Assassins's Creed II 31560 114

O temacie

Autor Kudlik

Zaczęty 6.03.2010 roku

Wyświetleń 31560

Odpowiedzi 114

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

Assassins's Creed II
2010-03-06, 21:42(Ostatnia zmiana: 2010-03-07, 22:06)

Gra Assasin's Creed II wyszła w polskiej wersji językowej. Jak myślicie lepsza od poprzednika? Ja jak przetestuje to się dodatkowo wypowiem ;)

Edit: Słuszna uwaga od Adanosa

Screeny:

Resztę screenów dodam, jak sam będę miał okazje zagrać.

Opis:
Assassin's Creed 2 to kontynuacja bardzo udanej gry akcji TPP. Za jej stworzenie ponownie odpowiada utytułowane studio korporacji Ubisoft Entertainment, zlokalizowane w kanadyjskim Montrealu.W drugiej odsłonie serii przenosimy się do roku 1476, czyli w epokę Renesansu i zwiedzamy między innymi takie miejsca jak Sycylia, Florencja oraz Wenecja. Przemierzamy nie tylko miasta, ale i leżące pomiędzy nimi tereny rolnicze (np. Toskanię). Wcielamy się w postać znaną jako Ezio Auditore de Firenze oraz w kilku innych bohaterów. Twórcy przygotowali rozbudowany główny wątek fabularny oraz wiele pobocznych misji, podzielonych na 16 rodzajów. Co ciekawe, w grze pojawia się kilka znanych postaci historycznych, jak np.: Machiavelli oraz Lorenzo de Medici.

Podczas wykonywania kolejnych zadań musimy przede wszystkim skradać się, wtapiać w tłum oraz atakować odpowiednie cele. Sprawa jest znacznie trudniejsza, gdyż teraz napotykamy coraz bardziej wymagających przeciwników. Niektórzy z nich potrafią nawet wspinać się równie sprawnie jak bohater, a inni są znacznie czujniejsi i sprytniejsi. Na szczęście w razie niezbyt udanego pojedynku możemy udać się do pobliskiego lekarza żeby wyleczyć odniesione obrażenia.

Do gry wprowadzono kilka innych ciekawych modyfikacji, odróżniających ją od części pierwszej. Podstawową nowością jest pływanie, które otwiera dodatkowe możliwości eksploracji świata. Powiększono także wachlarz sposobów eliminowania wrogów � można ich atakować chociażby z dachów oraz wyrywać im broń z rąk. Podczas niektórych misji, rozgrywanych przykładowo na balu, możemy nosić maski.

Oprócz tego do naszej dyspozycji oddano kilka wynalazków samego Leonarda Da Vinci, w tym między innymi maszynę latającą, oraz mnóstwo nowych broni (miecze, topory, włócznie i inne). Każda z nich posiada własny specjalny atak. W lokacjach poukrywanych jest też wiele dodatkowych przedmiotów (flagi, statuetki). Za ich znalezienie otrzymujemy rozmaite bonusy.

Niejednokrotnie główny bohater naraża się lokalnym władzom, ale na szczęście może on zmniejszyć ich zainteresowanie swoją osobą. Aby tego dokonać możemy między innymi wykonywać specjalne misje, zrywać plakaty z podobizną Ezio, eliminować świadków naocznych zbrodni lub przekupywać ich. Przerywniki filmowe zastąpiono natomiast widowiskowymi scenami, w których uczestniczymy wciskając odpowiednio szybko wskazane przyciski (quick time events).

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Miałem okazję pograć w AC II PL na xBoxie i gra jest super. O wiele lepsza od poprzedniej. Fabuła nie polega na wypełnianiu tych samych misji. Misje powtarzalne są dodatkowe. Główna fabuła trzyma w napięciu do samego konca, a zakończenie... hm... wszystkich zaskoczy. Prawie całą grę siedzimy w Animusie 2.0 a sceny z Desmondem są żywsze, możemy biegać :D . A klimat renesansu cudowny. Ostatnio oglądałem na kanale Travel program o Włoszech patrze, a tu Palazzo Ducale - pałac dożów. Identyczny jak w grze.

Najlepsze są dodtkowe rzeczy, ciekawe pole dla teorii spiskowych :D . np. Hitler miał fragment Edenu dzięki któremu kontrolował umysły ludzi. Niektóre fakty historyczne nie zgadzają sie z grą, ale co tam, gra jest fajna.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
mimo wszystko przez te zabezpieczenia musze czekać na cracka od razora :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
To już jest na torrentach ? Szybko. Ja wole sobie kupić Czarną Edycję kolekcjonerska z 21 cm figurką Asasyna :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Miałem trochę szczęścia. Pięć minut po pojawieniu się cracka (13:55) wlazłem na darkwareza. No cóż, zacząłem pobierać kopię zapasową mojego oryginała. Tak na wszelki wypadek.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Z tego co wiem crack od Razora ma być we wtorek? Ten co jest aktualnie, nie jest w pełni poprawny.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już jest na torrentach ? Szybko. Ja wole sobie kupić Czarną Edycję kolekcjonerska z 21 cm figurką Asasyna ;)

Przecież od dwóch dni jest w sklepie gram.pl, wersja konsolowa chyba jeszcze dłużej

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Z tego co wiem crack od Razora ma być we wtorek? Ten co jest aktualnie, nie jest w pełni poprawny.
To co w nim złego?

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Po tym jak zainstalujesz gre i sciagna Ci się aktualizacje gra się i tak nie włączy, wcześniej się włączała  ale i tak po wejsciu do animusa pojawiał sie biały ekran i koniec gry to samo po zaczęciu misji. Mozna było tylko krajobraz pozwiedzać. Przez jakies zabezpieczenia właśnie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I tak zanim ściągnę kopię zapasową, już będzie crack

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ile waży ta gra?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Assassins's Creed II
#11 2010-03-07, 21:20(Ostatnia zmiana: 2010-03-07, 21:21)
Koło 6gb, myślałem, że więcej :lol2:
Oczywiście mowa o instalce, prawdopodobnie spakowanej.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
jak już wszystko będzie na chodzie to proszę napiszcie swoje wrażenia, gdyż zainteresowałem się tym tytułem.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No grałem dzisiaj na konsoli, powiem krótko - gra miażdży :lol2:  Szczególnie w porównaniu do poprzedniczki. Świetne jest to, że na przemian chodzimy sobie 3 assasynami - Desmondem w czasach współczesnych (będą walki m.in z ochroną firmy), Altairem w Średniowieczu i Ezio w Renesansie :D  Niedługo pobiorę kopię zapasową do mojego ac na peceta i rozpiszę się tutaj dokładnie nt. rozgrywki :lol2:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
A ja was zdemotywuje i ściągne na Xboxa zaraz. Hrhrhrhrhrhr

NOT. : ( nie z moim netem.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Ja ściągnąłęm grę tylko właśnie problem stanowił owy crack. Jednak gdzieś wyczytałem, że do wtorku RAZOR TEAM zapowiedział zrobić cracka :lol2:  Przez takie debilne zabezpieczenia i przez przymusowe połączenie z netem z którego w czasie rozgrywki są pobierane dane aby przejsc dany moment a następie usuwane na pewno nie przysworzy im to wielu fanów.

PS. nie wiem czy to prawda ale ponoć jest bardziej rozwinięty wątek fabularny i nie ma takiej liniowosci i powtarzania zadan?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kudlik, zamiast chwalić się swoim piraceniem, to byś dodał w pierwszym poście jakieś screeny, filmiki, opis, wymagania.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Nie propagujcie piractwa.
To wbrew regulaminowi. ;(

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
PS. nie wiem czy to prawda ale ponoć jest bardziej rozwinięty wątek fabularny i nie ma takiej liniowosci i powtarzania zadan?

Potwierdzam, a przynajmniej tak było we fragmencie w który grałem  ;(

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Kudlik, zamiast chwalić się swoim piraceniem, to byś dodał w pierwszym poście jakieś screeny, filmiki, opis, wymagania.

Dokładnie, niektórzy tu przesadzają. Wszystko ok ale w granicach rozsądku i dobrego smaku!

0 użytkowników
Do góry