Problem z odpaleniem własnego świata 1642 3

O temacie

Autor emace

Zaczęty 19.04.2010 roku

Wyświetleń 1642

Odpowiedzi 3

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
witam.

Znam na podstawy i zatrzymałem się na pewnym etapie.

W dniu wczorajszym udało mi się stworzyć w 3DsMax mały skrawek ziemi z skarpą i jeziorkiem. Następnie zaimportowałem go jako mesh do spacera, gdzie oteksturowałem to, wstawiłem startPoint dla Beziego i zapisałem jako zen. Następnie stworzyłem paczkę programem GothicVDFS 2.6 PL i plik ini http://dekstermod.prv.pl/page6.html.

Wszystko zrobiłem dobrze, według tutków. Mojego moda widać w Player Kit, i tu właśnie zaczyna się problem. Po odpaleniu moda z poziomy PK uruchamia się defaultowo "prawdziwa" gra a nie mój świat. Jeśli na chwile podmienię plik newWorld.ZEN na mój zen, uruchamia się oczywiście mój świat, po którym sobie bezstresowo biegałem, ale to nie rozwiązanie dla mnie. Jak dobrze przygotować ta paczkę z plikiem ini by można było tego moda odpalić za pomocą PlayerKit'a ?

dziękuję

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

sirserpl

sirserpl

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Musisz stworzyć nowy ZEN pod inna nazwa i w ini zmienić z newWorld na [nazwa twojego świata]

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dziękuję za odpowiedź, no ale przecież tak zrobiłem i pisałem o tym ;p  
pokażę to może na screenach, są w załączniku

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
problem rozwiązany. zacytowany poradnik do pliku najwyraźniej nie jest dobrze przedstawiony. Działa za to z innym poradnikiem. Z youtuba, gdzie zasugerowano po prostu, by skopiować plik gothicGame.ini i w nim zamienic nazwy dla world i vdf. Po takim zabiegu działa... wreszcie działa !! no to zaczynam zabawę z 3dsMax

dziękuję, temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry