Modder 22774 50

O temacie

Autor Sulejman

Zaczęty 4.03.2010 roku

Wyświetleń 22774

Odpowiedzi 50

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

Modder
2010-03-04, 16:45(Ostatnia zmiana: 2010-03-05, 16:28)
Oto program, który szacuje nasze umiejętności w moddingu Gothic'a, jeśli ktoś chciałby to rozwijać (nie wiem po co) pisać na PW, to wyślę source ;)

A oto link:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Jasne, czaruję na okrągło.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

Modder
#2 2010-03-05, 15:58(Ostatnia zmiana: 2010-03-05, 16:03)

Jasne, czaruję na okrągło.

No właśnie, mój błąd, który teraz zauważyłem, w niektórych pytaniach brakuje słowa zrobić/stworzyć itp.
Już daję nowy link :)

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy

maciejG

Modder
#3 2010-03-05, 16:06(Ostatnia zmiana: 2010-03-05, 16:19)
Pomysł fajny, można by zrobić taki program z GUI, parserem treści oraz sprawdzania ogólnych predyspozcji modderskich.  :)
EDIT:
A, i ten quiz musi być w pełni modowalny.  ;(

Spoiler

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

Modder
#4 2010-03-05, 16:18(Ostatnia zmiana: 2010-03-05, 16:20)
Pomysł fajny, można by zrobić taki program z GUI, parserem treści oraz sprawdzania ogólnych predyspozcji modderskich.  :)

Heh, to jest mój drugi program, wykonany po dniu nauki programowania więc nic lepszego na razie nie wyskrobię ;(

Tak wgl. mi wyszło 81%, ciekawe ile innym xD

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Mnie wyszło 80 %, ale ta moja wrodzona skromność  :)  .

Spoiler

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
mi wyszło 75%

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sami mistrzowie. Orc się normalnie chowa przy was.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

Modder
#8 2010-03-05, 17:24(Ostatnia zmiana: 2010-03-05, 17:25)
Sami mistrzowie. Orc się normalnie chowa przy was.

No i ciekaw jestem po co ta wypowiedź...

Wyniki na poziomie 80%, przy tak skonstruowanym teście to nie jest specjalnie dużo. Może piszesz tak, bo Tobie wyszło mniej? Test nie jest najlepiej skonstruowany, i lepszy modder może mieć mniej punktów, niż gorszy.

Zresztą napisałem, że to tylko zabawa, co nie? Z całym szacunkiem, ale ja nie widzę sensu pisania durnych postów, które mają na celu przypominanie wszystkim, że jesteśmy na wielkim theModders, gdzie priorytetami są bezsensowna krytyka i takie samo obrażanie innych.

Nie wierzysz, że wyszło mi 81%? To napisz na PW, zobaczysz co potrafię - może zweryfikujesz swoje poglądy, ukształtowane prawdopodobnie na podstawie jednego posta, lub jeszcze lepiej - bez podstawy.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Najpierw się oburzasz i piszesz, że to tylko zabawa a następnie:

Nie wierzysz, że wyszło mi 81%? To napisz na PW, zobaczysz co potrafię - może zweryfikujesz swoje poglądy, ukształtowane prawdopodobnie na podstawie jednego posta, lub jeszcze lepiej - bez podstawy.

Jesteś pewien, że to właśnie Bula ma problem z podejściem do tego testu?

Sam pomysł faktycznie dobry, choć naturalnie taki test absolutnie nic nie sugeruje. Całość można by było wykonać prościej i wygodniej w jednej z internetowych aplikacji do quizów. Samo nastawienie na wszechstronność w teście jest trochę niedorzeczne. Ile jest osób poza Orcem, które w co najmniej stopniu podstawowym są w stanie ogarnąć kwestie skryptowe, tekstury, tworzenie kości, animacji? Z resztą taka wszechstronność nie jest do niczego potrzebna. Wyszło mi 35% i czy ma to oznaczać, że jestem gorszym "modderem" od statystycznej osoby na tym forum? Nie sądzę. Połowicznym rozwiązaniem tego problemu było by podzielenie testu na kilka części tematycznych typu; grafik, skrypter i co tam jeszcze kto chce.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

Modder
#10 2010-03-06, 11:02(Ostatnia zmiana: 2010-03-06, 11:02)
@Thoro, faktycznie, trochę może przesadziłem ;)

Więc żeby nie było niedomówień - w tym temacie piszemy o programie, a nie o tym jaki jestem zły, niedobry itp.

Twoja idea (nadal zwracam się do Thora, żeby nie było nieporuozumień :rotfl:) z podziałem na kategoria jest nawet interesująca, lecz zanim zacząłbym rozwijać ten projekt, to - jak sam widzisz - musiałbym jeszcze sporo się nauczyć.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Modder
#11 2010-03-06, 13:32(Ostatnia zmiana: 2010-03-06, 13:32)
Niektórzy to już mają jakiś uraz psychiczny, bo każdy post biorą za krytykę i obrazę ;)
Mi chodzi o to, że ten program nie zawiera nawet połowy rzeczy które można zrobić, więc nie dziwne że każdemu wychodzą takie wyniki.
Dodatkowo dochodzi do tego że nie wszystkie rzeczy są takie że umiesz/nie umiesz. Animacje, tekstury, modele możesz i umieć zrobić, ale na jakim poziomie? Tutaj właściwie do każdej z tych kategorii powinien już się zacząć nowy 'test', jak to napisał Thoro, bo w tych przypadkach nie wystarczy powiedzieć umiem/nie umiem i chwalić się wynikiem testu.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
@Buła

Niektórzy to już mają jakiś uraz psychiczny, bo każdy post biorą za krytykę i obrazę ;)
W tym momencie mnie uraziłeś  :lol2:  

Chodziło o sposób, w jaki napisałeś wcześniejszego posta. Widzisz, Twoja wiadomość wyżej, to już normalna, inteligentna (chociaż w dzisiejszych czasach normalna i inteligentna to niestety dwa sprzeczne określenia) wypowiedź, i nie mam o nią pretensji ;)

Jak już napisałem, faktycznie przesadziłem, ale jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy. Hmm... Miałem na myśli to, że jak się człowiek spieszy, to nie zawsze w pełni zdaje sobie sprawę z tego co pisze ;p

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
mi i tak brakuje do was 44 % mam :D  jeszcze długa droga przede mną jak to powiedział DIEGO XD

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
75 :(  a miałem 78 chyba :o  co za bluźnierstwo

gmpa.com.pl

feodaron.pl

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
48 % .  :lol:   Dopiero zaczynam  :lol:

WonderiuS
  • Gość
53%  :lol:

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Modder
#17 2010-04-02, 20:54(Ostatnia zmiana: 2010-04-02, 20:55)
odp. 0 - zero %
odp. 1 - jeden  %
odp. 2 - dwa %

Pytań jest równe 50?
Poza tym pytanie z modelowaniem światów się powtórzyło. Ciekawa inicjatywa tylko tak jak już powiedział buła nie wystarczy powiedzieć "umiem" ważne jak "umiem". No i dużo rzeczy zostało pominiętych.

michalsz

michalsz

Użytkownicy
posty132
  • Użytkownicy
śmieszny program wyszło mi tak na prawdę to mało nie podam ile bo nie chce :D
ale takie pytanie typu pomagasz innym , wydałeś jakiegoś moda to nic nie ma do modowania chyba że wydałem moda ale to jest głupie pytanie :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
27% :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry