Muzyka 1084392 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1084392

Odpowiedzi 3980

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Żadna Głupia Spółgłoska

Muzyka
#300 2009-02-14, 16:31(Ostatnia zmiana: 2009-02-14, 21:42)
OK to i ja zmieniam głos na- Jesteś szalona Boysów.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

hiena

hiena

Użytkownicy
posty87
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hiena

Muzyka
#301 2009-03-15, 19:50(Ostatnia zmiana: 2009-03-15, 20:13)
Ja tam wolę Eminema, DonGuralEsko, PiH'a, Skazani na Sukcezz itp.
Eminem ma giciorski nowy kawałek nie pamiętam tytułu ale czasem leci w radiu... kogo to ciekawi niech wpisze na youtubie eminem 50 cent Dr. Dree i powinni znaleźć ten kawałek.
Jeśli chodzi o Piha i Skazani na Sukcezz to polecam płyty takie jak:PiHu "Ulice bez jutra", "Krew,pot i łzy", Skazani na Sukcezz "Skazani na Sukcezz".
Gurala to wiadomo El Polako ale też polecam starszą płytę Drewnianej Małpy Rok

OoO kogo ja widzę :lol2:  - VeQ

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Słucha ktoś Godsmacka? Wyszedł nowy singel, http://godsmack.com/.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
gdzie ty to masz?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Po prawej stronie

Check out Godsmack's new single "Whiskey Hangover"

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#305 2009-06-14, 15:24(Ostatnia zmiana: 2009-06-14, 15:29)
nothing special

Wyłączyłem w połowie. wcale nie musze słuchać kawałka w chujowej jakośc z przesterami i z dupy masteringiemi skoro na ich płytach jest kilkadziesiąt podobnych. Jeśli ktoś wraca z płytą po kilku latach to oczekuje totalnego pierdolnięcia natomiast to brzmi jak trzeciorzędny singiel. Jak mówiłem zero polotu i osobliwości, brzmi to jak większość ich płyt i niczym nie odstaje od reszty. Nuda i wtórność.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#306 2009-06-14, 15:47(Ostatnia zmiana: 2009-06-14, 15:49)
Jak mówiłem zero polotu i osobliwości, brzmi to jak większość ich płyt i niczym nie odstaje od reszty. Nuda i wtórność.

Nie zgodzę się. :D

Co jak co, ale stylistycznie jest to zupełnie inny Godsmack, jakiego słyszeliśmy do tej pory. Przeszkadzają Ci przestery? To normalne ,że nie obędzie się bez nich w hard-rockowej kapeli.

Jeśli nie odczuwasz różnicy między dojrzałym Faceless a słabą, pozbawioną inwencji IV to sorry, coś z tobą nie tak :D .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A co ma do tego różnica dwóch płyt? Popatrz na ich poprzednie single, jakie miały pierdolnięcie. To były prawdziwe perełki a ten nowy kawałek brzmi zwyczajnie przeciętnie. Skoro ktoś wybrał takie coś na faworyta to wolę nie słyszeć jak brzmi reszta płyty.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#308 2009-06-14, 16:08(Ostatnia zmiana: 2009-06-14, 16:10)
Popatrz na ich poprzednie single, jakie miały pierdolnięcie.

Szczególnie Speak z IV ,które na Faceless#msgote author=Thörbjorn link=topic=11364.msg53117#msg53117 date=1244988519]Popatrz na ich poprzednie single, jakie miały pierdolnięcie.[/quote]

Szczególnie Speak z IV ,które na Facelessie czy Godsmack#msgote author=Thörbjorn link=topic=11364.msg53117#msg53117 date=1244988519]Popatrz na ich poprzednie single, jakie miały pierdolnięcie.[/quote]

Szczególnie Speak z IV ,które na Facelessu było by zwyczajnym outsider#msgote author=Thörbjorn link=topic=11364.msg53117#msg53117 date=1244988519]Popatrz na ich poprzednie single, jakie miały pierdolnięcie.[/quote]

Szczególnie Speak z IV ,które na Facelessem. Ale rzeczywiście, porównując go do znakomitego Keep Away, Vooodoo czy Greeda te Hangover wypada bardzo mizernie.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie pierwszy utwór Godsa w tym stylu. Po prostu zeszmacił się. I tak nic nie przebije dwóch pierwszych krążków.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#310 2009-06-14, 16:25(Ostatnia zmiana: 2009-06-14, 16:25)
Jest pewna różnica między "zeszmaceniem się" a obraniem trochę innej stylistyki :D . To ,ze subiektywnie rzecz biorąc nie przypada nam do gustu nowy Gods, nie oznacza wcale ,ze nie trafi on do innej rzeszy fanów.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Dla mnie przyjemnie się słucha tego kawałka, ale porównaj sobie to z Whatever, Awake. Moim zdaniem po prostu zaczynają robić muzykę pod publikę. Nie w takim stopniu, jak Feel, ale czuć różnicę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Zdaje sobie sprawę, że niewiele osób na tym forum słucha takiej muzyki ale... wbijam w to chuja ;( . Mianowicie ostatnio w rękę wpadło mi takie oto płyciwo:

Nigdy o nich nie słyszałem i jestem raczej sceptycznie nastawiony do niszowych zespołów z nikąd (a dokładnie z Kanady ;( ) jednak postanowiłem sprawdzić. Warstwa tekstowa jak i umiejętności wokalne muzyków wypadają blado, jednak ci mają do tego dystans i praktycznie na każdym kroku zaznaczają, że taka jest specyfika. Krótko mówiąc chodzi o zajawkę, pisanie tekstów na kolanie o niczym i nagrywanie tego w pięć minut w ramach dobrej zabawy ;) . Warstwa producencka jest niesamowita, także chyba od kilku lat nie słyszałem równie dobrego i poruszającego materiału  ;) . Mimo ogólnego wrażenia robienia wszystkiego na szybko całość sprawia wrażenie dopracowanej produkcji.

Ponadto chyba nigdy nie widziałem tak maksymalnie odwalonego wydawnictwa. Wszystko jest tak spójne i niesamowicie ogarnięte, że nie jestem w stanie wyjść z podziwu począwszy od marketingu kończąc na ID design i designie digpacka, który jest niesamowity - z resztą macie zdjęcia powyżej. Do tego całkiem świetne klipy do wcale nie gorszych kawałków:

https://www.youtube.com/watch?v=sTBXAKFsAIc
https://www.youtube.com/watch?v=3vn4Gycwvkc

Wszystko dla płyty w niszowym nakładzie 600 sztuk :D .
Zdecydowanie polecam wszystkim otwartym na dobrą muzykę o oldschoolowym brzmieniu opartym m. in o sample ze starych polskich vinyli. Dawno żadne wydawnictwo nie zrobiło na mnie tak dużego wrażenia pod względem innowacyjności, spójności oraz dopracowania muzycznego i ogarnięcia kwestii promocyjno-wydawniczych.

Patrik

Patrik

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Ja uwielbiam Rocka.Stare i nowsze zespoły.Moje ulubione zespoły to:
-AC/DC
-Nirvana
-Red Hot Chili Peppers
-Billy Talent
A piosenki:
AC/CD - TNT
Nirvana - smells like teen spirit
RHPC - Othersite
Zabili mi żółwia - Kwiatek
Damien Rice - 9 crimes

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Od pewnego czasu zachwycam się tym:
http://www.youtube.com/watch?v=Xx6qe-j70eE

Kompozycja, a właściwie jaj klimat nie ma sobie kurwa równych.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ogólnie Tripod jest bardzo klimatyczny. Żałuję, że nie zdobyłem wcześniej, a dopiero teraz.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ogólnie nie moje klimaty, ale nie jest to złe :P  

PS. Dziki, masz zaproszenie na lastfm :lol2:

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Muzyka
#317 2009-08-13, 19:22(Ostatnia zmiana: 2009-08-13, 19:22)
Ja głównie słucham metal alternatywny. A co do zespołu to chyba najbardziej lubię SoaD, a przynajmniej od jakiegoś czasu słucham ich niektórych kawałków bez przerwy.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#318 2009-08-13, 19:38(Ostatnia zmiana: 2009-08-13, 19:40)
Średnio za nimi przepadam. Ich kompozycje są dla mnie nazbyt wtórne, a to, co nagrali na dwóch ostatnich wydawnictwach - zupełnie zmieniając swoją konwencję - w żaden sposób do mnie nie przemawia. Może jest to jakiś tam poziom artystyczny i własny styl, ale moich instynktów to nie zaspokaja. Za usposobienie bardziej cenie solową karierę Serja, choć trzeba przyznać, że Toxicity to całkiem dobra płytka i chyba ich jedyna, która zrobiła na mnie prawdziwe wrażenie. ^^

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie lubię soada w ogóle ^^ . Kiedyś paru utworów słuchałem, miałem album Toxicity, ale rzuciłem dosyć szybko. Solowego albumu Serja słuchałem sporo, głównie przy designowaniu GH w tamtym roku (przed zerowaniem konta na last.fm miałem go chyba na 4 czy 3 miejscu ^^ ).

0 użytkowników
Do góry