Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135525 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135525

Odpowiedzi 3617

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Może mi ktoś wymienić lokacje z miejscami na dobry exp i dobre itemsy?

I co daje spotkanie z Dagothem!!?? (1 opiekunem obok czarnego trolla) oO

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Masz wykonac dla niego zadanie z demonem Lucianem, daje Ci pierscien ktory koniecznie zaloz i szuka w okolicach wiezy xardasa :ok:

Miejsce do expienia? Te z podstawki, czyli lasy, gestwiny, Jarkhendar, przede wszystkim zadania. Doswiadczenie idzie tez praktycznie z kazdej ksiazki.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
To świetnie, silny ten demon? mam 77 siły i dobry długi miecz, lekki pancerz strażaka  :lol:   i 90 HP. Dam radę? A tak dokładniej to może mi ktoś wskazać gdzie dokładnie jest ten Lucek? :lol2:   Wydaje mi się że w tej kotlinie Lestera chyba skoro koło wieży Xardasa, mam rację? :D

Czeladnik

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pójdz tam a sie przekonasz. Zaloz pierscien, mysle, ze dasz rade.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Tak, a dokładniej w jaskini w tej kotlince gdzie w G2 były szczury i grób, przed jaskinią znajdziesz Haradrima który Ci pomoże zabić Lucka.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Od teraz to jest Wacek. Czemu?
Bo ja tak mówie, jasne? :lol:  

Horadrim czy Haradrim bo coś mi mówi że w Diablo ruski grały  :D  

Byłem w tej jaskini ale przed tym zadaniem i gówno tam było ale teraz jest tam nie gówno tylko Wacek, Panie Wacławie, idę po ciebie, drugi raz mi się nie schowasz!  :D   :lol2:  

Kurwa nie powinienem dzisiaj pić...

Mniejsza, a jak go pokonam to mam wrócić do Dagotha i spierdoli znowu w sekunde i mam szukać kolejnego ,tak? A jaka misja od tego drugiego? Pojawia się on jeszcze w 1 rozdziale czy nie?

Czeladnik

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od teraz to jest Wacek. Czemu?
Bo ja tak mówie, jasne? :lol:  

Horadrim czy Haradrim bo coś mi mówi że w Diablo ruski grały  :D  

Byłem w tej jaskini ale przed tym zadaniem i gówno tam było ale teraz jest tam nie gówno tylko Wacek, Panie Wacławie, idę po ciebie, drugi raz mi się nie schowasz!  :D   :lol2:  

Kurwa nie powinienem dzisiaj pić...

Mniejsza, a jak go pokonam to mam wrócić do Dagotha i spierdoli znowu w sekunde i mam szukać kolejnego ,tak? A jaka misja od tego drugiego? Pojawia się on jeszcze w 1 rozdziale czy nie?

Tak, zabijesz demona idziesz do Dagotha a potem on znika. Następny opiekun pojawi się przed wieżą Xardasa a zadanie od niego to włamać się do klasztoru, zdobyć księgę o ofiarze duszy.. A z resztą najtrudniejsze to włamać się do klasztoru xd Czytaj dialogi i księgi to będziesz wiedział jak robić.

Ponawiam pytanie:
Jak pobłogosławić te cholerne strzały? xd Czytałem o tym księgę w Dolinie Cieni ale jestem w Forcie Azgan i nie chce chce mi się tam znów zasuwać ;< Pomożecie?

Rudziak20

Rudziak20

Użytkownicy
posty3
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jeden problem. Gram właśnie nekromantą i nauczyłem się od xardasa stworzenia zombie ale ten czar nie działa. Wybieram czar i używam i nic się nie dzieje, to się dzieje z runą i zwojem. Wie ktoś jak to naprawić?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rudziak nie wiem jak konkretnie, ale polowa czarów zostala zjebana przez twórców, miedzy innymi czary ze szponu beliara. Nic na to nie poradzisz, nie wiem jak jest z wersjami V2 i slash'and'craft.

JanKielbasa Haradrimowie, i oni nie są raczej z diablo a Władcy Pierscieni :)

Rozpiska wyglada tak:

Opiekunowie cienia pojawiaja sie w 1 lub 2 rozdziale.
Opiekunowie ognia pojawiaja sie w 2 lub 3 rozdziale
Opiekunowie wody pojawiaja sie w 3 lub 4 rozdziale
I Stonnos powinien sie pojawic chyba w czwartym albo piatym rozdziale, ale sam nie wiem konkretnie bo gdy do niego poszedlem mialem juz 5 rozdział, a wczesniej nie próbowalem.

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Ponawiam pytanie:
Jak pobłogosławić te cholerne strzały? xd Czytałem o tym księgę w Dolinie Cieni ale jestem w Forcie Azgan i nie chce chce mi się tam znów zasuwać ;< Pomożecie?
Nie wiem. Spróbuj to zrobić przy stole alchemicznym lub runicznym. Albo przed posągami Innosa. Albo kto wie. Może trzeba się pomodlić przed WAŻNIEJSZYM posągiem Innosa. Taki jak ten w klasztorze z Sergiem lub tam gdzie jest młotek Innosa.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Macie jakąś dobrą dla mnie taktykę na Regisa, bo mnie już wkurwia!? :[  
mam 31% umiejętności jednoręczną jak co.

Macie?

Czeladnik

Diwajn

Diwajn

Użytkownicy
posty31
Propsy5
  • Użytkownicy
Siemka własnie zainstalowałem moda według tego filmiku[media]
https://www.youtube.com/watch?v=izSvOnmiWwU
[/media] czyli bezpośrednio do folderu gothic i niestety player kit nie widzi modyfikacji tylko ewentualnie po zainstalowaniu nowe spolszczenie . To wina złej lokalizacji ?
Teraz mam inny problem odinstalowałem i zainstalowałem wszystkie pliki z instalatora i po włączeniu jakiego kolwiek moda rebelance włącza mi się zwykły gothic nk#msg1071975/

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=a_Wmbwe8SyU
[/media] Próbowałeś tym sposobem kiełbasa?

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Macie jakąś dobrą dla mnie taktykę na Regisa, bo mnie już wkurwia!? :[  
mam 31% umiejętności jednoręczną jak co.

Macie?
Bryła lodu x2?

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Szkoda takiego dobrego czaru. Przydaje się na pełzacze, wierz mi, ale dobra jakoś sobie poradzę, dzięki...

A jeszcze jedno. Obok Bractwa jest taki jakby tunel a na jego końcu jaskinia ale zamknięta głazem takim jak w jaskini za ruinami magów wody. Więc moje pytania brzmią:
1.Da się to otworzyć jakoś?
2. Jeśli tak to gdzie jest przycisk otwierający?
3. Co ciekawego tam znajdę? oO  

Proszę o bezzwłoczną odpowiedź. Dzięki :ok:  :wink:

Czeladnik

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Przepraszam ogólnie że pytam , ale jestem ciekaw jak ida prace nad PRO Spolszczeniem do Returning?
Czy ktoś z teamu DreamVader może podać jakie kolwiek informacje na ten temat??
Z góry dzięki za odpowiedż.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Szkoda takiego dobrego czaru. Przydaje się na pełzacze, wierz mi, ale dobra jakoś sobie poradzę, dzięki...

A jeszcze jedno. Obok Bractwa jest taki jakby tunel a na jego końcu jaskinia ale zamknięta głazem takim jak w jaskini za ruinami magów wody. Więc moje pytania brzmią:
1.Da się to otworzyć jakoś?
2. Jeśli tak to gdzie jest przycisk otwierający?
3. Co ciekawego tam znajdę? oO  

Proszę o bezzwłoczną odpowiedź. Dzięki :ok:  :wink:
Tam jest siedziba Opiekunów, nie da jednak tego otworzyć ani dostać się od zewnątrz, będziesz musiał użyć runy teleportacyjnej którą dostaniesz jak dołączysz do nich.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy

Czeladnik

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ponawiam pytanie:
Nie wiem. Spróbuj to zrobić przy stole alchemicznym lub runicznym. Albo przed posągami Innosa. Albo kto wie. Może trzeba się pomodlić przed WAŻNIEJSZYM posągiem Innosa. Taki jak ten w klasztorze z Sergiem lub tam gdzie jest młotek Innosa.

Teraz już wiem, żeby pobłogosławić strzały trzeba wejść w jakąś interakcje z przedmiotem kolo Thorbena.

Ale pytanka mam:
1. Jak zacząć zadanie z Gomezem?
2. Jak założyć szpon? Znaczy wiem że potrzeba 100 karmy u Beliara ale jak ją zdobyć? Iść na Eltu i powybijać paladynów?
3. Ile trzeba czekać aż ten Lord Varus zrobi liste dla Hagena? (zadanie z gildii kupców "zapasy paladynów")

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Witam

Miałbym kilka pytań dotyczących owej modyfikacji, a odpowiedzi w tym temacie na nie nie znalazlem posługując się opcja wyszukiwania, natomiast czytanie wszystkich 176 stron mija sie z celem. prosze wiec o wyrozumialosc :)

1. Czy mozna znalezc lub zdobyc - nie kupic w pierwszym rozdziale jakies inne pierscienie do sily/zrecznosci/many poza mana +10 oraz sila +3(tych blisko miasta). poprosiłbym o lokalizacje.

2. Czy jest jakas sensowna strategia na granie bronia 2H(od poczatku gry)? probowalem to robic, aczkolwiek mialem wrazenie iz jest ona zbyt powolna na walke z potworami(na poziomie wojownika), no a mistrza nie da sie osiagnac zbyt szybko gdyż:
- troche to kosztuje(i kasy i PN)
- co z tego, ze zainwestuje szybko w walke, skoro bedzie to kosztem sily, a co za tym idzie zerowego dmg.

sugestia do odpowiadajacego: napisanie 'da sie, pocwicz' mnie nie satysfakcjonuje

3. Kwestia zrecznosci oraz zlodziejstwa. Czy cokolwiek inne niz zrecznosc ma wplyw kradziez kieszonkowa? jako przyklad podam jedna z moich postaci: 16lvl, 80 zrecznosci i jedyne co moge zrobic, to okradac dziecinnie latwych i to z wyjatkami bo np Lehmar mnie lapie. Jak w takiej sytuacji mam ukrasc klucz Goraxowi, zeby dolaczyc do bractwa, skoro do wbicia zostalo mi z tego co moge znalezc w khorinis max 3-4 levele, a te +10 do zrecznosci raczej wiele mi nie da.
- moze jest jakis sposob, aby dostac sie do gorniczej doliny, jarkendaru, lub innej lokacji bez posiadania gildii?

4. Kto moze nas nauczyc eliksiry sily? mam na mysli ten zwykly, ze smoczych korzeni. Constantino odpada, podobnie jak Sagitta, oraz Mag ognia z klasztoru, natomiast w przypadku maga wody(chyba Riordiana) nie jest w ogole dostepna rozmowa o alchemii tak jak bylo to w czystej NK. Bylem Paladynem w 3 rozdziale i nie moglem znalezc nikogo, kto owej miks sily mnie uczy.

Odpowiedzi takie jak 'Constantino jak umiesz zrobic cokolwiek" lub 'Constantino jak sie nauczysz wszystkich potkow do hp' nie sa poprawne

5. Zastanawiam sie gra magiem, a zauwazylem pewne ograniczenia w kwestii nauki zaklec z poszczegolnych kregow(przykladoow bedac magiem ognia w pierwszych 2 rozdzialach mam w ksiedze zapisane lacznie... 2 czary, a ciezko ujechac na kuli ognia oraz strzale az do III rozdzialu. Czy moglby mi ktos przyblizyc jak to wyglada, z grobsza opisac temat gry postacia maga oraz roznice wzgledem czystej NK?

5a. Runa zniszczenia nieumarlych. Czy jest dostepna dla maga kazdej gildi, czy trzeba ja zrobic samemu, czy mozna ja gdzies znalezc?

w odpowiedzi oczekuje samych merytorycznych informacji niepowiazanych z kodami oraz niewykozystujacych bugow.

Pozdrawiam

PS. Pewnie przyjdzie mi jeszcze kilka pytan na mysl, ale rzucam te na dobry poczatek i 'wybadanie gruntu' :)

0 użytkowników
Do góry