Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2387816 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2387816

Odpowiedzi 3617

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1440 2011-04-23, 20:35(Ostatnia zmiana: 2011-04-23, 20:37)
Prace są ciągle w toku.
prace są prowadzone nieregularnie.
przypuszczalna data wyjścia: wakacje 2011.
ostatnie 2 lub 3 miesiące to czas kiedy ekipa pracowała lepiej niż zwykle.

tylko tyle mogę powiedzieć oficjalnie.

EDIT: Żelazko jak chcesz możesz dołączyć do zespołu :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
właśnie Żelazko ty opracowałeś genialne spolszczenie do Podróżnika i pewnie przyśpieszyłbyś ich pracę

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
jak wejść za palisadę orków ale bez bugów trzeba otworzyć brame czy co ?
o co chodzi z tym bractem koło klasztoru czy są z nimi jakieś ważne questy?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Alek - Za palisadę wchodzisz "według wątkowo" tj. mijasz dziesiątki orków i jeśli nie napierniczasz na kodzikach, to bugów powinna się pojawić ilość minimalna, mało tego powinny być to bugi -  bez kodów powtarzam - pokroju brak dialogu,brak potworka czy brak itemu ew. "postać nie idzie za bohaterem". Bractwo koło klasztoru ? Pierwsze słyszę - najwidoczniej stary już ze mnie paproch zacofany :lol2:  i za długo nie grałem w returna (teraz napierniczam maniakalnie w g3 community patch 1.74 i idzie mi to zajebiście).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
dobra dzięki za odpowiedzi już nie będę tak ksuć tego tematu :D

patryk14

patryk14

Użytkownicy
posty16
Propsy3
  • Użytkownicy
Jak zainstalować returninga z rebalance 2.1?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Nie nabijaj sobie postów tylko edytuj poprzedni

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Mam pytanie , gdzie znajdę jajo topielca?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
luthero ma jedno, inne możesz znaleźć w jaskini z próbą ognia

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Piszesz o jajach pełzaczy!
jajo topielca jest w drodze do magów wody przy takim zdemolowanym wozie z dostawą gdzie jest dorobiony most na lewo(idze się od tawerny orlana do magów) i tam jest topielec opiekun i jajko:P

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki webcioo   :D

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
1.chodzi o to zadanie z hanną kiedy rozmawiałem z abigail to ona mi dala zadanie że mam jej dostarczyć pierscień do hanny a ona w więzieniu sieci i rozmawiałem z hankonem potem znów z abigail i mam znaleść taki pierścień i gdzie go szukać?
2. jak otworzyć to przejście do młota kolo piramid co mi daje zadanie ten kor-da-kosa żeby mu przynieść młot ? chodzi mi o ten młot który trzeba dać aby dołączyć się do bractwa

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jeśli można to najsampierw taka mała apelacyjka do wszystkich piszących w tym temacie. Wszystkie prośby,problemy i inne takie piszcie jak najbardziej zrozumiale i jak najdokładniej. Przykładowo kolega alek znowu nie napisał dogłębnie o co mu chodzi. Jeśli napisał by coś pokroju "Dobra, ostatnia rzecz - gdzie jest ten pierścień związany z Questem z Hanną i jeszcze jedno - jak się dostać do młota, na którego zdobycie bractwo "nazwa bractwa" daje mi questa". I wystarczy. Dziękuję, do widzenia.

Edit:
1. Proszę bardzo przetłumaczony przeze mnie kulturalnie w miarę opisik zadanka z rosyjskiego forum returna :

Prezent dla Hanny

Piratka Abigeil, poprosiła nas o dostarczenie złotego naszyjnika jej siostrze Hannie. Hanna jest szefową Hotelu w Khorinis. Idź więc do Hotelu w Khorinis, lecz zobaczysz, że zamiast Hanny na jej miejscu pojawił się Gaspar. W trakcie rozmowy z nim dowiesz się, że Hanna siedzi w więzieniu. Idź do Lorda Andre, a następnie do Hakona - handlarza bronią. Wróć następnie do Abigeil i z nią także porozmawiaj. Kolejno wróć do Khorinis i porozmawiaj z Gasparem, po czym przeprowadź rozmowę z Coragonem - barmanem tawerny w dzielnicy świątynnej. Zapytaj się go "Czy słychać coś nowego" Następnie przejdź do wieży, która znajduje się w pobliżu domu Torbena i otwórz drzwi kluczem, który ma strażnik Peck. Otwórz drzwi i porozmawiaj z Joe'm. Wracamy do Lorda Andre. Idziemy do hotelu i przekazujemy do naszyjnik Hannah. Wracamy do Abigeil.

2. Kor-da-kosa tłumacz sobie jako Gor Na Kosh i już wiem, o które bractwo ci chodzi (nie o żadne koło klasztoru, tylko najzwyczajniej w świecie koło farmy bengara). Znalazłem właśnie przed chwilą także na rosyjskim forum :

Młot Tarakota

To zadanie daje nam Strażnik Gor Na Kosh, po tym, jak zapytamy go o wstąpienie do straży. Gor Na Kosh opowiada nam legendę młota Tarakota i prosi nas, abyśmy odnaleźli ten młot. Idziemy do piramid, wchodzimy do mniejszej piramidy i wciskamy w niej co potrzeba. Drzwi do jaskini, która znajduje się niedaleko ,zostaną otwarte. Po wejściu czekają na nas gobliny które zabijamy, idziemy dalej i zabijamy golemy (koksiki niezłe, dlatego magia w ruch i dystans przede wszystkim) .Gdy dojdziemy do rozwidlenia skręcamy w prawo i na największym golemie używamy czaru zmniejszenia potwora,po czym jego również likwidujemy. Otwieramy skrzynię,bierzemy młot i wracamy z powrotem szybciutko do Gor Na Kosha, a on ucieszony jak dziecko udziela nam swojego poparcia.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
no ale ja byłem w tej mniejszej piramidzie i nic tam nie ma gdzie to jest czy na ścianie czy gdzie? bo nie moge znaleść

Kruczek

Kruczek

Użytkownicy
posty169
Propsy31
  • Użytkownicy
Mogę pomóc w spolszczeniu ?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1456 2011-04-26, 16:08(Ostatnia zmiana: 2011-04-26, 16:10)
@kruczek
owszem, jeśli piszesz poprawnie po polsku, i na prawdę chcesz pomóc
w sprawie rekrutacji napisz PW do użytkownika Regynild

@patryk
 bieżąca wersja tłumaczenia działa tylko z ReBalance UNI (1.0).
nie będzie działać bez konwersji na ReBalance 2.1 ponieważ aby przetłumaczyć moda trzeba zmienić plik gothic.dat, który zawiera prawie wszystkie skrypty.
jak opracujemy PROFESJONALNE spolszczenie w wersji dla ReBalance UNI (1.0), to po miesiącu dwóch powinniśmy wydać spolszczenie do ReBalance v2.1 i to od razu profesjonalne. umożliwią to nam pewne sztuczki z których korzystamy, oraz źródło skryptów od Dimmella. sztuczki polegają na tym że będziemy musieli wtedy przetłumaczyć tylko to co różni się od tego co mamy w ReBalance UNI

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
a teraz powiedźcie mi czemu angar siedzi na farmie a wykonałem dla niego zadanie z tym amuletem w 2 rozdziale i mam teraz 3 a on na farmie siedzi i pogadzać z nim nie idze czemu ? no i chyba przez to nie moge guru zostać

patryk14

patryk14

Użytkownicy
posty16
Propsy3
  • Użytkownicy
ciekawe bo mi działa spolszczenie na Rebalance 2.1

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@patryk
zainstalowanie spolszczenia do ReBalance UNI na ReBalance v2.1 cofa wersję skryptów do tej z ReBalance UNI
tak więc przy takiej instalacji nie będziesz miał żadnych nowości z v2.1 (oprócz grafik i muzyki/dźwięków)
tak więc tylko ci się wydaje że działa, proszę nie siać mi tu zamętu i nie wprowadzać wszystkich w błąd
żeby spolszczenie działało z ReB v2.1 trzeba spatchować skrypty z ruskiego v2.1 odpowiednim narzędziem i przy okazji dodać łatki na nową zawartość

PS: tłumacze mają dostęp do próbnej wersji spolszczenia do ReBalance v2.1 - zawiera zawartość ze spolszczenia automatycznego do UNI nałożoną na skrypty z v2.1, przy czym teksty z nowej zawartości są krzakami

PPS: krótki czas po ukończeniu i udostępnieniu profesjonalnego tłumaczenia do ReB UNI pojawi się profesjonalne tłumaczenie do ReBalance v2.1

0 użytkowników
Do góry