Bitwa 5a - Instrument muzyczny 81188 191

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 9.09.2010 roku

Wyświetleń 81188

Odpowiedzi 191

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ja bym raczej wybrał C ze względu na to, że obiekty są małe (cienkie) i róznicy pomiedzy zbakeowanym wzorkiem a stworzonym ręcznie będzie prawie zerowa.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No Twoja wola. Rob, zobaczymy jak wyjdzie.

Czy oprocz tych trzech osob ktore na razie cos pokazaly znajdzie sie ktos jeszcze? Daje ciasteczka z Lidla za 59p. :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy oprocz tych trzech osob ktore na razie cos pokazaly znajdzie sie ktos jeszcze?
Ja.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 5a - Instrument muzyczny
#63 2010-09-16, 04:57(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 05:03)
Raczej WIP:
Zniszczony fortepian. 412 tri.
1, 2, 3, siatka, tekstury (diff, spec, nor, 512^2) (coś się cienie na mojej karcie psują)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Podoba mi się synek. Jak to pociągniesz dalej jakąś ładną normalke dasz itp przydały by się jakieś zadrapania na lakierze na górze farba zdarta czy coś i masz majn głos.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
jak na moje to najlepiej wyglądają klawisze, ale tylko z daleka, bo z bliska trochę sztucznie wyglądają.

Specular trochę za jasny i gładki. No chyba, że zamierzonym efektem było zrobienie wszystkiego na połysk. W takim przypadku zastosowałbym cubemapę :)

Nad normal mapą bym trochę popracował (metalowe elementy, okucia)

Edit:

Aaa... To była zdarta farba a nie okucia :P

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#66 2010-09-16, 11:53(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 12:05)
Specular trochę za jasny i gładki. No chyba, że zamierzonym efektem było zrobienie wszystkiego na połysk.
Specjalnie dałem mocny specular. Lakier potrafi się świecić jak psu jajca :P.
W takim przypadku zastosowałbym cubemapę
Poszukam w google czy da się w blenderze ją zrobić. //edit: Nie da się. Ściągam marmoseta :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#67 2010-09-16, 12:32(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 12:36)
zrypales te hmm metalowe coś :D
i wez to w marmoisecie wyrenderuj

edit: metalowe? Czy to drewno jest?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#68 2010-09-16, 12:36(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 12:38)
Gdzie ty widzisz metal?

//edit:
metalowe? Czy to drewno jest?
Drewno pomalowane lakierem; miejscami pozdzierane.

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
no wlasnie :D  to nie wyglada ani na metal ani na drewno :D  to brazowe cos

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Dracon link=topic=11396.msg111711#msg111711#msg111711#msg111711 date=1284630813
Poszukam w google czy da się w blenderze ją zrobić. //edit: Nie da się. Ściągam marmoseta :wink:

Nie da się?? Toz to da się zrobić nawet na pierwszej wersji UE3 :D

Cytat: Wowoz link=topic=11396.msg111715#msg111715#msg111711#msg111711 date=1284633467
no wlasnie :D  to nie wyglada ani na metal ani na drewno :D  to brazowe cos

Potwierdzam

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
po za tym skoro to jest tak rozwalone to daj wiecej brudu :ok:  brud zawsze w cenie

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Dracon link=topic=11396.msg111695#msg111695#msg111695#msg111695 date=1284582024
Ja.
Ciastka tez bys chcial? :D

Cytat: Dracon link=topic=11396.msg111704#msg111704#msg111695#msg111695 date=1284605825
(coś się cienie na mojej karcie psują)
Sprobuj zrestartowac ustawienia w Blenderze. Ale jak na razie pokaz nam efekt w Marmosecie, wtedy latwiej bedzie ocenic, czy drewniane okucia faktycznie wygladaja jak nie wiadomo co.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#73 2010-09-16, 14:31(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 14:32)
Nie da się?? Toz to da się zrobić nawet na pierwszej wersji UE3
Moze i się da, tylko ja po prostu nie umiem tego znaleźć :P

@Kyro: Cienie nie psują mi się tylko w Blenderze, ale też np w Stalkerze, Landwirtschaft'ie i Wiedźminie. Coś nie tak z kartą.
Zależy jakie ciastka. Najlepsze te "babuni" :ok:

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W gre wchodza tylko takie niestety:

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#75 2010-09-16, 21:25(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 21:27)
Takie ciastka też są dobre. Jak u mamy :lol:

Ściągnąłem marmoseta, ogarnąłem interfejs, poprawiłem nieco tekstury, zrobiłem screeny.
1, 2.
Trochę się dziwnie steruje kamerą, ale warto się pomęczyć, bo screeny dużo lepsze. :)

Jeszcze trochę porysuję lakier :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Dracon: Mam pytanie czy ten silnik renderujący posiada jakiś (silnik,filtr) do Aliasingu bo widać poszarpane krawędzie i trochę to razi zaznaczam że nie mam bladego pojęcia o tym silniku.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
w sumie to jakbyś zarysowania solidnie odwzorował na spec mapie (ciemniejsze) i z lekkim rozjaśnieniem na diffuse (ale bez zdrapania farby)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#78 2010-09-16, 22:17(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 22:19)
@Sroka8888 Dzisiaj pierwszy raz włączyłem Marmoseta, więc nie pytaj się mnie o takie cuda :P

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Dracon link=topic=11396.msg111800#msg111800#msg111800#msg111800 date=1284665147
Takie ciastka też są dobre. Jak u mamy :lol:
Dobra, dawaj adres na PW :lol2:

Jako ze masz jeszcze troche trisow do wykorzystania to radzilbym nieco poprawic nozki. Cala bryla wcale nie wyglada na kanciasta, natomiast nozki rzucaja sie w oczy.

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry