Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2398295 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2398295

Odpowiedzi 3617

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2) Kiedy Guru nauczą mnie czarować? Mam 2 rozdział gadałem z Hagenem.  Powiadomiłem Oruno o planach Hagena. W Obozie dostałem misje na Młot  Trokata i recepture ze starego Obozu Bractwa a z reszta guru nie mam  opcji dialogowych. Chce grać jako guru a jak nie nauczę się czarów to w  jarkendarze będzie bardzo ciężko bo mam tylko 11 siły.

Guru lub Strażnikiem w obozie Bractwa można zostać po wykonaniu następujących zadania:
Spoiler
- zdobyć młot Tarakota,
- pomóc Fortuno w Jarkendarze i przekonać do powrotu do Bractwa,
- wykonać zadania dla Hagena w GD i powiadomić o tym Guru Orana,
- znaleźć i przekonać do powrotu do Bractwa Cor Angara.

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki. Trochę lipa że 1 kręgu nauczę się dopiero po zabiciu Kruka. Będzie bardzo ciężko. A Angar będzie w zamku GD? Bo coś na tym ruskim forum czytałem że jest on z barykadą orków. A tam trochę się ciężko dostać. Wcześniej grając w Returninga nie dostałem się za barykadę bo nie wiedziałem gdzie jest wejście.(ktoś pisał żeby zdobyć Ulu-Mulu tylko jakim cudem je zdobyć jak dostaje się je od 10 opiekuna i do tej pory jest wielu orków do zabicia) I czy może ktoś wie o co chodzi Vatrasowi? To jest jakiś bug.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ulu-mulu można mieć praktycznie w II, III rozdziale, w czasie wykonywania zadania z dostaniem się do Świątyni Śniącego i miasta orków.

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Mam mały problem. Jak się dostać za barykadę orków i gdzie drokładnie jest Angar. Z góry wielkie dzięki.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1804 2011-08-06, 17:34(Ostatnia zmiana: 2011-08-06, 17:41)
polskie znaki są w spolszczeniu automatycznym. spolszczenie przywraca polskie tekstury czcionek, jednak jeśli ktoś je podmienił tak że nie będą miały pierwszeństwa, to będą użyte te dodane przez gracza i o ile nie będą one polskie będzie brakować polskich znaków. jeśli zainstalowano wg instrukcji i uruchamiano wg instrukcji i stosowano nową instalację powinny być polskie czcionki. zazwyczaj ustawiam flagę daty na rok 2020 co powoduje że paczka spolszczenia ma pierwszeństwo. jak wrócę z wyjazdu sprawdzę czy tego kroku nie pominąłem. tak czy siak ładowane za pomocą skrótu od instalatora rosyjskiego powinno zadziałać (plik mod powinien mieć pierwszeństwo ze względu na konfigurację a nie tylko datę, plik ini jest podmieniany)

jeśli nie masz polskich znaków w "starej instalacji" to albo stosujesz przestarzałą wersję spolszczenia, albo korzystasz z łatki "spolszczenie 2.5" bez pakietu "spolszczenie 2.0" który jest wymagany ze względu m.in. na tekstury czcionek (te elementy są zbędne w nowej instalacji ze względu że instalowana paczka mod ma wszystkie potrzebne elementy które nie znajdują się w ruskim modzie)

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Już znalazłem Cor Angara. Mam 3 rozdział. Znalazłem Oko Innosa. Vatras i Pyrokar poszli do kręgu. Xardas nie idzie bo nie wie czy dam sobie rade. Chodzi mu pewnie o to że nie jestem Guru. A więc tak:

- oddałem ten młot dla strażnika
- gadałem z Fortuno i mówi że pójdzie do Bractwa
- oddałem Angarowi Amulet i mówił też że wróci
- opowiedziałem Orunowi o tym wszystkim wyżej i o sytuacji w GD.
(ani Angara ani Fortuno nie ma w obozie Bractwa przy farmie Bengara)

Dostałem misje Opętani i ją wypełniłem a nie mam żadnej opcji dialogowej żeby zostać Guru. Wie ktoś o co z tym chodzi??? Za pomoc wielkie dzięki.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dostałem misje Opętani i ją wypełniłem a nie mam żadnej opcji dialogowej  żeby zostać Guru. Wie ktoś o co z tym chodzi??? Za pomoc wielkie  dzięki.                                       
Chodzi oto, że potrzeba więcej niż 30 intelektu i wtedy pojawi się ta opcja dialogowa.

gothicman112

gothicman112

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Witam może mi ktoś pomóc na zaginionej wyspie ukończyc qesta dotyczoce zloz rud prosze (tam gdzie jest jaskinia z pełzeczami nie daleko diega,lestera,gorna i miltena ) za odpowiedz z góry dzienkuje :D

KAW

KAW

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wie ktoś może jak otworzyć kratę za którą widać łuk w gildii złodziei???

Nie wiem czy już ktoś ci odpowiedział ale powiem.

Tej kraty nie można otworzyć kup u zurisa przemianę w chrząszcza wejdź zmień się w człowieka zabierz to co tam jest i teleportuj się runą (jeśli masz).

Ja jestem w 4 rozdziale w dolinie budowniczych którą zaatakowały orki. Saturas kazał zabić głównych szamanów zabiłem 5 w każdej świątyni poinformowałem saturasa ,a zadanie jest nieukończone.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
.... Bo musisz jeszcze .... DO VATRASA IŚĆ :ayfkm:  !!!

