[Gothic II NK] Bug "ruszania gębą." 5059 7

O temacie

Autor Kranek

Zaczęty 3.11.2009 roku

Wyświetleń 5059

Odpowiedzi 7

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mowa tu o niezwykle IRYTUJĄCYM bugu, który objawia się wtedy kiedy mamy wyciągniętą broń i cokolwiek lub ktokolwiek nas bije, np. jakiś npc, zombie czy inne dziadostwo.
Co się dzieje, ktoś spyta? Mniemam, że jest to dobrze znane.
Bohater memla i memla tą mordą jakby chciałby coś powiedzieć, ale nic nie mówi...
Zamiast po prostu zmienić wyraz twarzy na: "t_hurt", po czym zamknać jadaczkę, jak to jest kiedy broni wyciągniętej nie mamy, to NIE on koniecznie musi uparcie ruszać tymi ustami... ("viseme" bodajże.)

Wydaje mi się, że jest to jakiś błąd w HumanS.mds ale chodźbym miał nad tym śleńczeć 100000 lat to nic bym nie wymyślił.  I teraz chciałbym, że by ktoś powiedział co zrobić aby to naprawić, jeżeli wogóle się da, albo podać plik HumanS.mds (DO GOTHIC 2 NK albo przynajmniej działający w pełni z nim poprawnie), który tego bugu nie posiada, lub czego kolwiek co potrafi to naprawić.

1. Szukałem, szukałem, szukałem i gówno znalazłem. (Btw, widziałem dużo lepsze szukajki niż ta tutaj dostępna...)
2. Jeżeli jednak rozwiązanie tego problemu, czy chodźby jego rozpatrywanie mi gdzieś umknęło. (Co jest raczej niemożliwe.) to prosiłbym o podanie linku do wątku, usunięcie tego topicu i uroczysty sierpowy w morde.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czemu mi się zdaje, że to jest po tym jak ktoś nas zabije i nadusimy f8 i tak gębą rusza ? :D

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Mi się też wydaje, że na "czitach" leciałeś :D  np "cheat full" albo wspomniane wcześniej przez kolegę Jurigag F8

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czemu mi się zdaje, że to jest po tym jak ktoś nas zabije i nadusimy f8 i tak gębą rusza ? :D

Chyba nie zrozumieliście, zupełnie nie oto mi chodzi. Opisujecie sytuacje, w której ktoś nas zabija i wciskając F8 ożywiamy siebie a bohater stoi z rozwartą paszczą...mi chodzi o coś ZUPEŁNIE innego.

Nie chce mi się przepisywać tego samego z pierwszego postu, przeczytajcie to wszystko jeszcze raz i dokładniej.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Chyba nie zrozumieliście, zupełnie nie oto mi chodzi. Opisujecie sytuacje, w której ktoś nas zabija i wciskając F8 ożywiamy siebie a bohater stoi z rozwartą paszczą...mi chodzi o coś ZUPEŁNIE innego.

Nie chce mi się przepisywać tego samego z pierwszego postu, przeczytajcie to wszystko jeszcze raz i dokładniej.

Może dlatego że autorzy nie przewidzieli możliwości swobodnego(bez użycia cheatów) przywrócenia gracza do życia po jego śmierci.

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może dlatego że autorzy nie przewidzieli możliwości swobodnego(bez użycia cheatów) przywrócenia gracza do życia po jego śmierci.

Ja się zaczynam na poważnie zastanawiać, czy to ja nie potrafię wytłumaczyć mojego problemu, czy osoby które dotychczas się wypowiadały, nie potrafią wychwycić sensu z mojej wypowiedzi.

Nagrałem specialnie filmik, że by to przedstawić: http://www.youtube.com/watch?v=gyULUtmziMY
Jeżeli do kogoś, po przeczytaniu pierwszego posta i zobaczeniu tego, dalej nie dociera, to nie wiem jak to bardziej łopatologicznie wyłożyć.

Jeżeli ktoś dalej ma zamiar off-topować mówiąc o tym nieszczęsnym zdychaniu i F8. To niech się nie odzywa ułatwiając tym samym życie mi, i moderatorom którzy muszą ten burdel posprzątać.

krupam

krupam

Użytkownicy
posty105
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdejmujesz pancerz, ubierasz ponownie i już masz domyślną mordę.

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mi w sumie rozchodzi się o to, aby to się NIGDY nie zdażyło, ale widzę, że to chyba nie siedzi w tym mdsie (Chyba ASC mordy albo coś w ten deseń.), wydaje mi się, że tego nie da się od tak naprawić, twórcy po prostu dali w dupę i mamy tego teraz efekt, będę prawdopodobnie kombinował z tym poprzez funkcje wyzwalaną kiedy dostaniemy, ale cholera wie czy to coś da, temat chyba do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry