Przepowiednie 17997 64

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 12.04.2010 roku

Wyświetleń 17997

Odpowiedzi 64

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na dwoje babka wróżyła....

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A to ciekawe. Zauważyłem jednak, że informacja na Forumowisku została żywcem zgapiona z Paranormalne.pl, gdzie post pojawił się dzień wcześniej:
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=302
Uwaga o 45° rozumiana jest przez wielu komentatorów w sensie geograficznym jako odniesienie do długości i szerokości geograficznej. Odwoływanie się do innych pozycji np. Słońca, ciał niebieskich, czy znaków zodiaku spowodowało by , że inne wersy straciłyby sens. To niesamowite!!! Weź mapę świata do ręki i spójrz jak przebiega równoleżnik 45°. Przebiega on dokładnie przez terytorium Stanów Zjednoczonych z Nową Anglią i Nowym Jorkiem ale także przez roponośne obszary Bliskiego Wschodu. Wspomnienie o "wielkim nowym mieście" kieruje swoją uwagę przede wszystkim w stronę Nowego Jorku. Wszystko więc wskazuje na to, że mamy tu doczynienia z przepowiednią dotyczącą ataku terrorystycznego. Możliwe jest także, że podobne uderzenie spadnie na Bliski Wschód. Być może któreś z państw na Bliskim Wschodzie (Iran)? zainicjuje wojnę atomową skierowując swoje rakiety na Nowy Jork, zaś systemy obrony USA w odpowiedzi na atak wyślą swoje rakiety w rejon inicjatora i wówczas rzeczywiście oba miejsca zostaną zniszczone.
To zaiste ciekawe... Ale ileż jest w tym oczywistej prawdy! Zwróćcie uwagę na kilka typowych dla Paranormalne.pl naciągnięć:
- po pierwsze, Nowy Jork nie leży na 45 N, tylko w okolicach 41 N,
- po drugie, równoleżnik 45 N nie przebiega przez kraje Bliskiego Wschodu będące eksporterami ropy, lecz przez Uzbekistan i Kazachstan; Kazachstan co prawda ropę posiada, ale nie jest to imperium naftowe.

To tak nieco poza tematem, chociaż dobitnie to świadczy o tym, jak rzetelne jest to źródło. Źródła/oryginału słów Nostradamusa oczywiście nie ma, a przydałoby się dowiedzieć, w której centurii się one znalazły.

W tym wypadku zastanawiające jest to, że Nostradamus użył słów "piec przy czterdziestu pięciu stopniach", co jednoznacznie wskazuje na temperaturę. Czy w jego czasach temperaturę mierzono już w stopniach? Wszystkie "konkretniejsze" skale powstały w XVII wieku lub później. Co prawda w kwestii odwzorowania kartograficznego podział na południki i równoleżniki istniał już w czasach Nostradamusa (Merkator). Można by ten temat zbadać dokładniej.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Zauważ fragment St Lawrence State Park, który należy do stany NY wystaje ponad równoleżnik 45N.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lekko. To i tak za bardzo naciągane.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
A to ciekawe. Zauważyłem jednak, że informacja na Forumowisku została żywcem zgapiona z Paranormalne.pl, gdzie post pojawił się dzień wcześniej:
Co do paranormalne.pl, to bodajże wczoraj wpadłem na temat, w którym podaje się inne proroctwo, wywróżone przez niewiastę, która twierdzi, że zna przyszłość aż do 2012 roku. ;)
Nostradamus w porównaniu z NIĄ to Pikuś, Pan Pikuś.
Link do tematu na paranormalne.pl

Moje portfolio

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Proroctwo z samosi.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Dlaczego nie dziwi mnie fakt, że ktoś zrobił na ten temat demota?
 ;)

Moje portfolio

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej, robimy prowo? Nasmaruje się kilka wersów sygnowanych Nostradamusem, tyle że z jakimiś konkretniejszymi informacjami i oryginalnym francuskim tekstem. Po trzech dniach to będzie na Paranormalne.pl i dziesiątkach innych portali.

Mark Twain

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
W sensie, że taka samosiowa przepowiednia, tyle że zajebistsza? ^^
Czyń swą powinność. ;p

Moje portfolio

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
UPDATE posts SET date = 1945-07-01 WHERE id = 92076 ?

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy admin może zedytować datę dodanego wpisu... ^^

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
administrator bazy danych może wszystko

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak

nouwak

Przepowiednie
#33 2010-04-13, 21:09(Ostatnia zmiana: 2010-04-13, 21:10)
Kto jak kto, ale Nostradamus miał sporo spełnionych przepowiedni. Bodajże o ataku na World Trade Center też pisał...

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Taa, tyle że ktoś już mówił chyba w tym temacie, albo i nie, że przepowiednie mają to do siebie, że można je dowolnie interpretować, tak by pasowały do danej sytuacji. Takie przynajmniej jest zdanie moje, jako człowieka, który stara się uchodzić za racjonalistę. ^^
Co do przepowiedni Nostradamusa, to ta wydaje się ciekawa:
Niedaleko portów w obrębie dwóch miast wydarzą się klęski, jakich nikt wcześniej nie zaznał. Głód i choroba nie ominą ludzi doświadczonych mieczem plagi i wzywać pomocy nieśmiertelnego Boga!
Nostradamus (1555)
W sumie, to od biedy można to podciągnąć pod Nagasaki i Hiroszimę. ;d

Moje portfolio

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Przepowiednie
#35 2010-04-13, 21:25(Ostatnia zmiana: 2010-04-13, 21:30)
Właśnie o to w tych całych przepowiedniach chodzi, że w sumie można je podciągnąć pod wszystko. Napisane niejasno, wsadzisz w cokolwiek.

Aha, i nie jestem pewien, czy w miejscu, gdzie pierdolnęła bomba atomowa, jest głód ^^

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Od biedy i do Polski można to przypiąć xD Chociaż te porty...

PS. Czekam do lipca ^^

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Przepowiednie
#37 2010-04-13, 21:52(Ostatnia zmiana: 2010-04-13, 21:55)
Ej, robimy prowo? Nasmaruje się kilka wersów sygnowanych Nostradamusem, tyle że z jakimiś konkretniejszymi informacjami i oryginalnym francuskim tekstem. Po trzech dniach to będzie na Paranormalne.pl i dziesiątkach innych portali.
Jestem za.
A na końcu jak się napalą, szczerze od serca ich wyśmiać.

Poza tym Serail, jak poszukasz, to tego posta z tą niby przepowiednią dotyczącego żłoby w kwietniu nigdzie nie ma.
Szukałem z 30 min i jedyne co znalazłem to jakiś tekst: "admin samosi wszedł zaraz po tragedii i usunął ten post".
Kurwa, czego to nie wymyślą.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
masz na democie, cały jej tekst. Link podałem wyżej. Post ujebali, nie wiadomo why.

Moje portfolio

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ej, robimy to prowo, beka będzie.
Pomysły?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry