Dark Saga/Mroczna Saga RU 454961 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454961

Odpowiedzi 970

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#700 2012-11-20, 00:33(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 00:38)
Racja, część zadań wymaga odczekania do następnego dnia/dwa dni, a nie zawsze jest co robić w tym czasie.
Niewielka porada, osnośnie powyższych pytań (i nie tylko) w spoilerze.
Spoiler
Codzienna modlitwa do Beliara i poświęcenie punktu many (jeśli macie ich więcej niż początkowy stan), a potem modlitwa do Innosa za 50 szt. złota - to doda 2 PŻ (lub za 100, jeśli chcecie podładować statystyki).
Te liczby piszę z pamięci, jeśli coś pomyliłem - to z góry przeprzaszam.

EDIT:
Dzięki temu spadek życia podczas spania będzie tak jakby rekompensowany przez jego regularne doładowanie.
Tylko pamiętajcie: 1x modlitwa dziennie (w ciągu doby, tj. np. jeśli pomodlisz się o 23, to potem możesz po północy już się modlić) do każdego bóstwa.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Po jednej modlitwie do obu bogów na jeden dzień ? Czy jedna do wybranego przez nas ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie mam problem z walką na arenie. Gdy pokonam 2 przeciwnika (Rumar) nie aktualizuje mi się dziennik przez co gdy czekam kolejny dzień by walczyć Ork, nadzorca areny znów każe mi walczyć z Rumarem (dodatkowo ten Rumar cały czas mnie zagaduje jednak nie ma potrzebnej opcji dialogowej) i tak w kółko ;( Zrobiłem już pozostałe zadania potrzebne do wyjścia z kopalni ale bez tytułu mistrza areny nie odzyskam wolności ;p  Ma ktoś jakiś pomysł ?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Ja mam. Wcześniejszy save :F

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Ja mam. Wcześniejszy save :F
wolałbym sam grać no cóż 7 godzin grania w plecy ;p

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Nie wiem czy tylko u mnie występuje taki problem ale TDS pobrany z waszej strony ten w pięciu partach nie daje się rozpakować a dokładniej ostatnie 4mb, próbwałem już winrarem i 7zipem ten pierwszy się zawiesza przy 99%( niezły trolling swoją drogą :D ) a drugi cały czas pracuje ale bez widocznych efktów i także praca zatrzymuje się przy 99%, także ze swojej strony nie polecam siciągać lepiej poszukać innego serwera.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#706 2012-11-20, 10:03(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 15:47)
można zrobić tak, żeby osoby które mają problemy z sejwami,
udostępniałyby je, i ktoś może by w końcu na coś wpadł, bo tak
#msgna sucho#msg czasem nie da rady

Nie wiem czy tylko u mnie występuje taki problem ale TDS pobrany z waszej strony ten w pięciu partach nie daje się rozpakować a dokładniej ostatnie 4mb, próbwałem już winrarem i 7zipem ten pierwszy się zawiesza przy 99%( niezły trolling swoją drogą :D ) a drugi cały czas pracuje ale bez widocznych efktów i także praca zatrzymuje się przy 99%, także ze swojej strony nie polecam siciągać lepiej poszukać innego serwera.
to pobierz te 8 partów (mirror 2) ; po rejestracji nie ma na pewno problemów z obciążeniem serwera...

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Dałby ktoś save jak przeszedł kopalnie? łatwo się zgubić w questach :(

MidOrIFeed

MidOrIFeed

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Może mi ktoś wyjaśnić czemu po wczytaniu gry orki chcą mnie zabić krzyczą ze jestem mordercą jak nikogo nie zabiłem ? jedynie pobiłem kilka razy tego pana co chciał haracz

Freeze

Freeze

Użytkownicy
posty5
Propsy2
  • Użytkownicy

Freeze

#709 2012-11-20, 14:11(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 14:11)
Co do spania to mozecie spac u kowala na gorze;] latwo tam wejsc bez kilofow, poprostu kombinujcie z platformą, maksymalnie w prawo, wskakujecie na skrzynke i skok kolo orka, nie skapnie sie ze przeszliscie obok... powrot ta sama droga ;]

Na lozku przy kowalu nie traci sie hp.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam.

Gdzie znajduje się obóz paladynów? Bo nigdzie nie mogę go znaleźć.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może mi ktoś wyjaśnić czemu po wczytaniu gry orki chcą mnie zabić krzyczą ze jestem mordercą jak nikogo nie zabiłem ? jedynie pobiłem kilka razy tego pana co chciał haracz
Po pierwsze nie orki tylko orkowie. Orki to ssaki plywajace w oceanach.
A jesli chodzi ci o to czemu cie bija to mogles przeczytac FAQ.
"Orkowie nie tolerują walk i surowo karzą za nie, szczególnie przywódcy, dlatego najlepiej #msg1060556odprowadzić#msg1060556 agresywnego NPC#msg1060556a dalej z pola widzenia orków i tam można spokojnie kontynuować z nim #msg1060556rozmowę#msg1060556."

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

#712 2012-11-20, 15:16(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 15:17)
Po pokonaniu Liroya na arenie, niewolnik Bill krzyczy morderca i się na mnie rzuca, mimo ze nie zabiłem Liroya, po chwili do Billa dołączają wszyscy nawet orkowie, jeżeli to ważne to walczyłem Palka z kolcami. Drugie pytanie co zrobić z misja amulet sama, doszedłem do momentu w którym zapłaciłem 3 bryłki rudy Draksowi za informacje, ten mówi tylko o tym ze sam postawił walkę i drugiego dnia rzucił się na borysa, no ale borys nie ma żadnego nowego dialogu, jak kontynuować to zadanie ?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mateusz.Wr

#713 2012-11-20, 15:22(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 15:35)
Witam :)

Mod ma błędów w cholerę akurat przeszedłem wszystkie zadania w kopalni zostało mi dosłownie 3 ale bez siły nie mogę zabić ducha lafera bo miecz który jest zatruty potrzeba mi jeszcze 17 siły mam mikstury kamienne tablice ale i tak mi nie starczy.Zasrany Rumar nie chce mnie jej uczyć gdy wyskoczył czy chce się z nim zmierzyć wygrałem po czym odpowiedział że nie potrzebuje nauki bo jestem już dobry dałem sobie luz myślałem że ktoś inny też uczy Borys powiedział że Martin może zwiększyć moją siłę ale nie mam z nim żadnego dialogu.Przy zadaniu gdy wisp ma kraść klucz ushaka a ja mam z nim walczyć pobiłem ushaka wziąłem klucz zadanie oczywiście wykonane tylko gdy bębni róg a ja mam mu oddać nie ma takiej kwestii dialogowej.Tak myślałem że bugów tu będzie cała sterta a skrytek to jest tu od pierona ale to taka ciekawostka życia to można tu mieć powyżej 300 nawet mam chyba 4 eliksiry po 20 Pż no i można jeszcze zwiększać sobie życie.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł z siłą to czekam na odpowiedź od razu pisze że jakieś tam kody lub picie miksturek gdy ktoś atakuje nie wchodzi w grę bo grać mi się odechcę.

Problem już rozwiązałem sam (kapliczka Innosa i Beliara)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
---------------------------
Error-Message

B: VFILE: Err: -2: Can't find file: _WORK\DATA\SCRIPTS\_COMPILED\CAMERA.DAT Code: 255

OK  

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam. Mam dwa pytania/
1.Wie ktos może gdzie znajduje się dziennik harta?
2.Jak znaleźć tego alchemika-uzdrowiciela, kto to jest?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#716 2012-11-20, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 16:57)
Witam. Mam dwa pytania/
1.Wie ktos może gdzie znajduje się dziennik harta?
2.Jak znaleźć tego alchemika-uzdrowiciela, kto to jest?
2. Jest w sztolni, której pilnują orkowie, ktoś daje (nie
pamiętam) zwój snu na uśpienie strażnika, wtedy po pokonaniu
pełzaczy można uwolnić Lafera.

edit: za późno zczaiłem Hellvard (poprawione), dawno grałem,
i trochę uprzedziłem fakty, Hart daje nam później ten dziennik
w innym celu

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HellVard

#717 2012-11-20, 16:45(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 16:47)
Pawciow, co Ty gadasz? To my mamy dać dziennik Hartowi. Dziennik jest w magazynie, za tymi kamiennymi drzwiami, klucz ma Ushak. Żeby go zdobyć, musisz zapłacić za informację o magazynie Draksowi bodajże.

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

Mod ma błędów w cholerę akurat przeszedłem wszystkie zadania w kopalni zostało mi dosłownie 3 ale bez siły nie mogę zabić ducha lafera bo miecz który jest zatruty potrzeba mi jeszcze 17 siły mam mikstury kamienne tablice ale i tak mi nie starczy.Zasrany Rumar nie chce mnie jej uczyć gdy wyskoczył czy chce się z nim zmierzyć wygrałem po czym odpowiedział że nie potrzebuje nauki bo jestem już dobry dałem sobie luz myślałem że ktoś inny też uczy Borys powiedział że Martin może zwiększyć moją siłę ale nie mam z nim żadnego dialogu.Przy zadaniu gdy wisp ma kraść klucz ushaka a ja mam z nim walczyć pobiłem ushaka wziąłem klucz zadanie oczywiście wykonane tylko gdy bębni róg a ja mam mu oddać nie ma takiej kwestii dialogowej.Tak myślałem że bugów tu będzie cała sterta a skrytek to jest tu od pierona ale to taka ciekawostka życia to można tu mieć powyżej 300 nawet mam chyba 4 eliksiry po 20 Pż no i można jeszcze zwiększać sobie życie.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł z siłą to czekam na odpowiedź od razu pisze że jakieś tam kody lub picie miksturek gdy ktoś atakuje nie wchodzi w grę bo grać mi się odechcę.

Siły uczy Tiks a nie Martin.Wkruwiasz się a nie ma potrzeby.Jak pokonasz wszystkich na arenie i zostaniesz mistrzem to Tiks cię uczy za rude.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#719 2012-11-20, 17:14(Ostatnia zmiana: 2012-11-20, 17:21)
Spoiler

Siły uczy Tiks a nie Martin.Wkruwiasz się a nie ma potrzeby.Jak pokonasz wszystkich na arenie i zostaniesz mistrzem to Tiks cię uczy za rude.
edit: z tego co ja pamiętam, Martin też uczy siły

0 użytkowników
Do góry