Niemieckie napisy po zainstalowaniu G2MDK 11983 18

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 7.05.2010 roku

Wyświetleń 11983

Odpowiedzi 18

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Tak jak w temacie-po zainstalowaniu G2MDK dialogi podczas rozmów są po niemiecku.Jak to naprawić??

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz mieć polskie menu, a także GothicGame.mod.Na forum Adanos kiedyś wrzucił.Poszukaj w dziale Download.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie to jest najlepsze-że wszystko poza dialogami mam po polsku.Tylko rozmowa się toczy po niemiecku

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
A spolszczenie do G2MDK zainstalowałeś?

"Umierając we własnych łożach, za wiele lat, będziecie chcieli zamienić te wszystkie dni, na jedną szansę, jedyną szansę, aby tu wrócić i powiedzieć naszym wrogom, że mogą odebrać nam życie, ale nigdy nie odbiorą nam naszej wolności!" William Wallace

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstalowałem te skrypty(chyba o to chodziło?)

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Zainstalowałem te skrypty(chyba o to chodziło?)
Są skrypty i jest do nich spolszczenie, które się wkleja.
Oto link do spolszczenie, skopiuj je do script w gothicu.
http://www.sendspace.pl/file/MIlc39gG/

"Umierając we własnych łożach, za wiele lat, będziecie chcieli zamienić te wszystkie dni, na jedną szansę, jedyną szansę, aby tu wrócić i powiedzieć naszym wrogom, że mogą odebrać nam życie, ale nigdy nie odbiorą nam naszej wolności!" William Wallace

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie z tego linku co podałeś dałem,skopiowałem do D:\Gothic 2 Noc Kruka\_Work\Data\Scripts i dalej mam dialogi po niemiecku....

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
A te dialogi masz jak odpalasz Gothica normalnie, czy przez starter mod?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A te dialogi masz jak odpalasz Gothica normalnie, czy przez starter mod?
Przez startera.Bo z racji tego,że mam spaloną kartę dźwiękową i na razie szukam do kupienia jakiejś to muszę uruchamiać bez dźwięku i muzyki,co jest możliwe tylko przez gothic startera.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz na nowo stworzyć paczkę z modem i dodać do niej dialogi na nowo dialogi. Albo w spacerze wczytać na nowo dialogi i usunąć te stare.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz na nowo stworzyć paczkę z modem i dodać do niej dialogi na nowo dialogi. Albo w spacerze wczytać na nowo dialogi i usunąć te stare.
Hmm.Żadnego moda nie uruchamiam,tylko gothicgame.ini(czyli zwykły gothic bez modów)

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Zrób tak: Odpal spacera weź world - reparse script, potem wejdź w okno output-units (te od compilacji dialogów) kliknij update i jak będzie się łądować wejdź w _Work\data\Scripts\Content\Cutscene i usuń te dwa pliki co tam będą. Jak spacer skończy kliknij save, potem wejdź w _work\tools/vdfs, odpal GothicVDFS, kliknij zakładke builder w filename weź \Gothic II\Data\modvdf\GothicGame.mod i napisz na ten plik "GothicGame.mod" następnie w oknie file mask to include weź kliknij te trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\_compiled\GOTHIC.DAT i kliknij plusi, znów wejdz w trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\Content\Cutscene\OU.BIN i znów plus. Teraz kliknij build volume i odpal grę z starter mod z zaznaczoną reparse script i napisz czy działa? ;)

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrób tak: Odpal spacera weź world - reparse script, potem wejdź w okno output-units (te od compilacji dialogów) kliknij update i jak będzie się łądować wejdź w _Work\data\Scripts\Content\Cutscene i usuń te dwa pliki co tam będą. Jak spacer skończy kliknij save, potem wejdź w _work\tools/vdfs, odpal GothicVDFS, kliknij zakładke builder w filename weź \Gothic II\Data\modvdf\GothicGame.mod i napisz na ten plik "GothicGame.mod" następnie w oknie file mask to include weź kliknij te trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\_compiled\GOTHIC.DAT i kliknij plusi, znów wejdz w trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\Content\Cutscene\OU.BIN i znów plus. Teraz kliknij build volume i odpal grę z starter mod z zaznaczoną reparse script i napisz czy działa? :lol:
U mnie nie ma folderu output-units;/

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
potem wejdź w okno output-units
OKNO, w spacerze.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pomogło.Wielki + dla ciebie:)
Edit:A i mam taki dziwny problem w grze.Jak wchodzę w statystyki to napis poziom jest na liczbie.To też da się jakoś naprawić?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Futhark

Futhark

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
A teraz odrobina nekromancji: wskrzeszam stary temat :D
 Mam podobny problem, co kolega Graveir, tylko że wszystkie wypowiedzi NPC sa po niemiecku, nie tylko niektóre.

Próbowałem rozwiązać to na sposób Graveira:
Zrób tak: Odpal spacera weź world - reparse script, potem wejdź w okno output-units (te od compilacji dialogów) kliknij update i jak będzie się łądować wejdź w _Work\data\Scripts\Content\Cutscene i usuń te dwa pliki co tam będą. Jak spacer skończy kliknij save, potem wejdź w _work\tools/vdfs, odpal GothicVDFS, kliknij zakładke builder w filename weź \Gothic II\Data\modvdf\GothicGame.mod i napisz na ten plik "GothicGame.mod" następnie w oknie file mask to include weź kliknij te trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\_compiled\GOTHIC.DAT i kliknij plusi, znów wejdz w trzy kropki i wybierz _Work\data\Scripts\Content\Cutscene\OU.BIN i znów plus. Teraz kliknij build volume i odpal grę z starter mod z zaznaczoną reparse script i napisz czy działa?

I problem jest tutaj:
Zrób tak: Odpal spacera weź world - reparse script, potem wejdź w okno output-units

Które mianowicie skrypty należy zreparsować? Jak klikam World > Reparse script... otwiera mi się windowsowskie okno otwierania pliku.

Futhark

Futhark

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Dzięki, działa :D
Tylko jeden strażnik w Górnym Mieście nazywa się Richterhaus Wache, ale to chyba tylko nic nie znacząca luka w spolszczeniu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry