O temacie
Autor Pragasek
Zaczęty 27.09.2009 roku
Wyświetleń 2525
Odpowiedzi 3
Pragasek
///////////////////////////////////////////////////////////////////// Piwko///////////////////////////////////////////////////////instance Dia_Wiechu_Piwko (C_INFO){ npc = STT_2030_Wiechu; nr = 1; condition = Dia_Wiechu_Piwko_condition; information = Dia_Wiechu_Piwko_info; permanent = FALSE; important = FALSE; description = "Widzę, że trenujesz walki jednoręcznym orężem.";};FUNC int Dia_Wiechu_Piwko_condition(){ return TRUE;};FUNC VOID DIA_Wiechu_Piwko_info(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_1_01"); //Widzę, że trenujesz walki jednoręcznym orężem. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_1_02"); //Zgadza się. Trenuję do wielkiego finału. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_1_03"); //Wygrałem wszystkie swoje walki i tą też chcę wygrać. AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_1_04"); //Z kim walczysz w finale? AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_1_05"); //Z takim obleśnym kolesiem z Nowego Obozu. Odrąbie mu głowę. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_1_06"); //Słuchaj strasznie się zmęczyłęm trenując. Mógłbyś coś dla mnie zrobić?Info_ClearChoices (DIA_Wiechu_Piwko);Info_Addchoice (DIA_Wiechu_Piwko,"Jasne. Tylko co mam zrobić?",DIA_Wiechu_Piwko_JASNE);Info_Addchoice (DIA_Wiechu_Piwko,"Nie mam teraz czasu.",DIA_Wiechu_Piwko_NIHT);};func void DIA_Wiechu_Piwko_JASNE(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_2_01"); //Jasne. Tylko co mam zrobić? AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_2_02"); //Chciałbym abyś przyniusł mi coś do picia. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_2_03"); //Najlepiej to piwo. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_2_04"); //Zapłacę ci nawet 20 bryłek jak mi przyniesiesz dobre piwo. AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_2_05"); //Nie ma sprawy. Już idę po piwo. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_2_06"); //Równy z ciebię gość. AI_StopProcessInfos (self); Log_CreateTopic(CH1_Piwko, LOG_MISSION); Log_SetTopicStatus(CH1_Piwko, LOG_RUNNING); B_LogEntry(CH1_Piwko, "Wiechu trenuję przed wielkim finałem walk na arenie. Z tego względu mam mu przynieść piwo. Chyba się opłaca za 20 bryłek rudy?");};func void DIA_Wiechu_Piwko_NIHT(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_3_01"); //Nie mam teraz czasu. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Piwko_3_02"); //Rozumiem. Ale jak byś kiedyś go znalazł to przyjdź do mnie. AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Piwko_3_03"); //Bez wątpienia tak zrobię. AI_StopProcessInfos (self);};///////////////////////////////////////////////////////////////////// Gotpiwko///////////////////////////////////////////////////////instance Dia_Wiechu_Gotpiwko (C_INFO){ npc = STT_2030_Wiechu; nr = 1; condition = Dia_Wiechu_Gotpiwko_condition; information = Dia_Wiechu_Gotpiwko_info; permanent = FALSE; important = FALSE; description = "Chyba znalazłem dla ciebię piwo.";};FUNC int Dia_Wiechu_Gotpiwko_condition(){ if (Npc_HasItems (hero,ItFoBeer)) && (Npc_KnowsInfo (other, DIA_Wiechu_Piwko)) { return TRUE; };};FUNC VOID DIA_Wiechu_Gotpiwko_info(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_1_01"); //Chyba znalazłem dla ciebię piwo. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_1_02"); //Na prawdę? Zatem daj mi je.Info_ClearChoices (DIA_Wiechu_Gotpiwko);Info_Addchoice (DIA_Wiechu_Gotpiwko,"Dobrze. Oto piwo.",DIA_Wiechu_Gotpiwko_HASBER);Info_Addchoice (DIA_Wiechu_Gotpiwko,"Nie tak prędko najpierw musisz je odemnie odkupić.",DIA_Wiechu_Gotpiwko_MIBER);};func void DIA_Wiechu_Gotpiwko_HASBER(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_2_01"); //Dobrze. Oto piwo. B_GiveInvItems (other, self, ItFoBeer, 1); AI_UseItem (self, ItFobeer); AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_2_02"); //Wyśmienite... Dzięki kumplu. Bardzo mi pomogłeś. AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_2_03"); //Zaraz, co z moją zapłatą? CreateInvItems (self, ItMiNugget, 100); B_GiveInvItems (self, other, ItMiNugget, 100); AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_2_04"); //A tak rzeczywiścię. Proszę oto obiecane 20 bryłek.};func void DIA_Wiechu_Gotpiwko_MIBER(){ AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_3_01"); //Nie tak prędko najpierw musisz je odemnie odkupić. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_3_02"); //Jak to? Przecież obiecałem, że dam ci 20 bryłek. AI_Output (other,self,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_3_03"); //Ale teraz rządam 50 bryłek! AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_3_04"); //Człowieku, znam ludzi bardziej skromnych od ciebię daruj se to. AI_Output (self, other,"DIA_Wiechu_Gotpiwko_3_05"); //Do zobaczenia. Log_CreateTopic(CH1_Piwko, LOG_MISSION); Log_SetTopicStatus(CH1_Piwko, LOG_FAILED); B_LogEntry(CH1_Piwko, "Wiechu się na mnie wkurzył ,że zmieniłem plany. Cóż to jest życie.");};
heniu
Axel
Zkirtaem Moderator