Heroes of Might and Magic III 15681 59

O temacie

Autor Pietrek

Zaczęty 25.02.2008 roku

Wyświetleń 15681

Odpowiedzi 59

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Heroes of Might and Magic III
2008-02-25, 23:40(Ostatnia zmiana: 2009-03-07, 18:25)
Co sądzicie o tej grze? Czy uważacie ją za najlepszą z serii? Jakie macie wspomnienia związane z nią?

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
hmmmmmmm, heros 3 fajna giera, zawsze grałem nakromantą, gdybym to miał, z miłą chęcią pograł bym sobie w to.

WiToJcIe!!! xDD

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Nie wiele gier ma tak specyficzny klimat i przyjazny graczowi interface. Gorąco polecam ;)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jak ktoś chce, możemy zagrać w multiplayera ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Fajna gra. Najlepsza jest III, bo IV i V to jakieś niewypały. II i I też fajne :P . Kiedyś, to zwoływałem kumpli i w 6-8 graliśmy na jednym kompie :) .

ficus
  • Gość
Gierka super !!! ale nie uwarzam żeby była najlepsza z seri moim zdaniem the best jest III :P  no i V ale w najnowszą jeszcze nie grałem (tzn. nie przeszedłem tylko wtedy można gre ocenić :) )

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Hirołsy rządza xD Oczywiście gralem w 3 i mam ciągle  :P  gram zwykle Lochami, gdyż uwielbiam czarne smoki. Obecnie od niedawna zacząłem równiez grac w 5 i pod względem grafiki widze że się nieźle prezentuje  :)

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Heroes of Might and Magic III
#7 2008-02-26, 22:26(Ostatnia zmiana: 2008-02-26, 22:27)
gram zwykle Lochami, gdyż uwielbiam czarne smoki
Tak samo jak ja. Oprócz tego jeszcze minotaury.
Forteca też jest niezła, ale droga. Bastion ma dobrą armię i jest bardzo tani, a w Nekropolii są szkielety, licze i czarni rycerze.
Każdy zamek ma swoje zalety. Nawet Cytadelą da się bardzo dobrze grać, gdy odpowiednio gospodarujesz.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja tam zawsze najbardziej lubiłem Twierdzą (?), czyli gobliny, orki, roki. Roki jedne z moich ulubionych stworzeń, chociaż bardziej chyba lubiłem mantikory. Natomiast Nekropolia może się nieraz wydawać nawet za łatwa, gdy ma się nekromancję na poziomie ekspert - jakaś większa bitwa i dostajesz nawet 1000 darmowych szkieleciorów, a mimo, że to marniaki, to w kupie mają sporą siłę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Kyroman link=topic=843.msg6716#msg6716 date=Feb 26 2008, 22:44\'
Ja tam zawsze najbardziej lubiłem Twierdzą (?), czyli gobliny, orki, roki. Roki jedne z moich ulubionych stworzeń, chociaż bardziej chyba lubiłem mantikory. Natomiast Nekropolia może się nieraz wydawać nawet za łatwa, gdy ma się nekromancję na poziomie ekspert - jakaś większa bitwa i dostajesz nawet 1000 darmowych szkieleciorów, a mimo, że to marniaki, to w kupie mają sporą siłę.
ja pamiętam stare dobre czasy jak z kumplem graliśmy, duża plansza i dużo zabawy, on zawsze necro a ja lochami :P  zawsze udało mi się tak wyszkolić swojego herosa że za jednym strzałem implozji  padało z 4000 szkieletów, a było to ważne bo jeśli on telepnął 10 tysięcy szkieletów pod moje 50 smoków to nagle z 10 smoków gineło :)

ale herosi to jest jedna z tych gier do których zawsze można wrócić i dobrze się bawić

jeszcze pamiętam jak graliśmy z ekipą z forum, ja Siekacz, Orc i chyba Sher ale nie jestem pewien niestety nie dokończyliśmy bo wywaliło błąd...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Kyroman link=topic=843.msg6716#msg6716 date=Feb 26 2008, 22:44\'
Ja tam zawsze najbardziej lubiłem Twierdzą (?).
A mi się wydawało, że granie Twierdzą jest głupotą. Ma ona jakieś plusy?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Behemoty i sporą siłę :P  Ja zawsze grałem Nekropolią :D  Zaraz po Nekro są Lochy.Moja ulubiona jednostka to Tytani :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Behemoty jak pamiętam miały sporo życia, ale były powolne. Do błękitnych smoków im nijak :)  Ale pamiętam że jak się miało sporą grupę ogrów to była to dość silna broń, mało ich padało, a dużo zabijali.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: sebinho link=topic=843.msg6732#msg6732 date=Feb 27 2008, 13:30\'
Behemoty i sporą siłę :P  Ja zawsze grałem Nekropolią :D  Zaraz po Nekro są Lochy.Moja ulubiona jednostka to Tytani :)

Gdyby jeszcze im skrzydła dorobić i by latały naprawde byłyby mordercze. Ja tam prawie tak samo jak ty na pierwszym miejscu Lochy a na drugim Nekro pamiętam jak w takim układzie grałem z bratem, i jak mieliśmy zrobić ostateczną bitwe a przed nią zaatakowalem ulepszone kosciane smoki ktore odziwo się do mnie przyłączyły (tak na marginesie było ich 40 XD) i dzięki temu z nim wygrałem  :P

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
a ja tam gram różnymi zamkami, nie mam żadnego ulubionego :)
Może kiedyś w kilka osób umówimy się na partyjkę?
Ja mam Armageddon's Blade, może na wikend jakiś się zmówimy i zagramy.
Jak coś to piszcie :D

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja bym proponował pograć z oboma dodatkami.Tzn. Armageddons Blade i Shadow of Death.

Ja lubiłem grać Wrotami Żywiołów ale mają dość słabe jednostki, tak więc najbardziej lubię grać Twierdzą i Lochami.

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Graliście w mod In the Wake of Gods? Ja bym to nawet dodatkiem nazwał.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie grałem bo nie chciało się zainstalować :)

BezioMan

BezioMan

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Taa In The Wake Of Gods coś ma zrytą instalkę ,kilka partów ,w każdym to samo ,jakieś błędy wyskakują i takie tam ,a co do całej sagi heroes to lubie miec wszystkie jednostki tytany (oczywiście bez kodów trudno) ,bo najmocniejsza jednostka w zamku + broń dystansowa to jest to. W h5 jest fajna grfa i tytanów fajnie zrobili ,ale to jednak nie to co h3 ,przy tym to się dało siedziec całymi dniami i nocami.... i dalej grac xP .Mam h3 full (ab + sod) ,jakby ktoś był chętny na multi to pisac :P

Big"B" [/b]

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Wake of gods jest nawet niezłe. Ja tam zawsze lubiłem bastion. Przy cholernie dużej rozgrupowanej ilości ulepszonych elfów każda bitwa była moja xD Oprócz tego często grałem fortecą.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry