Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2393397 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2393397

Odpowiedzi 3617

LubiePlacki

LubiePlacki

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Długo czekałem na tłumaczenie :P  i mam pytanie :P  wszystko pięknie ale mógłby mi dać ktoś linka do rebalance, bo ten co jest nie działa a na google nie mogłem jakoś znaleźć.

Proszę poprawić pierwszy post, ponieważ nie ma w nim podanego takiego adresu do rebelance, jaki być powinien, w jednym miejscu są same kropeczki.

Poprawny link:
http://www.przeklej.pl/plik/rebalance-rc-n...ar-000a1dbsh6jo

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki, a wiecie w czym był problem :P  Po prostu nie czytało mi w pełni tamtego linku, odtwarzało stronę razem z trzykropkiem. Jeszcze raz dzięki za link i wszystkim za tłumaczenie, a na zakończenie życzę smacznego karpia i mokrej wody w kranie.

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
a ja mam dalej gre po rosyjsku i nie wiem co zrobić,
mam g2 +g2mdk +returning 1.0-->returning1.1-->rebalance--> spolszenie( w gothicII/data   doszedl tam  tylko  ten plik majaczek.polish_for_returning1.1_rebalance.beta5) mam to przeez exe robione.ktoś mi powie co jest zle?

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Kurcze walczę z tym godzinę ale zawsze pod koniec instalacji rebalanca wyskakują mi okienka z błędami, i po zakończeniu instalacji gra pod koniec wczytywania wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu. Spotkaliście się z tym problemem?? Instalowałem wersję exe 1.0 potem 1.1 i łatkę na czystego g2 z noc kruka i nic, teraz jak gmdk itp. dodałem też nic piszę tam w tych okienkach że nie może znaleźć jakiegoś czegoś nie pamiętam ale najwyżej mogę spisać na kartkę jak się to wam przyda. Wiec jak ktoś wiek jak zaradzić to zaspamuje podziękowaniami :P

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
jak instalujesz rebalance zaznacz  tez 2 opcje z napisaem "lol" jesli exe,a 4 jelsi mod,mi wtedy przestalo wywalac,tak tez to mialem

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja dokładnie tak robię mam exe więc zaznaczam 1 i 2 opcję 3 i 4 zostawiając. Ale błędy pod koniec instalki nie ustają.

Tak dla dokładności:
na początku wyskakiwał 1 komunikat GothicVDFS - Invalid Paramete(file)!
a potem kilka że nie mam folderu gothic/data/temp/_World itd. i kilka różnych wersji tego więc się zdenerwowałem i wstawiłem z gmdk pliki world i stworzyłem folder temp

Teraz zainstalowałem i wyskakują jakieś komunikaty niezgodności czy braku patchy czy coś i instalacja się nie kończy więc cltr+ald i delete i zamykam :P   O dziwo gra chwilę potem się włącza jest menu polskie tylko pozamieniane nowa gra z wczytaj (nowa gra ma jakąś inną nazwę) no to biorę nową, bardzo szybko wszystko idzie idzie filmik a potem stoi moja postać a dookoła nic, ciemno xD za to pode mną masa itemów jakiś łuk krewetki itp. i myślę co do? więc powiem tylko że na dziś to zostawiam i jutro zrobię jeszcze kilka re-instalek :P  I co najważniejsze czekam na rady od tych u których wersja exe działa ( fajnie by było gdyby ktoś zrobił ilustrowany poradnik lub napisał co zrobić by działało bo takie jak już są widocznie nie działają u mnie :D )

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja właśnie też dziś próbowałem znowu zainstalować i też błędy pod koniec instalacji były. Może zaznaczyć 1,2 i 4 opcje? Może wtedy tych błędów nie będzie?

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
jako mod próbowałem właśnie zainstalować bo przez exe nie chce działać ale juz w instalacji returning 1.0 miałem error vds chce dac pliki z katalogu data/modvdx/xxxx         czy coś ten deseń a ja nawet takowego  folderu nie mam,ani żadnego pliku tam...

po prostu to jest kpina jakaś,ani w te ani we wtedy nie mogę instalować...

hmm mam tak, 1.0 w exe,1.1. w exe.reblance w mod-wyskakiwaly bledy... oraz spolszczenie + pliki adanosa,mam tak ze wybor kestti dialogowych jest po polsku ale napisy u gory po rusku.jakas rada?

może ktoś napisać albo dac ss z wersji exe i mod.jakie pliki i foldery gdzie być powinni.będe pewny co mam nie tak...bo robie niby dobrze ale **ujnia wychodzi

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Dobra ja zainstalowałem od nowa g2 noc kruka, potem gmdk patch i gothic starter. Potem returninga te 3 pliki po kolei oczywiście teraz w wersji mod i zacząłem instalować spolszczenie. Rosyjska wersja ładnie śmiga ale polskiej za chiny odpalić nie mogę. Wszystko mam dobre na 100% ale po kilku filmikach gra mi się wyłącza z powodu niemożności znalezienia czegoś. No to ja już nie wiem co mam zrobić ale kombinuje dalej w końcu odniosę sukces. Ale znam też rosyjski dosyć dobrze i może z napisów średnio dużo rozczytam ale zrozumiem wszystko z dubbingu :D  Jak wiecie czemu wersja pl mi nie załącza to walcie śmiało :P

Edit:
Dobra edytowałem troszkę plik ini adanosa i mi już uruchamia się ale pod koniec wczytywania nadal wywala więc znów do roboty ;p

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#89 2010-02-22, 18:37(Ostatnia zmiana: 2010-02-22, 18:37)
znowu nie dzała. czekamy na nową betę czy mam robić specjalną instalkę

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja się w waszą robotę nie będę wtrącał dodam tylko, że porzuciłem już walkę i wracam do bitwy o śródziemie 2. Nie mogę jakoś odpalić spolszczenia i doszedłem do wniosku, że tylko rebalance działa a inne wersje już nie, no chyba że oryginalny noc kruka.(mam wersję mod bo przecież exe nie chciało działać ;p )

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Ja się w waszą robotę nie będę wtrącał dodam tylko, że porzuciłem już walkę i wracam do bitwy o śródziemie 2. Nie mogę jakoś odpalić spolszczenia i doszedłem do wniosku, że tylko rebalance działa a inne wersje już nie, no chyba że oryginalny noc kruka.(mam wersję mod bo przecież exe nie chciało działać ;p )

poczekaj.jak nie długo zaczniemy robić nową bete to może otworzę rekrutacje i każdy będzie mógł przetłumaczyć swoje 10 groszy.a w BETA 2 będzie instalka z możliwością wyboru mod lub exe.i pewnie druga pełna wersja to już nie będzie miała rebelance

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
poczekaj.jak nie długo zaczniemy robić nową bete to może otworzę rekrutacje i każdy będzie mógł przetłumaczyć swoje 10 groszy.a w BETA 2 będzie instalka z możliwością wyboru mod lub exe.i pewnie druga pełna wersja to już nie będzie miała rebelance

to ja chętnie poczekam bo to remblence walnięte jakieś jest jak dla mnie... instaluje na  przed chwilą nowe zainstalowanym gothicu v1.0 i 1.1 jest spoko ale rembelance same błędy...

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#93 2010-02-22, 21:05(Ostatnia zmiana: 2010-02-22, 21:08)
może dam radę wam spolszczyć instalkę rebelance ale to długie marzenia bo na 10% to zrobię

rebelance może znajdę w wersji ruskiej nie w cyrlicy ale wątpie

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
może dam radę wam spolszczyć instalkę rebelance ale to długie marzenia bo na 10% to zrobię

rebelance może znajdę w wersji ruskiej nie w cyrlicy ale wątpie
wiesz dla mnie nie ma problemu z zainstalowaniem reblence(pod względem opcji instalki) tylko że podczas instalowania wyskuje po 10 bledow i uj wie  dla czego,,,

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
wiesz dla mnie nie ma problemu z zainstalowaniem reblence(pod względem opcji instalki) tylko że podczas instalowania wyskuje po 10 bledow i uj wie  dla czego,,,

jak będe mógł to pogadam z autorami moda i rebelance

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
jak będe mógł to pogadam z autorami moda i rebelance

ok ;p .masz moze w /data/modvdf  plik o nazwie returning.mod czy cos w ten desen? jelsi tak  daj go na jakiegos magauload czy przyklej.nie wiem czy mi przypadkiem ciagle jakiegos pliku nie pomija w instalacji ;/

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
on instaluje się wraz z wersją mod

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
on instaluje się wraz z wersją mod
no a mi go właśnie nie zainstalowało... możesz zuploadować go?
kombinuje,kombinuje i może w koncu to uruchomie...
tylko czemu mam takie błędy w instalacji to nie wiem.nigdy nie mam problemów z żadną grą.zawsze coś z gothicem tylko ;/

toto

toto

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
może mi ktoś podać działający plik, bo jakoś nie mogę znaleźć:

RETURNING_PL_mod

0 użytkowników
Do góry