Assassins's Creed II 31553 114

O temacie

Autor Kudlik

Zaczęty 6.03.2010 roku

Wyświetleń 31553

Odpowiedzi 114

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czytając forum darkwarez straciłem wiarę w ludzi. pokolenie rapidshare i gimnazjum kurwa :)

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

LordSmarkula

Assassins's Creed II
#41 2010-03-10, 19:13(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 19:18)
Z tego co wiem, to ogłaszają wiadomości w plikach nfo czasami.  A i pamiętam, że przy pewnej części NFS, gdy się uruchamiało to pojawiał się komunikat, że reloaded robi to tylko do własnego użytku. Wiem, że jest jedna strona, ale nie pamiętam adresu, na której są komunikaty scenowe, ale nie wiem skąd te komunikaty biorą, możliwe, że z plików nfo.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Assassins's Creed II
#42 2010-03-10, 21:11(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 21:41)
:lol:  możemy bardzo szczegółowo zmieniać nasz ekwipunek, nabywać miksturki i inne takie pierdoły
 :lol:  mamy swoje miasto, które możemy rozwijać
 :lol:  zmienne warunki pogodowe
 :lol:  ogólnie dużo pozytywnych opcji rpg, czyli coś czego brakowało w jedynce
 :lol:  założony płaszcz i ogólnie nasze poczynania mają wpływ na faktor lansu i fejmu. odbija się to w wielu aspektach.
 :lol:  mamy jakieś zadupie a na środku ogrodzone miasto i możemy je sobie objechać a główna droga jest długa i szeroka i możemy sobie tak jeździć. to jest dość fajne.
 :roll:  wszyscy w miastach tylko chodzą i nic nie mówią. to jest STRASZNIE chujowe
 :lol:  trawa w speedtree wygląda tak, że gdyby ją sobie darowali to by nie było praktycznie żadnej różnicy.
 :lol:  ograniczenie terenu to tragedia. np mamy jakieś pola i na środku miasto i ogólnie dużą otwartą przestrzeń dookoła ograniczoną równomiernie rozmieszczonymi głazami sięgającymi może po pępek
 :facepalm:  tekstury terenu nie są zbyt dobre jak i ogólnie wykończenie terenu w 3d typu koleiny, błoto itd (nawet w g2 to było).
 :facepalm:  ogólnie sam teren poza miastami a właściwie jego wykonanie to jest jakaś kompletna porażka
 :huh:  ogólnie gra wygląda strasznie nijako mimo, że ma te rzeczy typu szczegółowy rozwój postaci i bajery jak zarządzanie miastem i willą.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

LordSmarkula

Assassins's Creed II
#43 2010-03-10, 21:21(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 21:31)
A, trochę mi się pomyliło, przez ten offtop.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Thoro, twoja kopia zapasowa już działa?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
no skądże. dałem piątkę w salonie gier o wdzięcznej nazwie Darkwarez, jednak było coś nie tak ponieważ oferowali tylko tryb freeplay, bez możliwości wykonywania misji. myślę, że to przez te błędy ubisoftu z serwerem co się podobno grać nie daje.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Assassins's Creed II
#47 2010-03-10, 21:42(Ostatnia zmiana: 2010-03-10, 21:43)
hmm...... a można grać w jakiś tryb bez neta ? bodajże mam pomysł jak odpalić "bez cracka"

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hmm...... a można grać w jakiś tryb bez neta ? bodajże mam pomysł jak odpalić "bez cracka"

:roll:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
No. Cały Internet głowi się nad tym zabezpieczeniem, największe grupy typu razor, realoaded nie mogą się z tym uporać - ludzie, którzy robią to zawodowo od 25 lat ale ty "bodajże masz pomysł :roll: .

kolejne nowinki:

:lol:  pora dnia jest zmienna
:lol:  wenecja wygląda zajebiście i jest ogromna jak i z resztą cały teren gry i liczba lokacji

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Assassins's Creed II
#50 2010-03-11, 11:48(Ostatnia zmiana: 2010-03-11, 11:53)
:roll:  pora dnia jest zmienna
:lol:  wenecja wygląda zajebiście i jest ogromna jak i z resztą cały teren gry i liczba lokacji

Dostajesz krzesłem za podbudzanie apetytu

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
spodobał mi się ten screen: http://i40.tinypic.com/vhyjw0.jpg

aha, można barwić ubrania a pora dnia zmienia się zbyt szybko

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
aha, można barwić ubrania a pora dnia zmienia się zbyt szybko

Thoro, jeśli miałbyś wybrać pomiędzy Mass Effectem a Assasinem dwójką, która gra jest lepsza?

Spoiler

WAH WAH WAH.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Raczej trudno mu będzie ocenić po samym bieganiu :lol2:

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy tylko mi na tym screenie dziwny wydaje się napis "stanięcie dęba"  :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A co, nigdy Ci koń nie stanął dęba?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Assassins's Creed II
#56 2010-03-11, 23:14(Ostatnia zmiana: 2010-03-11, 23:21)
Thoro, jeśli miałbyś wybrać pomiędzy Mass Effectem a Assasinem dwójką, która gra jest lepsza?

W ME2 nie grałem i w sumie nie wiem czy chce więc odniosę się do jedynki.
W Mass Effect nie podobała mi się pozorowana wielkość tego tytułu. Dlaczego pozorowana? Ponieważ mieliśmy ogromny ekwipunek, ale co z tego skoro modele wyposażenia były takie same a wszystko różniło się tylko na zasadzie kilku procent statystyk - zero satysfakcji. Była jakaś galaktyka i pełno bezwartościowych planet, których nie możemy odwiedzić a nawet jeśli (również te fabularne) to wyglądały raczej tragicznie - nie tego oczekuje się po takich tytułach. Jedyne co mi utkwiło w pamięci to jakaś mroźna planeta a w szczególności jej lotnisko i jakieś wysokie wierze. Mieliśmy jakąś ogromną stacje kosmiczną ale co z tego skoro to atrapa a mogliśmy się poruszać po małym obszarze co z resztą zostało wykorzystane do wyrzygania - po kilku godzinach miałem tego latania serdecznie dosyć i na moje gra była zbyt długa względem treści, toteż jej nie ukończyłem.

Co do AC2 to w zasadzie poprawiono i dodano wszystko to czego brakowało w jedynce. Mamy rzeczy typu szczegółowe okno ekwipunku, ale nie jakieś przesadzone tylko w sam raz, kilka charakterystycznych broni czyli to co trzeba. Pancerze są podzielone na części i jest tego dość dużo ale też z rozwagą - wiadomo.
Możemy regulować zdrowie, pójść do medyka albo zrobić to samemu za pomocą jakichś mikstur które kupujemy.
Dodano sklepy rzemieślnicze - możemy sobie pójść i kupić jakąś broń, naprawić albo np. przefarbować ubranie (nie musimy biegać w białym stroju).
Możemy okradać ludzi.
Można przekupywać heroldów aby nie psuli nam fejmu, wynajmować złodziei, najemników, dziwki itd.
Mamy własną posiadłość i miasteczko, które możemy rozwijać poprzez stawianie nowych budynków. Ogólnie gra jest bardzo rozbudowana i mile zaskakuje i jest to dobre jakościowo a nie jak w mass effect, postawione na ilość. Mamy nawet okno ekwipunku.
Jeśli chodzi o wielkość świata to niestety nie ma tu ciekawych terenów poza miastami jak w AC1 i jedyne co nam tu dano to jakaś ścieżka przez góry - wygląda beznadziejnie. Są dwa duże miasta i trzy miasteczka a oprócz tego nic więcej. Trudno powiedzieć czy obszar jest większy niż w AC1, chyba nie. Zdecydowanie brakuje wsi, jakichś pojedynczych zabudowań i terenów poza miastem za to jakość miast jest nieporównywalnie lepsza, aczkolwiek wszystko co jest poza murami wygląda tragicznie i jest na poziomie gothica. Wenecja to chyba najpiękniejszy i najciekawszy obszar w historii gier komputerowych
O fabule z oczywistych względów powiedzieć wiele nie mogę, ale z zasady że to AC to pewnie bije na łeb 98% obecnych produkcji.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Assassins's Creed II
#57 2010-03-13, 21:28(Ostatnia zmiana: 2010-03-13, 21:31)
Małe myszki piszczą że wyszedł crack umożliwiający wykonywanie niektórych misji. Pisk pisk.
Chciałem również zaznaczyć że gra nie jest zbyt dobrze zoptymalizowana (czytaj zacina się na moim sprzecie), mass effect 2 działał znacznie lepiej :]

Spoiler

WAH WAH WAH.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o wielkość świata to niestety nie ma tu ciekawych terenów poza miastami jak w AC1 i jedyne co nam tu dano to jakaś ścieżka przez góry - wygląda beznadziejnie.
Wydaje mi się Thoro, że potem dostaniemy jakieś nowe lokacyjki, tak jak Arsuf pod koniec AC I.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
u mnie odblokowane są wszystkie machiny i szpej oraz cały świat. nie sądzę aby coś ukryli, chyba że lokacje fabularne na jeden raz ale to nie istotne.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry