Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2406548 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2406548

Odpowiedzi 3617

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mnie pomimo wszystkiego nadal zadziwia jedna rzecz. Ruscy odbudowali Wolną czy tam Nową Kopalnię, tylko pytanie PO CO ? Skoro zakichanych elitów, szamanów i wojowników nie znajdziemy tam żadnego innego ciekawszego zagrożenia czy przedmiotu, a zabić ich i tak możemy dopiero po wykonaniu zadań w dolinie cienia (i tu moja przestroga po raz kolejny : gdy posiądzie ktoś już ulu-mulu, NIE WOLNO , NOTORYCZNY ZAKAZ :D  zabijania jakiegokolwiek orka aż do końca wykonywania misji dla dowódcy orków [tego w mieście orków w czerwonej zbroi] bo zabicie jakiegokolwiek orka podczas wykonywania tychże misji powoduje to o czym mniej więcej wspomina nam UrShak - orkowie przestają nas tolerować, i pomimo posiadania ulu mulu nie zrobimy już misji dla orków bo każdy z nich - cytat "chce nas dopaść i własnoręcznie zatłuc ,aby NADSZEDŁ NASZ KONIEC. ABY NASZE OCZY ZAKRYŁA CIEMNOŚĆ, A NASZA DUSZA ZNIKNĘŁA W ZAŚWIATACH :lol2:  "). Pozdrawiam, powodzenia życzę i proszę pisać w razie jakichkolwiek niejasności - czyli tak jak do tej pory :D .

Edit : Tak odrazu przy okazji, bo coś mi się przypomniało. Jeśli będziecie już tłumaczyć tego bossa dzików nazwijcie go po prostu Odyniec :) .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
takie pytanie mam.. dostałem się do zwłok gomeza.. po czym je ubiłem.. ciezka to batala była.. ale dałem rade. takie pytanie mam.. ten duch gomeza do czegos sie przyda ??

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
takie pytanie mam.. dostałem się do zwłok gomeza.. po czym je ubiłem..  ciezka to batala była.. ale dałem rade. takie pytanie mam.. ten duch  gomeza do czegos sie przyda ??                                      
Jeżeli jesteś w w gildi kupców, to od Lutero dostaniesz zadania znalezienia czarnych marmurowych posążków i tu właśnie jest potrzebny duch Gomeza. Za uwolnienie jego duszy dostaniesz od niego klucz do tych posążków które są w  skrzyni za  nim.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ahaa.. :)  no coż jakos w 2 rozdziale nie dostałem tej misji.. :D  zapewne jest pozniej :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Na tak wczesnym stopniu rozgrywki nie opłaca ci się robić misji , w które włożysz dużo mikstur, siły mentalnej, czasu i chęci bo po prostu rzeczą nierealną jest wykonać na tym etapie ( z takimi marnymi statami) co poniektóre misje. Aż dziw , że podołałeś gomciowi :lol:  już w drugim rozdziale. No - chyba, że wybijałeś wszystko co się rusza i wszystkie pkt pakowałeś albo w zręczność (myślę, że nie bo pakować w to ,to głupota) albo w siłę (jeśli grasz 1 raz to najpewniej zrobiłeś wojaka) lub w magię ,czyli to ,czym najłatwiej rozj*bać 3/4 potworów i nowych potworów w returningu.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zwojami go poczestowałem.... :D  drzwi zamykalem mu przed nosem i sie leczylem :D  i znow zwojami ;p  i jakos poslzo

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
maciol
h) trzeba pokonać bossa dzików- nazywa sie dziki dzik  czyjakoś tak
i) chyba chodzi o skórę czarnego trolla, jaja pełzacza są w różnych miejscach z pełzaczami, jest takich przynajmniej 3 ukrytych

PS: zważcie na to że spolsczony rebalance to ten klasyczny, u ruskich jest także rebalance_v2 w którym sporo rzeczy jest zmienionych, więc upewnijcie się że solucja jest do rebalance a nie do rebalance v2

PPS: guru posiadają najfajniejszy czar jakim jest kontrola, do tego jest uczony w miarę wcześnie, poza tym mają sen, strach i parę takich, czary atakujące też są

Okej okej, niby Guru mogę zostać, bo podstawkę G2NK przeszedłem 4 razy, z czego raz magiem, więc jak dwa razy przejdę returning magiem, z czego ten pierwszy Guru nic się nie stanie... ;)

h) Gdzie ten boss dzików się znajduję, bo nie mogę tego rozszyfrować? Jest mowa o kamiennym kręgu, ale nie ma w pobliżu żadnego...
i) Chodzi jednak o te jaja, czyli jak zabije bossa dzików i oddam jaja to będę mógł rzucić wyzwanie Falkowi.

BTW. Jak sprzedałem skórę czarnego Trolla Raulowi, i która zniknęła z jego ekwipunku jest potrzebna do dokończenia konkurencji z Falkiem?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jeśli to będzie błąd to poprostu rozejrzyj się w górniczej czy w jarkendarze za dodatkowymi czarnymi trollami. Ja osobiście w całym returcie znalazłem 5 czarnych trolli. 3 w Górniczej dolinie (dwa są koło siebie gdzieś na śnieżnym obszarze) a jeden gdzieś za palisadą o ile się nie mylę. 1 w Jarkendarze - na płaskowyżu gdzie prawie koło siebie znajdują się razem dwa domy starożytnych. I jeden jak to bywa w Khorinis , raczej wiesz gdzie. Jeśli nie to poprostu b marvin b f2 insert itat_trollblackfur i tyle go widzieli.

Edit : Jakbyś chciał dezaktywacja kodów to b 42 b . Ale to strasznie , ale to DOSŁOWNIE strasznie spier*oli ci i tak dziurawego returninga. Spowoduje tyle bugów, że z niektórych accesów , lagów czy innych śmiać ci się zachce :D . W każdym razie JA tak miałem (wpisałem to dla zabawy tylko, żeby sprawdzić co się stanie).

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
boss dzików jest niedaleko na północ od kamiennego kręgu co się z Laresem po ornament szło(kilka kroków od kręgu, spojrzenie  w lewo i namierzyć go z łuku)

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy mógł by mi ktoś podać kod na książkę  z której nauczę się retoryki ????

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
takie pytanie.. gdzie i kiedy spotykamy opiekunów??

1 W poblizu wejscia do jaskini gdzie jest runa gdy gramy magiem ognia (to od proby ognia) (1 rozdział)
2 Przed wejsciem do Xardasa (2 rozdział)
3 Gdzie?? Tam gdzie włóczega w 3 rozdziale czy kolo Nikolasa (ten niedaleko latarni Jacka)??

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Zapomniałeś o tym, że 3 jest na wzniesieniu niedaleko farmy Akila, 4 jest zaś na wzgórzu niedaleko Niclasa.

Pozostałą lokalizację masz na przetłumaczonym worldofplayers.ru

BTW. Naprawdę gratsy dla rosyjskich autorów, za te klątwę mrocznego boga. Ni z tego, ni z owego dowiaduję się, że siła mrocznego boga przewyższyła moją, nie zapisuję - bo nie jestem głupi xD, idę do Moriusa, on mówi dlaczego tak się stało i radzi iść do Pyrka, z ciekawości, czy z braku innej rozrywki poszedłem, ale jak się okazało jaką dał mi pokutę to sobie odpuściłem i zaoszczędzając kłopotów włożyłem ring of darkness. To tak na przyszłość, może komuś się przyda ;)

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a ja mam pytanie... jak zostac Straznikiem w obozie bractwa... wykonałem pare Questów.. aleon ciagle mowi ze za mało zrobiłem

(mlot trokara, Fortuno, wiesci dla Bala Oruno) to ciągle za mało.. jestem w 3 rozdziale.. czy mam zdobyc dla nich jeszcze przepis na zielonego nowicjusza ?? Bo tez mam tego questa :P A i nie znalazlem jeszcze Angara.. :] (a poki nie zostane straznikiem poty Xardas nie chce isc do Slonecznego kregu..)

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania

1.Co trzeba zrobić aby móc walczyć szponem beliara ???
2.Potrzebuje kodu na książkę z której nauczę się retoryki

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Retoryką nie zaprzątaj sobie głowy. Lepiej zapisać i wtedy próbować ;) Efekt retoryki jest badziewny, przekonywanie nigdy nie wchodzi a po co płacić łapówkę jak masz quick save.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Co trzeba zrobić aby móc walczyć szponem beliara ???

ktoś wczesniej na forum wspominał iż naley miec dużo na plusie u beliara :)  Wtedy pozwoli ci na władanie tym cacuszkiem :)  Proponuje codziennie zanosic mu modły i ofiare :D

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
mam 23 poparcia u beliara i nic ciągle razi mnie piorun a czytałem wcześniej że ktoś miał 150 poparcia i to samo nie mógł walczyć tą broniom mam pytanie jeszcze jedno a mianowicie zdobyłem rune mora ulthar czy jakoś tak zadanie od złotego smoka w jarkandarze  poszedłem z nim porozmawiać i kazał mi znaleźć jakiś krzyż czy coś takiego w dzienniku jest napisane niezrozumiale co trzeba zrobić ??

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
a ja mam pytanie... jak zostac Straznikiem w obozie bractwa... wykonałem pare Questów.. aleon ciagle mowi ze za mało zrobiłem

(mlot trokara, Fortuno, wiesci dla Bala Oruno) to ciągle za mało.. jestem w 3 rozdziale.. czy mam zdobyc dla nich jeszcze przepis na zielonego nowicjusza ?? Bo tez mam tego questa :P A i nie znalazlem jeszcze Angara.. :] (a poki nie zostane straznikiem poty Xardas nie chce isc do Slonecznego kregu..)
Musisz zanieść artefakt, znaleźć Angara i pomóc Fortuno. Nie grałem w moda, ale tłumaczyłem Gor Na Kosha i właśnie takie kwestie były. Myślę, że pomogłem.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
noo... to grubo... teraz szukaj angara... nie ma go ani w zamku w GD, ani w tych gorach gdzie przesiaduje (szukajac amuletu)... gdzie on jest ?? ktoś mi powie? bo sie wkurze zaczne go na kodach szukac xD

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na mapce jest zaznaczone miejsce przebywania Angara, szukaj przy orkowej palisadzie. Link do mapki

Spoiler

0 użytkowników
Do góry