UWAGA !

Do każdej sieroty, która "nie przenoszenie się ukończonych zadań do sekcji ukończone" ma za bug - NIE, TO NIE JEST BUG. Te zadania znikają/znikną wam wraz z nabiciem kolejnego poziomu.Jeśli tak się nie stanie - masz problem, nie truj bądź NIE GRAJ DALEJ. Dziękuję za uwagę, miłego dnia życzę.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jestem w 4 rozdziale w dolinie budowniczych którą zaatakowały orki.  Saturas kazał zabić głównych szamanów zabiłem 5 w każdej świątyni  poinformowałem saturasa ,a zadanie jest nieukończone.

Oprócz zabicia szamanów, trzeba też zatłuc orkowego przywódce który znajduje się tam gdzie zabito Kruka.

KAW

KAW

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oprócz zabicia szamanów, trzeba też zatłuc orkowego przywódce który znajduje się tam gdzie zabito Kruka.

Dzięki .

UWAGA !

Do każdej sieroty, która "nie przenoszenie się ukończonych zadań do sekcji ukończone" ma za bug - NIE, TO NIE JEST BUG. Te zadania znikają/znikną wam wraz z nabiciem kolejnego poziomu.Jeśli tak się nie stanie - masz problem, nie truj bądź NIE GRAJ DALEJ. Dziękuję za uwagę, miłego dnia życzę.

Nie chodzi o to, że się nie przenosi tylko że w rozmowie z saturasem o orkach nadal mówię ,,no nic". :p

PS: Sam jesteś sierota.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Może byś na niego nie najeżdżał, jak sam nie potrafisz napisać po ludzku o co Ci chodzi? W takiej sytuacji, tylko ty jesteś sierotą KAW.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Gothicman - Daj sobie spokój  :cool:  .Widać chłopak nie zauważył, że napisałem to ogólnikowo a nie tylko do niego, jednak to jego problem co ma za co. Uwielbiam wprost posty ,w których autor 15 razy robi edita tylko po to, żeby poprawić masę zaznaczonych ortów i przy okazji wymyślić jakiś wymęczony w bólach i mękach "minihejt" czy "przygryzkę" - bez powodu dodam. Nie warto jednak tego tematu roztrząsać bo to ni miejsce ni czas na takie pierdoły.

@gothicman112 - Napisz jaśniej o co ci chodzi, bo z tego bełkotu wnioskuję tyle co nic ...

Jeśli jednak chodzi ci TYLKO o misję z rudą to mogę polecić co następuje :
1. Idź do jaskini zamieszkiwanej przez masę pełzaczy i królową pełzaczy (pewnie już w niej byłeś - jaskinia tuż przy brzegu, wejście podobne do wejścia do wieży mgieł.
2. Idziesz do kapitana statku i informujesz go o tym. On każe ci znaleźć "więcej dowodów".
3. W poszukiwaniu "dowodów" udajesz się do siedliska cieniostwora (jedyny na całą wyspę więc raczej łatwo go znajdziesz, jednak gdybyś miał problem - opiszę drogę : od strony plaży kierujesz się na płaskowyż i tuż przy wejściu/wyjściu kierujesz się w lewo. Cieniostwora szukasz tylko we wschodnich okolicach wyspy, przy pewnym starym zniszczonym teleporcie.)
4. W obrębie kilku/kilkunastu gothicowych "metrów" szukasz jaskini zakrytej liśćmi (jednak poblask rudy ułatwia jej znalezienie).
5. Z tym kolejnym odkryciem, z potwierdzeniem dowodów wracasz do kapitana.
6. Każe ci on "zebrać próbkę". Idziesz więc do jaskini opisanej powyżej, zabierasz próbkę i wracasz do kapitana. Zadanie ukończone. Jeśli coś pominąłem proszę mnie poprawić.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

gothicman112

gothicman112

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy

angarus

angarus

Użytkownicy
posty93
Propsy26
  • Użytkownicy
To automatyczne spolszczenie z pierwszego posta to beta2, ta wersja ulepszona?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Chyba tak. Poszukaj kilka stron wstecz powinieneś znaleźć komentarz majaczka do pliku i garść informacji. Swoją drogą ostatnimi czasy się bardzo google translator poprawił (przynajmniej j. angielskiego i j. niemieckiego).  

Ps: 300 Post :lol: :ok:

angarus

angarus

Użytkownicy
posty93
Propsy26
  • Użytkownicy
Dzięki za szybką odpowiedź, zainstalowałem według nowej instalacji i wszystko śmiga. Najpierw fullpack, potem video, na koncu spolszczenie, wszystko go głównego folderu z nk i działa, polszczyzna łamana ale da sięzrozumieć.

kropas

kropas

Użytkownicy
posty5
Propsy1
  • Użytkownicy
Angarus a masz polskie znaki?

angarus

angarus

Użytkownicy
posty93
Propsy26
  • Użytkownicy
Angarus a masz polskie znaki?

Nie zwróciłem uwagi, ale  i tak, przynajmniej na razie, nie będę w to grał, miałem kaprys żeby zainstalować i poaptrzeć na zmiany w świecie. :)

0 użytkowników
Do góry