Łóżko i drzwi 4584 8

O temacie

Autor

Zaczęty 26.12.2009 roku

Wyświetleń 4584

Odpowiedzi 8

WonderiuS
  • Gość
Witam, jak wstawić Łóżko i drzwi? Próbowałem wiele sposobów, ale niestety nie działają :/ . Da ktoś linka do tutka jak to zrobić, albo ktoś powie jak to zrobić?

Agrael

Agrael

Użytkownicy
posty85
  • Użytkownicy
może spróbój skopiować te łóżko i drzwi

WonderiuS
  • Gość
Ale jak skopiować? Wziąłem tak: MobInter i wolnym miejscu dałem Insert, potem w Visual wpisałem nazwę łóżka tak samo jak i drzwi, no i podpatrzyłem na oryginale i tak samo zrobiłem. Zrobiłem paczkę z modem, i potem nie mogę tych drzwi otworzyć ani przespać się na tym łóżku.

Agrael

Agrael

Użytkownicy
posty85
  • Użytkownicy
WTF?!Wystarczy kliknąć na kopiuh vob/copy vob i dać paste.i to wszystko

WonderiuS
  • Gość
No ok, skopiowałem łóżko i drzwi, łóżko działa ale drzwi nie. W spacerze przy drzwiach ustawiłem że będą się one otwierały wytrychami podałem dobrą kombinację. Znaczy się skopiowałem oryginalne drzwi te co są w kuźni w zamku te obok Skipa i nie działają :lol2: . Oczywiście usunąłem tam gdzie było podane że drzwi będą otwierane na klucz.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

WonderiuS
  • Gość
Cytat: Axel\'
Ja pier ... http://themodders.org/index.php?showtopic=51

Nie ja pier... tylko nie ma tam nic o wstawianiu drzwi w Spacerze, jak nie chcesz pomagać to nie odpowiadaj, proste.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Chyba czytać, kurwa nie umiesz :
ŁÓŻKA
Niby wyższa szkoła jazdy, ale to tylko tak wygląda .
Po zastosowaniu się do tych rad nie powinno być żadnych problemów.

W Spacerze widzimy takie okienko o nazwie Objects. Widzimy? No, ja myślę .
Pod opcją Create widzimy napis oCVob (abstract). Klikamy. Dalej: oCMOB > oCMobInter > oCMobLockable (abstract) > oCMobDoor
Tak, tak nie mylicie się. Door. Też byłem zaskoczony, tym bardziej, że troszkę wyżej jest bed
W zakładce Modify klikamy na cdDyn. Na dole okienka zaznaczamy opcję o tej samej nazwie, czyli cdDyn, by w oknie cdDyn było ustawione na True.
Ponawiamy akcję przy cdStatic.
Teraz klikamy na onStateFunc znajdujące się w tym samym okienku. Tam gdzie jest pusta rubryczka do wpisania czegoś, piszemy: sleepabit;
Jest to (chyba ) rutyna w skryptach. Odpowiada za to, by można było się położyć do snu.
W polu visual jak zwykle wpisujemy nazwę łóżka. Podam tu przykład:
BEDLOW_OC.ASC - jest to mesh posłania jakiego używają mieszkańcy Nowego Obozu

WonderiuS
  • Gość
Ehh... lepiej zamknijcie ten wątek :lol2: .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry