OTO POLSKA 1732504 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1732504

Odpowiedzi 5881

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Nie sądzę  :pokerface:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To prawda, że niedawno jeden poseł z KorWin poszedł manifestować w Warszawe ze swoją ekipa przeciwko czerwonym światłom? :lol2: Podobno miał przechodzić TYLKO na czerwonym krzyczac, że nikt nim nie bedzie rzadzil :lol2: NA szczescie slusznie dostał mandat z tego co czytam :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
to że słusznie egzekwowano prawo, tak. ale czy to prawo jest słuszne, mam wątpliwości.

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/krakow-lider-korwin-ukarany-przeszedl-na-czerwonym-wideo,3635819,artgal,t,id,tm.html

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To prawda, że niedawno jeden poseł z KorWin poszedł manifestować w Warszawe ze swoją ekipa przeciwko czerwonym światłom? :lol2: Podobno miał przechodzić TYLKO na czerwonym krzyczac, że nikt nim nie bedzie rzadzil :lol2: NA szczescie slusznie dostał mandat z tego co czytam :D

IMO Powinno być tak:
  • samo przejście na czerwonym świetle nie oznacza mandatu
  • gdy przechodząc na czerwonym świetle doprowadzisz do wypadku to wina jest po twojej stronie i pokrywasz koszta

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
lub giniesz xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wtedy koszta uszkodzonego samochodu, straty moralne i inne oplaca twoja rodzina.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zasadzie definitywny zakaz przechodzenia na czerwonym by mi nie przeszkadzał gdyby kurwa ktoś zaczął myśleć w tym kraju. Wracam nocą do chaty i zawsze, ale to kurwa zawsze, "muszę" czekać na zielone przechodząc obok miejscowej podstawówki gdzie za dnia ruch jest mniejszy niż na wiosce na podlasiu. Po prostu mnie roznosi w takich sytuacjach. Już nie wspomnę o skrzyżowaniach gdzie w ogóle te światła są niezsynchronizowane ze sobą, kiedy to zarówno pieszy jak i kierowca ma czerwone :facepalm:

ale generalnie to popieram Leinnana. W UK jakoś ludzie masowo nie giną na ulicach. Chociaż o tym nie słychać.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
za korwinem

"Pięć lat temu gospodarka Florydy znajdowała się w tragicznym stanie. Pod rządami pp.J.E.B.-a Busha i p.Karola Crista (wybrany jako Republikanin, potem przeszedł do Demokratów!) bezrobocie przekraczało 11%, natomiast dług wynosił aż 5,2 miliarda dolarów. Słabo prezentowały się również dane dotyczące turystyki, która dla tego stanu jest b. istotna.
Dzisiaj bezrobocie spadło do 5%. Liczba pracowników wzrosła w ostatnich pięciu latach aż o milion osób. Rozwiązany został także problem zadłużenia – 5 miliardowy dług zastąpiony został nadwyżką w wysokości $635 mln.
Okazuje się, że recepta na sukces była całkiem prosta. Władze postanowiły radykalnie obniżyć podatki, rozszerzono ulgi podatkowe, a warto również dodać, że na Florydzie w ogóle nie ma (lokalnego) podatku dochodowego.
Bardzo często trudniejszym zadaniem od obniżki podatków jest walka z nadmierną liczbą urzędników. Także tutaj odnotowano sukces – urzędy stanowe pozbyły się 11 tysięcy urzędników, a w planach są wypowiedzenia dla kolejnego tysiąca."

stan floryda, to tak mniej więcej połowa polski, pod względem powierzchni i zaludnienia i wydatków budżetowych.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Dołączam się jeśli chodzi o głupotę ze światłami. Akurat przed chwilą wróciłem z Krakowa i są takie przejścia gdzie stoi się czasem parę minut, a nie jedzie ani jeden pojazd.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W Niemczech można przechodzić na czerwonym świetle o ile nic nie jedzie. Wiadomo że jeśli jest duży ruch uliczny, to nie za bardzo można przejść, ale jeśli nic nie jedzie w promieniu pół kilometra, to po co stać? :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
O to chodzi, nie tworzyć prawa które będzie ignorowane bo to zaburza szacunek wobec państwa.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
znajdźcie innego polityka który ma takie ciekawe wywiady

https://www.youtube.com/watch?v=AwHWJZRrXFc

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

Wasze komentarze?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3854 2016-02-23, 17:30(Ostatnia zmiana: 2016-02-23, 17:51)
puste lokale obłożone podatkiem?

widziałem w hiszpanii całe osiedla pustych mieszkań, które tak sobie stoją od 2008 roku, czemu banki właściciele tych mieszkań, nie wynajmą tych mieszkań tym samym ludziom których nie było stać na spłatę kredytów, zamiast im je odbierać?

zamiast tego podatek? który zapłacą ludzie, które te pieniądze dadzą bankom? kurwa ja pierdole, parta razem to idioci którzy jarają się absurdalnymi pomysłami

ktoś wziął kredyt od banku, banki w usa doprowadziły do globalnego upadku ekonomii, co wpłynęło na brak zdolności kredytowej ludzi. banki zabrały mieszkania i domy ludziom którzy nie mogli spłacać kredytów, a teraz rząd hiszpański weźmie więcej pieniędzy w postaci podatku ludziom i odda je bankom żeby mogli wynająć te stojące puste mieszkania tym samym ludziom? KURWA MAĆ i te debile z partii razem mówią, że to dobre!

