temat. Dzięki za pomoc.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry