Ja dokładnie tak robię mam exe więc zaznaczam 1 i 2 opcję 3 i 4 zostawiając. Ale błędy pod koniec instalki nie ustają.
Tak dla dokładności:
na początku wyskakiwał 1 komunikat GothicVDFS - Invalid Paramete(file)!
a potem kilka że nie mam folderu gothic/data/temp/_World itd. i kilka różnych wersji tego więc się zdenerwowałem i wstawiłem z gmdk pliki world i stworzyłem folder temp
Teraz zainstalowałem i wyskakują jakieś komunikaty niezgodności czy braku patchy czy coś i instalacja się nie kończy więc cltr+ald i delete i zamykam

O dziwo gra chwilę potem się włącza jest menu polskie tylko pozamieniane nowa gra z wczytaj (nowa gra ma jakąś inną nazwę) no to biorę nową, bardzo szybko wszystko idzie idzie filmik a potem stoi moja postać a dookoła nic, ciemno xD za to pode mną masa itemów jakiś łuk krewetki itp. i myślę co do? więc powiem tylko że na dziś to zostawiam i jutro zrobię jeszcze kilka re-instalek

I co najważniejsze czekam na rady od tych u których wersja exe działa ( fajnie by było gdyby ktoś zrobił ilustrowany poradnik lub napisał co zrobić by działało bo takie jak już są widocznie nie działają u mnie

)