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3855 2016-02-24, 14:22(Ostatnia zmiana: 2016-02-24, 14:37)

ktoś wziął kredyt od banku, banki w usa doprowadziły do globalnego upadku ekonomii, co wpłynęło na brak zdolności kredytowej ludzi. banki zabrały mieszkania i domy ludziom którzy nie mogli spłacać kredytów.

Ty całkowicie nie rozumiesz na czym ten kryzys sprzed kilku lat polegał. To nie było tak.

Banki dawały kredyty na mieszkanie ludziom którzy kredytów tych nie mogli spłacić. Zrobiła się "bańka" i kiedy wszyscy się zorientowali że Banki tych pieniędzy nie odzyskają, "bańka" pękła. To zarówno wina banków jak i idiotów którzy pozaciągali te kredyty.

czemu banki właściciele tych mieszkań, nie wynajmą tych mieszkań tym samym ludziom których nie było stać na spłatę kredytów, zamiast im je odbierać?
Trochę skomplikowane, najlepszą opcją dla banków była by sprzedaż wszystkiego lub outsourcing deweloperom którzy by się tym zajeli. Problem ze znalezieniem ludzi którzy podejmą ryzyko inwestycji w pewnych miejscach. Poza tym każdy dom ma swoją cenę wynajmu i jesli nie znajdziesz najemców którzy tą cenę są w stanie płacić, nie możesz tej ceny obniżyć bo zawiera w sobie ona kaucję i opłaty za ewentualne zniszczenia. Powiedzmy że wynajmujesz komuś mieszkanie za 50% ceny, ten ktoś o mieszkanie nie dba, moze nawetorganizuję tam melinę, w wyniku różnych zniszczeń wartość mieszkania spada znacznie. Tak czy siak będziesz tracił pieniądze.

Tak w ogólę cały cel tego podatku chyba w tym żeby zachęcić właścicieli do wynajmu mieszkań. Choć odrobinę zastanawiam się jak oni chcą ten podatek egzekwować. Wydaję mi się że łatwo można to obejść z dobrymi prawnikami i księgowymi.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3856 2016-02-24, 14:26(Ostatnia zmiana: 2016-02-24, 14:52)
jest czy nie ma prawdy w twierdzeniu "banki w usa doprowadziły do globalnego upadku ekonomii"? no chyba że chcesz się licytować o te drugie 50% którzy je brali?

sam miałem kredyt w frankach w 2008, dzięki wielkiemu wysiłkowi prędko go spłaciłem zanim frank nie przekroczył 2.8 zł o ile dobrze pamiętam. więc trochę o tym wiem...

korwin mówi jak jest... przygnębiające jest że głosu rozsądku słuchają nieliczni a większość go nie rozumie.
Bylem oszołomem, gdy twierdziłem, że rozpadnie się Związek Sowiecki . Byłem oszołomem, gdy twierdziłem, że rozpadnie się AWS; byłem oszołomem, gdy twierdziłem, że rozpadnie się UD. Jestem oszołomem, gdy twierdzę, że rozpadnie się Unia Europejska.
http://www.se.pl/wiadomosci/opinie/sowa-byego-oszooma_782700.html

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, jakby ktos jeszcze wierzył w dobro Wałęsy i twierdzil, że w tamtych czasach wszyscy donosili albo byli sprzatani.

A najlepsze są teraz tlumaczenia rodziny Wałesy, że on to zrobil dla nich. Jakby Ci, na ktorych donosil i ktorym zniszczyl zycie tych rodzin nie mieli. Do tego Walesy nikt nie zmuszal, sam chcial zarobic, sam poszedl do sb i sam sie kurwa zwerbowal.

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wiedziałem ze to wrzucisz. Nie sądzisz ze Kaczyński ni był tak Wazny jak walesa, a do tego rodzina Kaczyńskiego była dobrze ustawiona przez co mógł odmówić? Nie żebym kogoś tu bronił ale ty werewolf jesteś najmniej obiektywna osoba jaka znam

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jesteś najmniej obiektywna osoba jaka znam

Potraktowalbym to nader powaznie, gdyby nie to, że wiem jakim koniem Korwina (bo na kuca jestes za stary) jestes :P

Nie sądzisz ze Kaczyński ni był tak Wazny jak walesa,

mysle, ze ze wzgledu na swojego ojca bracia Kaczynscy byli jeszcze wazniejsi niz wsiowy glupek (powtarzam slowa Korwina z ktorymi w pelni sie zgadzam) Lech walesa.

I nie tlumacz tego, ze odmowili bo mieli duzo kasy, Walesa tez biedny nie byl, po prostu byl kurwą i donosil, a teraz dalej jest kurwą bo nie potrafi sie przyznac. Choc gdybym ja w klamstwie tak daleko zaszedl pewnie tez bym sie nie przyznawał. Gdyby sie przyznal kilkanascie lat temu to wszyscy by mu wybaczyli, ale on twardo mowil, że nie donosil. Osoby ktore mowily, ze TW Bolek istnial i byl Walesa nagle znikaly bez sladu. Wypozyczyl teczke z IPNu - warto wspomniec, ze do dzis jej nie oddal - ale chyba nie wszystko spalil.

Ciekawe co kiszczak jeszcze ma w szafce ;)

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry