Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2391882 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2391882

Odpowiedzi 3617

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Mam kolejne pytanie -.-
Gdzie mogę znaleść Cor Angara w 2 rozdziale jeśli to możliwe?

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Powinien być za palisadą orków w drewnianej chacie w lesie.(zaraz przy palisadzie) Ale chyba tylko jeśli jesteś w sekcie.

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Hmm zobaczę , dzięki :)
Właśnie go potrzebuje znaleść bo jestem w sekcie i potrzebuję lepszego pancerza. Przyniosłem już młot Tarakota i pomogłem Oranowi , ale Cor da Kosh (czy jakoś tak) ciągle mnie nie chce przyjąć więc zapewne mnie przyjmie jak odszukam Angara:D

Edit:
Jak mogę dołączyć do Gildii zabójców? Jestem w 3 rozdziale i z nikim jeszcze nie rozmawiałem ani żadnych q nie robiłem gdzie mam iść i co mam zrobić ?
Szukałem na ruskiej stronie moda ale nic nie znalazłem , tutaj też szukałem lecz też nic nie znalazłem , help !

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Możesz ich spotkać kiedy robisz misje strażnikiem miejskim  lub kiedy robisz nisje z listami polecającymi dla Galahalda
gerbrant każe ci zanieść złoto i list do pewnego kolesia o północy w martwej harpi. On jest jednym z zabójców - nazywa się Stranger.Jak już z nim załatwisz , pogadaj z gerbrantem czy możesz go jeszcze gdzieś spotkać. Jest on o północy w górnym mieście .Będzie tłukł wambo.Wtedy po rozmowie się do nich przyłączysz.

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Właśnie jak uzyskać misję od Galahada? Jak z nim gadam to mówi , że mam spadać -.-

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nie wiem, czy misji od Galahada nie dostajesz pośrednio, poprzez otrzymanie informacji o misji od jakiegoś innego npc, który również się z tym wątkiem wiąże. Z góry zaznaczam, żebyś na siłę nie próbował kodami napierdzielać, bo zrobisz zamieszanie w wątku i chu*nia z klapnią ci się zrobi. Drobna podpowiedź - skoro Galahad "każe ci spadać" to może skołuj zwój zapomnienia i użyj na nim. Lub spróbuj podpierdzielić mu z cichca książkę o retoryce ,a w tedy BYĆ MOŻE do ciebie zagada. Popróbuj różnych opcji.

Edit : To co wyżej nie aktualne. A oto sposób dostania jak i przejścia misji od Galahada (nie mniej jednak, jeśli coś w tym bełkocie będzie nie zrozumiałe to pisz w tym temacie, a postaram się jak najjaśniej wytłumaczyć) :

Quest Gallahada
Aby dostać pracę trzeba porozmawiać z sędzią.

Zadanie otrzymasz od byłego szefa miasta Gildii Magów i prawa ręka burmistrza Larius. Gallahad znajduje się w domu na terenie portu, niedaleko kowala Charles.
Niezbędnych do uzyskania listy polecające, co byłoby najlepsze kwartale największych detalistów dobrze zareagowali Gallahade.
Rekomendacje można uzyskać od następujących osób:
- Kupiec Gerbrandt, nie bez jego zalecenie, aby zrobić, jeśli chcesz przejść przez linię quest z gildii morderców.
- Kupiec Fernando, który poprosi przyniosła mu książka "Podstawy retoryki, która jest w domu na półce Gallahada. Musi najpierw porozmawiać z Ignazom i przekazać Gallahadu że obiecał alchemika trawa strony, a następnie pozostawić Gallahad.
- Kupiec Lutra, który w zamian chcesz znaleźć Luther IOU lichwiarzy Lemar. Otrzymania jest w bagażniku, który otwiera dostęp do przycisku na kominku.
- Alchemist Salander, których opinia kilku przesłuchaniach, niemniej jednak jej zalecenia będzie do ogólnego kredytu (musimy doprowadzić do orków eliksir alchemika);
- Valentino, którego opinia nikt w mieście nie jest zainteresowany i Gallahad nie przejmuje jego list polecający.
Radzę się litery w pierwszych trzech przedsiębiorców.
Następnie należy przypisać te litery Larius. Przeniesienie ich do przerwy po południu, kiedy Larius usiąść zrelaksować się w krzesło.
W zamian oferuje do wyboru:
- 500 monet, można zrelaksować się w 1000, ale lepiej nie podnosić ceny, a potem nic nie będzie;
- One zelyu siła, zręczność lub manę;
- Poznanie prawdziwej magii i możliwość zwiększenia many.

Poniżej jeszcze masz opis przechodzenia misji, jakie dostaniesz od ludzi, od których dostajesz te listy :

Textbook Retoryka

Merchant Luther zwrócić, aby wnieść podręcznik retoryki. Ten podręcznik jest w domu na półce Gallahada. Ale Gallahad nie będzie. W celu uzyskania tutorial powinien udać się do Ignazu i porozmawiaj z nim. Potem z powrotem do Gallahadu, że udał się do Zurisu. Tymczasem tutorial bez nadzoru.

Orochi Potion

Salander zapytać przynieść orka eliksiru. Napój ten jest orka, który jest:
Jak wyjść wschodniej bramy, idź w prawo wzdłuż muru. W lesochke natknąć się na orka z kuszy. Mikstura od niego.

Długi Luther

W instrukcji Luther mieć trochę oczyścić tułowia Lemar. Na kominku znajduje się przycisk zostanie naciśnięty, gdy przesunie się sprawy, w której tułów. Następna pracy klucze master.

Dovzhok Regis

Valentino poproszony pokonać Regis. Idziemy do Regis, który siedzi na ławce przed domem Matteo. Dalsze rozmowy z nim i człowiek wygra najlepszy.

Spotkanie w tawernie
Aby dostać pracę musiałby przyznać Gerbranta Panie Gerbrantom i powiedz mu o tym.

Gerbrant poprosiła o spotkanie w tawernie z mężczyzną. Otrzymaliśmy list i torebki, które dadzą ten człowiek (aby je otworzyć skrajnie). Idziemy do karczmy "Dead Harpia". O północy, rozmowy z orłem, a następnie wspiąć się na szczyt i rozmawiają z nieznajomymi. Z rozmowy należy wspomnieć, że list i torebce jest z GG, a nie z Gerbranta.

Propsy jak najmilej widziane :lol:  :ok:  .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Dzięki , napewno się przyda ;d
Tylko chodzi o to , że jak wchodze do chaty Gallahada to on się pyta co ja tu robie.
Odpowiadam mu oczywiście ,że podobno potrzebuje pomocy , lecz on odpowiada coś o plotkach ludzi i mówi mi żebym już lepiej sobie poszedł ....

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
O "Plotkach Ludzi " ? Znaczy, że albo zrobiłeś jakieś "czarne zlecenie" dla kogoś, dla kogo robić nie powinieneś, albo nie byłeś u hagena, ALBO musisz się zgłosić do andree (pewno sam wiesz po co) ,albo straciłeś poparcie vatrasa lub jeszcze kilkanaście innych ALBO. Ale najprawdopodobniej musisz skoczyć do andre i opylić mu karę za pobicie jakiegoś obywatela. Istnieje jeszcze możliwość, że canthar już na ciebie doniósł ludziom z targowiska i mają cię "za zbiega z kolonii karnej" więc idziesz do andree, potem do canthara (wkur*ia dewiza oddania mu 500 sztuk złota, ale ja go potem zawsze zabijam w nocy :D ) i po sprawie. Posprawdzaj dobrze, popytaj w górnym mieście, czy wszyscy npc chcą z tobą rozmawiać , to samo zrób w dzielnicy portowej czy w dzielnicy rzemieślniczej. Jak da radę to nawet u magów , u najemników czy choćby na farmach. Inaczej powiedziawszy : pewnie sfajdałeś czymś sobie sytuację polityczną w mieście (spróbuj zapisać, wczytać poprzedniego save i od poprzedniego save sprawdzić co z tym frajerem nie tak).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Nie , nie oto chodzi :P  O plotkach ludzi , że potrzebuje pomocy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
To pisz tak odrazu , ale ale ... zaraz ... "o plotkach ludzi, że potrzebuje pomocy" ... "(..)potrzebuje pomocy (...)". Czyli kto tej pomocy "potrzebuje" ... ON ? Czy może zapomniałeś o "ę" i to ty jej potrzebujesz ? Pisz że Pan jaśniej Panie Majster. Najlepiej będzie , jak postarasz się z tej rozmowy między bezimiennym a gallahadem dać albo wpis, albo screen. Albo sobie zrób screen, przepisz tekst i wpierdziel tutaj w formie posta :lol: .

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Na czysto z gry , G- Gallahad , B - Bezi :
Jak wchodzę do chaty Gallahada :
G-Co chcesz tutaj?
B-Nic
G-A więc wynocha! (kończy rozmowe)

Po rozpoczęciu kolejnej rozmowy :
B- It's you Gallahad?
G- Kto Ci powiedział ? Kto Cie przysłał ?
B- Słyszałem , że masz jakieś kłopoty
G- Ludzie plotkują wiele rzeczy , nie wierzyć plotkom. (kończy rozmowe)

Po rozpoczęciu nowej rozmowy :
B-What's your problem?
G-Mój problem? Problemem są tacy ludzie jak ty!
G-Więc nie męcz mnie tymi pytaniami! (kończy rozmowe)

Dalej już nie ma opcji dialogowej.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No dobrze, w porządku , ale porozmawiałeś DOSADNIE z sędzią ? Porozmawiaj może jeszcze z Kardifem  , z Coragonem , z Hanną .. no facet KU*WA zamiast nap*erdalać na forum może byś wziął i poszukał, a nie na gotowce czekał :facepalm: . Poszukaj ku*wa różnorakich rozwiązań, poszukaj na rosyjskim forum. SZUKAJ ....

shatzi

shatzi

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Zanim coś tu napisałem porozmawiałem z Kardifem , Coragonem , Hanną i paroma innymi osobami ale nic , szukałem też ( jakąś godzine? ) na różnych forach lecz nic ;( poszukam jeszcze raz i jeszcze raz pogadam z miastem..

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jeśli nic nie wypali - widać, że masz buga. Preferuję i polecam :

1. Odinstalować Gothica 2+2NK oraz wszelkie mody i oprogramowanie w raz z nim zainstalowane (pousuwać także wszelkie save i najlepiej spróbować odnaleźć pliki Gothica w rejestrze)

2. Zainstalować po kolei : Gothic 2+NK, G2MDK, spolszczone skrypty G2MDK, Gothic Startera (czy playerkita, bez różnicy),zainstalować NA CAŁKOWICIE CZYSTEGO "Gothica" Returnining+Rebalance Najnowszą wersję, spróbować poszukać jakichś nieoficjalnych łatek do Returninga (są takie na forum worldofgothic.ru ,kiedyś nawet zakładałem temat jak tam wejść i jak się nim obsługiwać czyt. co jak do czego), cofnąć się o kilka ,kilkanaście, czy choćby KILKADZIESIĄT stron, popytać któregoś z twórców spolszczenia lub napisać pw do któregoś z bywalców tego tematu ,który kilkukrotnie przeszedł returninga. Jeśli mimo wszystkich tych wysiłków prace pójdą w "dupę" to przykro mi , widać niedane ci zagranie w Returning+Rebalance z powodu nadmiernej ilości występujących u ciebie błędów.

3.   N I E      
I N S T A L O W A Ć    
Z U P E Ł N I E        
Ż A D N Y C H        
I N N Y C H      
M O D Ó W

Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia.

Ps: Tak przy okazji : O DZIWO u mnie instalacja zgasła w połowie (czyli podczas rozpakowywania drugiej połowy plików) nie wiedzieć czemu, A MIMO TO wszystko śmigało ładnie pięknie.

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
gdzie jest duch corristo ?
i gdzie jest ten pierścień z zadania Zemsta Ur-Thrall
 Dolina jest,,mały":D  i szperanie w całości nie jest trudne. Znalezienie opuszczonej sklepienie z biblioteki, jest w drodze do kręgu run (okrąg słońca w Khorinis), znajdujemy książkę napisaną w języku starożytne demony. Przeczytaj to może Ur-Hahn.
Ponadto, czytać książki na stoisku, w którym napisane słowa moc potrzebną do połączenia Azgalora. Wybierz wszystkie okolic oraz znaleźć amulet szaman - musisz dać Ur-Khan.
z rosyjskiej strony ale nie ma tam tego pierścienia
gracz dzięki za odpowiedź ale gorzej bo teraz się ściąłem z tym questem z amuletem gdzie szukać tam gdzie jest ten wczyt co się do czaszki wchodzi czy w jakiejś jaskini gdzie !!!????

Madness

Madness

Użytkownicy
posty56
Propsy85
  • Użytkownicy

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Pomoge ci z duchem Corissto .Musisz przyjąć misje od Gomeza o odkupieniu jego win (powiązane z zadaniem o czarnych posążkach innosa , Gomez ma je w skrzyni ale da ci klucz jeśli  mu pomożesz) Da ci zwój którym przywołasz wszystkich martywch magów ognia z doliny o północy w świątyni magów ognia na zamku.

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
no ludzie nikt tego amuletu nie znalazł?...

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gdzieś tam leży. Szukaj dokładnie chyba w jakimś namiocie nie pamietam dokładnie :)

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
nie ma w obozie orków tego ani w namiotach orków... Jakby ktoś wiedział gdzie dokładniej to niech powie ...
obóz orków i nie ma amuletu

0 użytkowników
Do góry