XboX 360 czy PS3 15391 48

O temacie

Autor fifka

Zaczęty 9.03.2010 roku

Wyświetleń 15391

Odpowiedzi 48

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

XboX 360 czy PS3
2010-03-09, 21:14(Ostatnia zmiana: 2010-04-27, 15:49)
jak w tytule.przymierzam się do kupna konsoli i nie wiem którą wybrać bo jeden kumpel mówi żeby Xboxa
drugi ps3 trzeci nintendo wii (ale to gówno i nie chcę kupować)

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Co gówno, co gówno! Ruszać ci się nie chce i tyle! Tylko by siedział na dupsku i padem kręcił. Kup Wiiloty za stówę na Allegro, ściągnij emulator Wii i za wcale tanio masz next-genową konsolę. Spal troche tłuszczu!!!111

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Co gówno, co gówno! Ruszać ci się nie chce i tyle! Tylko by siedział na dupsku i padem kręcił. Kup Wiiloty za stówę na Allegro, ściągnij emulator Wii i za wcale tanio masz next-genową konsolę. Spal troche tłuszczu!!!111
Widzę wszyscy doinformowani :D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

XboX 360 czy PS3
#3 2010-03-09, 21:56(Ostatnia zmiana: 2010-03-09, 21:57)
taa szukałem sporo w necie i gówno bo obie cieszą siętą samą populacją.mój kumpel,spec od torrentów mi mówił że mam dzwie kożyści z jednej lub z drugiej PS3"+posiada wbudowane blu-ray -wydasz majątek na gry" Xbox 360 "+w miarę tanie gry  - niedługo ma wyjść jakiś nowy Xbox"ale zbytnio nie wiem

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
-Xboxa można przerobić, przez co "kopie zapasowe" (broń boże nie namawiam do piractwa. jestem porządny dzieciak) chodzum na nim jak po polu. PS3? out.
-nie nowy xbox, tylko rewolucyjny kompnent do 360 - Natal - sterowanie bez pada, gibanie się przed kamerką. PS3 robi z kolei "różdżkę", czyli po prostu Wiilota
-Xbox 360 "+w miarę tanie gry - bullshit. Różnic w cenie gier praktycznie nie ma. Za to czyste płyty DVD DL są tańsze od BL... ups, BL i tak nie masz po co kupywać - nie przerobisz PS3
-W xboxie jest płatne multi na abonament, na ps3 włączasz i grasz
-Każda konsola ma swoje exclusivy

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Najlepiej Wii a nie te kicze jak PS3 i Xbox

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Ja mam commodora :D  
Tam to się ma dopiero dobre gry. Nawet bezpłatny multiplayer.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
hmm czyli lepiej Xboxa ?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ja tam nie narzekam. Patrz niżej.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-W xboxie jest płatne multi na abonament, na ps3 włączasz i grasz
Bullshit Motherfucker! XLive jest w Polsce niedostępny :D  - przynajmniej oficjalnie
hmm czyli lepiej Xboxa ?
Jeżeli jesteś zwolennikiem rewolucji maybiego, czy jak on się tam teraz zwie, to odsyłam do PS3, jeśli nie... no cóż, to forum ostatnio zamienia się w warez więc się przymknę.
Każda konsola ma swoje exclusivy
Metal Gear Solid 4, Killzone 2, Uncharted 2, God of War są chyba wystarczającymi argumentami przemawiającymi na korzyść PS3, który za konkurenta ma Gears of War (stłumiony chichot) i Alan Wake (ale już niedługo na PC ;) )

Z serii inne argumenty by Aztecki(tm):
Cena - najtańszy Xbox to cena w okolicach 400zł, podczas gdy PS3 Slim to jakieś 700zł. Z drugiej strony tylko idiota kupuje Xbox Arcade, a nie Elite.
Pad - ten od Xklocka jest wygodniejszy. Zamiana D-Pada z lewym analogiem to strzał w sam środek dziesiątki. Choć przyznam, że kiedyś ich kształt mnie straszył, to dopiero wzięcie ich w swoje dłonie uświadomiło mi, że Dualshock jest przereklamowany.
Blu-Ray - filmy (ten wyraz chyba starczy)
Poza tym Xbox ma RROD!

Już dalej mi się nie chce przewijać, więc może później coś dopisze.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Muhahahah, moja propaganda "olej wii, kup wiimołta i graj na emu" się szerzy, zawładnę światem i zmuszę Nintendo do bankrutctwa!

Xbox jest chyba tańszy i na pewno popularniejszy, ps3 ma IMO fajniejsze exclusive (MGS4, mniam!). PS3 o ile pamiętam jest mocniejsze. Ja bym brał ps3, ale to tylko z mojego zamiłowania do Metal Gear Solid i mojej leworęczności, która mówi mi "pad od xboxa jest zły". Jak kupisz xa, to zostanie Ci na gry/przerobienie troche kasy, więc to niby lepsze.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
XLive jest w Polsce niedostępny
O co ci chodzi z Polską, przecież ja mieszkam w Wielkiej Brytanii - tak właśnie, zgodnie z prawdą, napisałem w danych aby się zarejsterować.
który za konkurenta ma Gears of War (stłumiony chichot) i Alan Wake (ale już niedługo na PC 13.gif)
GoW w coopie na 17-calowym monitorze wymiata. Mass Effect nie ma na PS3, tak samo Fable (pozdro Sam :D ). Dodatki do GTA IV hulają już od 5 miesięcy na X-ie, na ps3 wejdzie za jakiś miesiąc - dwa. Poza tym exclusivy PS powoli ewakuują do Microsoftu - vide nowy Tekken. To, co jest na PS3 a nie ma tego nigdzie indziej, a chciałbym w to zagrać to chyba tylko Heavy Rain.
Poza tym Xbox ma RROD!
CHYBA TWUJ! Mój ma 3 lata i tylko raz się automatycznie wyłączył po 10-godzinnym maratonie non-stop.

Przerobienie Xboxa to cena ok. 80 zł. Czyste płyty - 2-5 zł. Sama oszczędność, tylko lepiej nie podłączać do neta konsoli gdy kopia zapasowa w niej śmiga.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Vierzba link=topic=9197.msg86147#msg86147 date=Mar 10 2010, 08:46 AM\'
Przerobienie Xboxa to cena ok. 80 zł. Czyste płyty - 2-5 zł. Sama oszczędność, tylko lepiej nie podłączać do neta konsoli gdy kopia zapasowa w niej śmiga.
A co to za różnica? Microsoft banuje przerobione konsole obojętnie czy grasz na oryginałach czy nie

Spoiler

WAH WAH WAH.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

XboX 360 czy PS3
#13 2010-03-10, 10:24(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 10:27)
Wykrywalność zależy od firmware'u i Wave'a na płycie. Wave 2 na przykład jest dobrze kryty, ale już gdy .iso jest scrackowane Wave 3 nie podłączać lepiej konsoli do neta ani tym bardziej grać na multi - od razu cię wychaczą. Wave 4 potrzebuje za to oddzielnej płytki do uruchomienia, tak jak PS2. Mi jeszcze nie zbanowali, więc jakoś to chyba działa.

Edit:
Kurwa, usunąłem gamercard z sygny bo jeszcze jakiś życzliwy przyjaciel zechce na mnie donieść do Microsoftu albo na milicję.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poczekamy na nastepną fale banów i zobaczymy w jakim stanie będzie twoja konsola :D  dzięki za info swoją drogą...
A pytanko, bo ja też nie w temacie, a to nie jest tak że ps3 można już bez problemu przerobić ale z niektórych względów jest to po prostu nieopłacalne?

Spoiler

WAH WAH WAH.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mi kumpel mówił dziś w szkole że próbował przerobić PS3.Dupa  :)  ;(    chyba tylko w zakładach za kupe kasy by mi PS3 przerobili myślałem że będę mógł domowym sposobem usunąć zabezpieczenia ;(  
 :P

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

XboX 360 czy PS3
#16 2010-03-10, 17:01(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 17:05)
Z tego co wiem nie przerabia się PS3 jakiś czas temu słyszałem że niby ktoś w końcu złamał zabezpieczenia ale nie wiem czy to prawda jeśli tak to kwestia czasu aż Sony je ulepszy ogółem to konsola na której możesz grać tylko jeśli masz oryginał.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Niby się da, ale to sakramencko skomplikowane i upierdliwe. I drogie.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
mój kumpel starał się przerobić w domu za pomocą tych samych gówien co przerabiał PS2.oczywiście dupa

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja pierdole ale mącicie :)  

To jasne że lepiej kupić Boxa, bez kitu ale:
- Xbox łatwo przerobić ale w sumie nie wiem czy to potrzebne, w porównaniu do PSa i tak wychodzi sporo taniej nawet bez żadnego kombinowania,
- X ma dwa razy większe cache, w dotychczasowych grach było to może nawet bez różnicy ale przy obecnie wchodzących produkcjach różnica jest już wyraźna (jak chociażby FF XIII które miało wczoraj polską premierę, jRPG może nie każdemu pasować ale to jest naprawdę dobre),
- PS3 ma RFID i RFN co do pewnego stopnia niby jest plusem, ale jeśli wziąć pod uwagę to że na Xboxie jest sub-TRA (który niby jest ekwiwalentem RFN), to w sumie się to wyrównuje,
- niektóre serie PS3 mają w zwyczaju się zwyczajnie jebać więc kupując trzeba zwracać na to uwagę, nie wiem niestety które ale w necie powinno coś być,
- niektóre zabezpieczenia w PS3 jak np. GoNady nadal są niezłamane i sobie możesz pogwizdać jak chcesz cokolwiek piracić na poziomie,
- exclusivy także X360 ma lepsze, chociażby BG3 i jakbym był na Twoim miejscu to wybrałbym Boxa tylko ze względu na to,
- nie wiem czy tak jest we wszystkich gierkach, ale chociażby Silent Trousers prezentuje się sporo lepiej na Boxie, bez kitu ale ten klimacik jest boski a PS3 wszystko psuje.

No ja bym się nie zastanawiał. Fakty mówią same za siebie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry