Ja rozumiem..ale to jest niestety wada tego, że chcemy zrobić to przez przeglądarkę, bez żadnego pobierania (po prostu wchodzisz i grasz). Nawet izometria jest tutaj problemem.
Ta grafika to wstęp do tego, żebyśmy kiedyś zrobili wersje 3D z naprawdę dobrą grafiką.
Po prostu wolimy się skupić na możliwościach niż na grafice.. bo głęboko wierzymy w to, że dobra gra to nie taka, która ma dobrą grafikę tylko dobrą fabułę, klimat itd.
dobra, wyobraź sobie ze Diablo 2 ma grafikę 2d
http://www.diablo.phx.pl/Grafika/screeny/zlot_diablo2.jpgi zrobienie czegoś takiego w przeglądarce, to na prawdę nie jest problem
tłumaczenie grafiki typowo tibiowej tym że skupiacie się na silniku, jest co najmniej głupie
projekt o którym już chyba wspominałem, czyli ddonline, mieli podobne założenia, ale grafika była po prostu ładna, robili ją na takiej zasadzie że renderowali modele, animacje itp. i dawali je w wersji 2d, z rzutem izometrycznym, efekt jak na zwykłe płaskie grafiki na prawdę fajny
projekt upadł, nie przez to że nie skupiali się na tym na czym mieli, lecz przez ogólną zlewkę teamu i z czasem uszczuplanie zespołu pracującego nad projektem
Znam masę projektów, które skupiały się na grafice, a nie na tym co jest naprawdę ważne, czyli wnętrzu gry i te projekty w 80% niestety upadły.
problemem jest to że 99% amatorskich projektów upada
wiem że moje gadanie i tak nic nie da, bo nic z tym nie zmienicie, głównie z tego powodu że siedzicie nad tym już trochę dłużej, a zmiana założeń graficznych po takim czasie jest trudną(ale może dobrą) decyzją
ale jeśli chcecie by Wasza gra była czymś na poziomie tibi(tibijczycy i inne zwyrodnienia społeczne), to dalej brnijcie w to co macie teraz