XboX 360 czy PS3 15373 48

O temacie

Autor fifka

Zaczęty 9.03.2010 roku

Wyświetleń 15373

Odpowiedzi 48

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
PS3 złamane?
I ponownie na tytułowe pytanie możemy odpowiedzieć jedynie: ,,tak, ale". Jest ,,tak", ponieważ człowiek, który niegdyś ,,wyzwolił" iPhone'a, twierdzi, że odkrył wreszcie dostęp do pamięci i procesora PlayStation 3. ,,Ale" dotyczy jednak tego, że jak mówi on sam, konsola Sony to ,,zmyślnie złożony bardzo prosty sprzęt i wcale nie tak proste oprogramowanie" i nie był jak dotąd w stanie przebić się przez kodowania elektroniczne wielu kluczowych komponentów PS3. Innymi słowy, przynajmniej na razie PlayStation3, od dobrych trzech lat jedyna platforma wolna od piractwa, wciąż taką pozostaje!

Ażeby dostać się do tych pamięci i procesora trzeba ponoć - cytuję: PS3 z zainstalowanym Linuxem w dystrybucji Ubuntu, na tym mieć Windowsa XP, komplet odpowiednio skonfigurowanych narzędzi i... oryginalnego Motorstorma.

Czyli, innymi słowy, twój kumpel jest debilem skoro uważał że Sony przez 10 lat nie zrobiło progresu w zabezpieczeniach.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

XboX 360 czy PS3
#21 2010-03-10, 18:38(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 18:39)
PS3.
Nie ma co porównywać, gadka podobna jak w jakiś Vista vs XP albo inne tematy tego typu.
Zakładając, że gry kupujesz, a nie kopiujesz, by ci się nie zepsuły oryginały  :)

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zakładając, że gry kupujesz, a nie kopiujesz, by ci się nie zepsuły oryginały  :)
....
What?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
beka z ostatnich wydarzeń na forum. snecja watka jak nie wiesz o czym mowa!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- exclusivy także X360 ma lepsze, chociażby BG3 i jakbym był na Twoim miejscu to wybrałbym Boxa tylko ze względu na to,
:)  :P  ;(  ;(  :lol2:  :lol2:  :lol2:  
niektóre zabezpieczenia w PS3 jak np. GoNady nadal są niezłamane i sobie możesz pogwizdać jak chcesz cokolwiek piracić na poziomie,
Pan Fifek brał pod uwagę ceny gier więc zakładamy, że stoi po stronie maybiego i nie chce się bawić w przeróbki. A cena gier to na allegro okolica 100-150zł.
- niektóre serie PS3 mają w zwyczaju się zwyczajnie jebać więc kupując trzeba zwracać na to uwagę, nie wiem niestety które ale w necie powinno coś być,
Wszystkie są takie same, a jeżeli coś się zepsuje masz gwarancję.
- nie wiem czy tak jest we wszystkich gierkach, ale chociażby Silent Trousers prezentuje się sporo lepiej na Boxie, bez kitu ale ten klimacik jest boski a PS3 wszystko psuje.
Xbox renderuję grafikę w taki sposób, że jest ona baśniowa, wszystkie się sztucznie świeci etc.
http://www.otadesho.com/wp-content/uploads...xbox_vs_ps3.jpg Wyżej Xbox, niżej PS3

Szkoda, że w swoim podsumowaniu nie wziąłeś tak ważnych czynników jak darmowy dostęp do PSN (i rozwinięciu go aplikacją Home), Blu-ray, możliwości wbudowania Wi-Fi czy innych gadżetów.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Wszystkie są takie same, a jeżeli coś się zepsuje masz gwarancję.
No gwarancja gwarancją, ale nieraz specjalnie frajerzy wciskają bublowate, a potem trzeba się pierdolić dwa tygodnie z odsyłaniem itp. Lepiej od razu się tą kwestią zainteresować i nie dać się zrobić w kakao. Jakiś czas temu było o tym głośno na necie, Sony ze sklepów tych egzemplarzy nie wycofał, a więc lista powinna gdzieś być.
Xbox renderuję grafikę w taki sposób, że jest ona baśniowa, wszystkie się sztucznie świeci etc.
To to jak się jest zamojską pipą i się nie umie skonfigurować. Ten co robił te screeny pewnie też ma jakieś powiązania z Zamościem, nie wiem babka czy coś. Wchodzisz w ustawienia KRRiT (nieraz mogą być dostępne tylko sprzętowo, ale to chyba tylko w tych pierwszych seriach, później to poprawili) i kombinujesz, szczególnie ACA warto podciągnąć na max i nieco pokombinować przy A/AS levels, no nie wiem B (100 pkt) to już całkiem niezły wynik chociaż zawsze im więcej tym lepiej.
Szkoda, że w swoim podsumowaniu nie wziąłeś tak ważnych czynników jak darmowy dostęp do PSN (i rozwinięciu go aplikacją Home), Blu-ray, możliwości wbudowania Wi-Fi czy innych gadżetów.
Pyskować to możesz własnej matce. O oczywistościach nie będę pisał. Blu-raye to sobie o kant dupy możesz obić chociaż niby jakiś mały plusik dla PS3 tutaj jest, może w przyszłości bardziej nabiorą na znaczeniu ale wtedy to i od Microsoftu będzie już nowa konsolka, więc argument bez pokrycia. Wi-Fi równie dobrze da się podczepić do Xboxa jak się umie ale to raczej Tobie by się do pieca przydał przy tym Twoim zamojskim necie. Poza tym chyba wiesz jakie możliwości daje Xbox Live a jeśli nie wiesz to ja Ci nie będę tłumaczył, dodatkowo masz MgSO4 przy którym PSN czy jakiekolwiek inne ficzersy PS3 mogą ssać pałkę.

Ogólnie to poczekałbym do maja bo powinna się wtedy pojawić jakaś specjalna oferta, np. megapaka Xbox + Pismo Św., chociaż może w tym roku rzucą coś lepszego, chociażby Tolkiena.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

XboX 360 czy PS3
#26 2010-03-11, 01:28(Ostatnia zmiana: 2010-03-11, 01:28)
Ogólnie to poczekałbym do maja bo powinna się wtedy pojawić jakaś specjalna oferta, np. megapaka Xbox + Pismo Św., chociaż może w tym roku rzucą coś lepszego, chociażby Tolkiena.
No nie wiem, Biblia sprzedała się lepiej niż Tolkien. Coś w tym musi być. No i w Piśmie Św. więcej bajek. Taki zbiór opowiadań.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No może i masz rację ale ciągnąć cały czas na tym samym chwycie to przesada, zupełnie tak jak Coca Cola ze swoją coroczną ciężarówką. Przydałaby się odmiana jakaś.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

XboX 360 czy PS3
#28 2010-03-11, 20:12(Ostatnia zmiana: 2010-03-11, 20:33)
Ja to sprowadzę do jednego...
Jeżeli bierzecie sobie do serca propagandę Thora dotyczącą zamościa to ja żądam dożywotniego bana dla Kyra za zniesławienie, poważny uraz psychiczny i nabycie depresji :facepalm:  :lol:

@dałn:
Kij nas obchodzi twoja dygresja, wywłoko. Xbox ssie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kij nas obchodzi Twoja depresja, wywłoko. PS3 ssie.

Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

XboX 360 czy PS3
#30 2010-03-11, 21:03(Ostatnia zmiana: 2010-03-11, 21:03)
No ja tam wolę iść do kumpla z PS3.
Ale może dlatego, że PS3 mają ci fajniejsi kumple, a nie z powodu konsoli. A może jedno wynika z drugiego?
 :facepalm:

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja kupiłem xboxa tydzień temu, też się zastanawiałem czy nie brać PS3 ale po dłuższej analizie nie widziało mi się kupowanie gier po 200 zł więc wziąłem xboxa. Zawsze byłem zwolennikiem playstation ale xbox to też naprawdę bardzo fajna sprawa :lol2: .

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

XboX 360 czy PS3
#32 2010-03-15, 18:32(Ostatnia zmiana: 2010-03-15, 18:32)
MgSO4
Siarczan VI Magnezu? Nie wiedziałem, że xbox to ma.

Na twoim miejscu kupowałbym Xboxa. Jeżeli chcesz się bawić w PARSZYWĄ KRADZIEŻ (:) ) to jest lepszy, jeżeli chcesz kupować oryginały - też lepszy z powodu raczej niskich cen starych gier i wcale nie wysokich cen premier (Left 4 Dead 2 (X360) na allegro - 140 zł. W empiku, (PC) - 140 zł). Sam mam xboxa i jestem bardzo zadowolony, można robić system link z kumplami jeżeli nie chcesz płacić za Xbox Live (nie wiem jak z system linkiem jest na PS3), ma świetne exclusivy no i ogólnie nie ma się co przejmować RRoDem, sam miałem. Microsoft załatwił sprawę w tydzień a na dodatek dostałem darmowy miesiąc Live. Poza tym Jasper podobno nie ma już tego problemu. W każdym razie decyzja należy do ciebie.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
, ma świetne exclusivy
Podaj przykłady

Spoiler

WAH WAH WAH.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Gears of War, Halo, Fable II, Dead Rising, Mass Effect (co prawda jest na PC ale toczy się dyskusja pomiędzy PS3 a Xbox 360), Lost Oddysey. Podaje te w które grałem i mogę zaświadczyć o ich świetności.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
No i dodatki do GTA IV będą jeszcze only for Xbox 360 przez 15 dni. W pudełku darmowy kod na 48H Golda, czyli napierdalania na multi pełną kurwą. :lol:

laelkrol

laelkrol

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
No i dodatki do GTA IV będą jeszcze only for Xbox 360 przez 15 dni. W pudełku darmowy kod na 48H Golda, czyli napierdalania na multi pełną kurwą. :lol:

Gdzieś tam wcześniej http://www.otadesho.com/wp-content/uploads...xbox_vs_ps3.jpg

te screeny różnią się nie tylko wyświetlaniem grafiki, przecież to nie są te same screeny, patrzcie lewej na skałę, wydaje mi się, że to są inne edycje gry, a ta górna specjalnie tak zrobiona. Podobne tylko lokacje. Jak w odświerzonych dombraiderach :D .

Co do tych dodatków, to trzeba dodać, że udało się w xboxach złamać kolejne zabezpiecznie, dzięki czemu pobrane z Live dodatki z jednej konsoli np. do gta4 można grać na innej konsolce z karty pamięci.

Jeśli masz pytanie na jakikolwiek temat to zapraszam na  MOJĄ(klik) stronę.

Znajdziesz tam odpowiedzi na większość pytań jakie potrafisz wymyślić, 

skorzystaj z prostej wyszukiwarki

I am who I am.. 

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

XboX 360 czy PS3
#38 2010-03-16, 07:07(Ostatnia zmiana: 2010-03-16, 07:10)
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że można bez problemu grać on-line i że Bill Gates od dłuższego czasu nie ma wpływu na politykę Microsoftu. Sądzę, że gdyby miał sprawa z Live wyglądała by zupełnie inaczej.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Aztek, stare to jest.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry