Witam
Miałbym kilka pytań dotyczących owej modyfikacji, a odpowiedzi w tym temacie na nie nie znalazlem posługując się opcja wyszukiwania, natomiast czytanie wszystkich 176 stron mija sie z celem. prosze wiec o wyrozumialosc
1. Czy mozna
znalezc lub zdobyc - nie kupic w pierwszym rozdziale jakies inne pierscienie do sily/zrecznosci/many poza mana +10 oraz sila +3(tych blisko miasta). poprosiłbym o lokalizacje.
2. Czy jest jakas sensowna strategia na granie bronia 2H(od poczatku gry)? probowalem to robic, aczkolwiek mialem wrazenie iz jest ona zbyt powolna na walke z potworami(na poziomie wojownika), no a mistrza nie da sie osiagnac zbyt szybko gdyż:
- troche to kosztuje(i kasy i PN)
- co z tego, ze zainwestuje szybko w walke, skoro bedzie to kosztem sily, a co za tym idzie zerowego dmg.
sugestia do odpowiadajacego: napisanie 'da sie, pocwicz' mnie nie satysfakcjonuje
3. Kwestia zrecznosci oraz zlodziejstwa. Czy cokolwiek inne niz zrecznosc ma wplyw kradziez kieszonkowa? jako przyklad podam jedna z moich postaci: 16lvl, 80 zrecznosci i jedyne co moge zrobic, to okradac dziecinnie latwych i to z wyjatkami bo np Lehmar mnie lapie. Jak w takiej sytuacji mam ukrasc klucz Goraxowi, zeby dolaczyc do bractwa, skoro do wbicia zostalo mi z tego co moge znalezc w khorinis max 3-4 levele, a te +10 do zrecznosci raczej wiele mi nie da.
- moze jest jakis sposob, aby dostac sie do gorniczej doliny, jarkendaru, lub innej lokacji bez posiadania gildii?
4. Kto moze nas nauczyc eliksiry sily? mam na mysli ten zwykly, ze smoczych korzeni. Constantino odpada, podobnie jak Sagitta, oraz Mag ognia z klasztoru, natomiast w przypadku maga wody(chyba Riordiana) nie jest w ogole dostepna rozmowa o alchemii tak jak bylo to w czystej NK. Bylem Paladynem w 3 rozdziale i nie moglem znalezc nikogo, kto owej miks sily mnie uczy.
Odpowiedzi takie jak 'Constantino jak umiesz zrobic cokolwiek" lub 'Constantino jak sie nauczysz wszystkich potkow do hp' nie sa poprawne
5. Zastanawiam sie gra magiem, a zauwazylem pewne ograniczenia w kwestii nauki zaklec z poszczegolnych kregow(przykladoow bedac magiem ognia w pierwszych 2 rozdzialach mam w ksiedze zapisane lacznie... 2 czary, a ciezko ujechac na kuli ognia oraz strzale az do III rozdzialu. Czy moglby mi ktos przyblizyc jak to wyglada, z grobsza opisac temat gry postacia maga oraz roznice wzgledem czystej NK?
5a. Runa zniszczenia nieumarlych. Czy jest dostepna dla maga kazdej gildi, czy trzeba ja zrobic samemu, czy mozna ja gdzies znalezc?
w odpowiedzi oczekuje samych merytorycznych informacji niepowiazanych z kodami oraz niewykozystujacych bugow.
Pozdrawiam
PS. Pewnie przyjdzie mi jeszcze kilka pytan na mysl, ale rzucam te na dobry poczatek i 'wybadanie gruntu'