Zrobienie pixelartu to kwestia dobrego normalnego artu.
Taki art (wymiary Tibijskie 32x32 xd)
jest kwestią góra 5 minut a jeśli nie wymagasz dla siebie cudów to spokojnie kogoś znajdziesz. Większość zalezy od tego jaki chcesz mieć rozmiar 32x32 czy może 64x64 czy jakie tam są. Ogółem powodzenia.
No mi chodzi przede wszystkim o obrazki 32x32 ;)
Zdarzają się trochę większe, ale to później ;)
No mi się np. bardzo podoba to jabłko, sam je robiłeś?
Grafikiem co prawda nie jestem, ale mógłbym pomóc od strony fabularnej i skryptowej (oczywiście musiałbym się poduczyć
)
Każda pomoc się przyda!
Ja zrobię forum i tam napiszę co można robić itd ;)
Teraz mi się przypomniało, że kiedyś Ifrici mieli robić grę RPG w 2D, mieli już nawet silnik i parę grafik ściągniętych z neta
Zagadaj do nich to może kogoś zwerbujesz, chociaż to może nie być najlepszy pomysł, jeśli zależy Ci na wydajnej pracy.
BTW - pamiętam jakiś projekt, w którym był rzut izometryczny, a obiekty to były prerenderowane modele ze SketchUp 3D. Wyglądało to w miarę ładnie, a więc w sumie jakbyś miał się rzucać na izo (chociaż i do top down się to nada) to byłby to w miarę efektywny i wydajny sposób.
Ok. Postaram się w wolnym czasie zagadać do nich
Dzięki
No co do tego projektu izometrycznego na podstawie SketchUp:
problem jest w tym aby zrobić tak że jeśli user jest przysłonięty innym obiektem, to żeby ten obiekt był przezroczysty ;)
Na razie izometria musi odejść w odstawkę, bo chciałbym najpierw skończyć grę w czystym 2D z widoku z góry na tyle żeby można puścić to do ludzi i dodawać zmiany na bieżąco ;)