Poszukuje grafika 2D 23833 52

O temacie

Autor popgniezno

Zaczęty 24.10.2009 roku

Wyświetleń 23833

Odpowiedzi 52

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
Zrobienie pixelartu to kwestia dobrego normalnego artu.
Taki art (wymiary Tibijskie 32x32 xd) jest kwestią góra 5 minut a jeśli nie wymagasz dla siebie cudów to spokojnie kogoś znajdziesz. Większość zalezy od tego jaki chcesz mieć rozmiar 32x32 czy może 64x64 czy jakie tam są. Ogółem powodzenia.

No mi chodzi przede wszystkim o obrazki 32x32 ;)
Zdarzają się trochę większe, ale to później ;)
No mi się np. bardzo podoba to jabłko, sam je robiłeś?

Cytat: muttley link=topic=7594.msg69133#msg69132 date=Oct 24 2009, 11:55 PM\'
Grafikiem co prawda nie jestem, ale mógłbym pomóc od strony fabularnej i skryptowej (oczywiście musiałbym się poduczyć :) )

Każda pomoc się przyda! :)
Ja zrobię forum i tam napiszę co można robić itd ;)

Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=7594.msg69136#msg69132 date=Oct 25 2009, 08:13 AM\'
Teraz mi się przypomniało, że kiedyś Ifrici mieli robić grę RPG w 2D, mieli już nawet silnik i parę grafik ściągniętych z neta :D  Zagadaj do nich to może kogoś zwerbujesz, chociaż to może nie być najlepszy pomysł, jeśli zależy Ci na wydajnej pracy.

BTW - pamiętam jakiś projekt, w którym był rzut izometryczny, a obiekty to były prerenderowane modele ze SketchUp 3D. Wyglądało to w miarę ładnie, a więc w sumie jakbyś miał się rzucać na izo (chociaż i do top down się to nada) to byłby to w miarę efektywny i wydajny sposób.

Ok. Postaram się w wolnym czasie zagadać do nich :)
Dzięki :)

No co do tego projektu izometrycznego na podstawie SketchUp:
problem jest w tym aby zrobić tak że jeśli user jest przysłonięty innym obiektem, to żeby ten obiekt był przezroczysty ;)
Na razie izometria musi odejść w odstawkę, bo chciałbym najpierw skończyć grę w czystym 2D z widoku z góry na tyle żeby można puścić to do ludzi i dodawać zmiany na bieżąco ;)

Mój nick to: PoP_Gniezno :P

Tak też proszę się do mnie zwracać :D:D

Trelis.pl blog: http://trelis.pl/blog/

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Poszukuje grafika 2D
#21 2009-10-25, 11:12(Ostatnia zmiana: 2009-10-25, 11:13)
Pop, wszystko zależy od skali kompetencji jakich oczekujesz od grafika. Jeśli potrzebujesz osoby, która zajmie się gui jak i designem całego projektu to wiesz do kogo uderzać, jednak zaprojektowanie całego środowiska graficznego dla gry to jest nie do spełnienia.

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
No dzięki :)
z gui i designem się odezwę jak już będzie co tam wrzucić, jak pojawi się ekwipunek itd :)
Mi nie chodzi na razie o całe środowisko graficzne tylko o pojedyncze rzeczy na razie.. np: jakieś jabłka, rośliny, tekstury domu, ludziki czy ich włosy itd :)
Dzięki za chęci :)

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Chcesz to pisać na jakimś darmowym silniku czy sam masz zamiar skleić cały kod? Jeżeli już o tym pisałeś to przepraszam - nie zauważyłem.

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy

popgniezno

Poszukuje grafika 2D
#24 2009-10-25, 12:23(Ostatnia zmiana: 2009-10-25, 13:45)
Piszę wszystko sam :)
Efekty kilkudniowej pracy masz w filmiku:
http://patrz.pl/filmy/id/723439

Idzie dobrze :)
teraz będzie z górki już ze wszystkim :)

//Edit:
Przygotowałem forum dla wszystkich chętnych do pomocy:

www.forum.trelis.pl

Nazwa Trelis jest nazwą kodową i zostanie najprawdopodobniej zmieniona.
Jestem otwarty na wszelkie uwagi, pomysły czy krytykę :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: popgniezno link=topic=7594.msg69145#msg69145 date=Oct 25 2009, 11:05 AM\'
Ok. Postaram się w wolnym czasie zagadać do nich :)
Dzięki :)
To był sarkazm, ale spoko, rób co chcesz :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
bombaj zaraz mu wywali eleborat na 2 strony o jego planach, marzeniach i przyszłości związanej z tym projektem a następnie rozpisze i zapowie 5 gier, które na tym zrealizują :) .

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Ja Ciebie też dobrze pamiętam :D

Ps. A tamte projekty dlaczego nie wypaliły? Miały zbliżony schemat do większości gier na rynku, brak reklamy czy w ogóle nie ukończyli?
No właśnie ja Cię pamętam z nicku, coś jeszcze mi tam świta ale mam sklerozę i nie wiem co :)  weź coś przypomnij jeśli możesz :)

nie ukończyli, właśnie głównym problemem byli graficy :)  2d oraz 3d i praca ludzi którzy nic za to nie dostają(to jest największy mankament wszystkich amatorskich projektów
prawdę mówiąc zastanawiam się jakim cudem powstały Mroczne Tajemnice :)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Poszukuje grafika 2D
#28 2009-10-25, 19:56(Ostatnia zmiana: 2009-10-25, 19:57)
prawdę mówiąc zastanawiam się jakim cudem powstały Mroczne Tajemnice biggrin.gif

takim jakim powstaje czas zapłaty i cała masa innych, niekiedy w pełni profesjonalnych projektów. nie widzę w tym nic szczególnie wyczynowego.

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
No właśnie ja Cię pamętam z nicku, coś jeszcze mi tam świta ale mam sklerozę i nie wiem co :D  weź coś przypomnij jeśli możesz :)

nie ukończyli, właśnie głównym problemem byli graficy :)  2d oraz 3d i praca ludzi którzy nic za to nie dostają(to jest największy mankament wszystkich amatorskich projektów
prawdę mówiąc zastanawiam się jakim cudem powstały Mroczne Tajemnice :)

@Zdunek:
Ja też już nie pamiętam co to dokładnie było ;)
Jesteś grafikiem 3D.. możliwe że kilka lat temu uczyłeś mnie grafiki 3D (budowaliśmy domek z tego co pamiętam :) )
Ale możliwe że to była inna osoba z forum, bo z tego co pamiętał to jeszcze na tej starej wersji to wszystko się działo ;)

Co do grafików: tutaj akurat chce położyć na grywalność itd. Dodatkowo dużo tej grafiki nie ma do zrobienia w początkowej fazie gry, więc pocieszam się że w końcu gdzieś znajdę jakiegoś grafika-pasjonata ;)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
pocieszam się że w końcu gdzieś znajdę jakiegoś grafika-pasjonata :)
Aaa, no to było tak od razu. Mamy tutaj kontakty z grupą grafików-pasjonatów :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ta to jabłko to jeden z pierwszych moich artów przeskalowany z 600x600 do 32x32 i namalowanie różowego tła po prostu żenada : P

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
Bez przesady :)
Wystarczy tło zmienić na przezroczyste, zrobić to jabłko "mniej realne" czyli np. w całość w dwóch/trzech kolorach i jest to o co mi chodziło! :)

Aaa, no to było tak od razu. Mamy tutaj kontakty z grupą grafików-pasjonatów :D
No i super. Może kiedyś jakiegoś spotkam :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Poszukuje grafika 2D
#33 2009-10-26, 14:14(Ostatnia zmiana: 2009-10-26, 14:18)
Aaa, no to było tak od razu. Mamy tutaj kontakty z grupą grafików-pasjonatów :)

kto mi teraz wyczyści klawiature z soku?  :)

Cytat: Mr.Square link=topic=7594.msg69245#msg69236 date=Oct 26 2009, 12:14 AM\'
Ta to jabłko to jeden z pierwszych moich artów przeskalowany z 600x600 do 32x32 i namalowanie różowego tła po prostu żenada : P

Po co sobie utrudniać życie? To zrobiłem w 2 minuty uzyskując ten sam efekt.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
No ta tamto przeskalowanie i tło zajeło sekundy ale kiedyś zrobienie samego artu chwile mi zajeło.
Ogółem takie duperele to chwila roboty tylko największym problemem mogła by być spójność całości.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
żaden problem elvans. po prostu nie widzę powodu aby robić jakieś pokrętne operacje, malować (nawet na szybko) tylko po to aby później wszystko zostało zmniejszone do rozmiaru kilku px. stworzenie takiego przedmiotu, nadanie mu odpowiedniego designu i tej "malarskości" to chwila czasu bez wchodzenia tłustym palcem na tablet. photoshop skills :lol2:

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
No i zajebiście to jabłko wygląda :lol2:
Takie dla Was łatwe, to dlaczego mi nie pomożecie? :)
Mi nie chodzi o stworzenie grafiki pod całą grę na razie, tylko kilkunastu takich elementów, które będą wdrażane stopniowo, więc grafik nie będzie musiał poświęcać niż 10 minut dziennie ;)
Pracy naprawdę jest mało, nie oczekuje cudów na tym etapie gry ;)
Nikogo też nie będę zmuszać do tego żeby mi coś zrobił itd ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
przecież napisałem abyś w razie czego pisał

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Poszukuje grafika 2D
#38 2009-10-27, 19:53(Ostatnia zmiana: 2009-10-27, 19:53)
Po twojej zmianie nicku chyba cię nie kojarzy :lol2:

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
na jakim serwerze chcesz ta grę postawić?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry