Gallahad jest w domu w pobliżu kuźni Carla. Rozpoznasz ten dom po zamkniętych drzwiach. A gildia zabójców, to aby do niej wstąpić musisz wykonać zadanie dla Gertbrandta, po tym jak porozmawiasz z Gallahadem. Potem w nocy udaj się do górnego miasta i obok domu sędziego Asmal zabije Wambo, potem z nim pogadaj.
Czy dotarł ktoś już do siódmego strażnika? W solucji pisze że znajduje się on tam gdzie w trzecim rozdziale włóczęga, który wskazuje nam drogę którą pobiegł Pedro. Ale idę tam i Strażnik się nie pojawia. To bug, czy pojawi się w następnym rozdziale? Aha i gdzie jest trzeci Chronanim? Znalazłem pierwszy, w kamiennym kręgu gdzie był amulet Angara oraz drugi na szczycie wieży w zamku, ale nie mam pojęcia gdzie szukać trzeciego. Strasznie niejasne te wskazówki.
Jak mam się dostać do jaskini w której przechowywany jest Hammer Tarakota? Jestem w trzecim rozdziale i muszę zdobyć ten młot i zanieść Gor Na Koshowi aby przyjął mnie do Świątynnej Straży (wymagane aby Xardas poszedł do słonecznego kręgu). Przetrząsnąłem jaskinie koło piramid oraz okolice ale nie znalazłem żadnego przełącznika ani nic, aby otworzyła się część jaskini z młotem.