Wiedźmin 2 159431 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 159431

Odpowiedzi 539

sauron
  • Gość
nie.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
oj no dobra ta EK jest tylko dla artbooka i ja to dobrze wiem : p

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#302 2011-05-18, 22:10(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 22:11)
Jeżeli ktoś ma problemy z crashującym do pulpitu Wiedźminem to zróbcie to co tutaj jest opisane:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=9583842&linkID=9240697
Mi pomogło i już w ogóle nie mam crashy. Do tego nauczyłem się walczyć i jest cudownie. :lol2:

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do tego nauczyłem się walczyć i jest cudownie. :lol2:
Podbijam. System walki jest rzeczywiście trudny do nauczenia, zwłaszcza jeśli chodzi o potyczki z  dużymi grupami przeciwników - już teraz prawdopodobnie quickloadowałem grę wiecej razy niż całego Wiedźmina 1 przez te 4-5 przejść. Oczywiście często zdarzają się niestety problemy z kolizją itp które zwłaszcza na hardzie daję się we znaki - często jeden taki błąd może nas kosztować życie. Ale satysfakcja z przejścia trudnego fragmentu gry w którym wrogowie cały czas napierdalają na 1/10 pasku życia co chwila obracając się nerwowo czy nikt nie zaatakuje zza pleców - bezcenna :ok:
Tak w ogóle to sprawdzałem frapsem FPS w różnych lokacjach (ustawienia - wszystko jak najniższe lub wyłączone, tylko jakość tekstur na najwyższym poziomie, tak w ogóle zauważyłem że wybór jakości tekstur ma zerowy wpływ na działanie gry, przynajmniej na moim sprzęcie wszystko się tnie ;p )
W lesie w Flotsam miałem średnio około 22, jak spojrzałem w niebo to 12, a w samym mieście zazwyczaj 11. Ogólnie ani razu nie widziałem jeszcze bym miał chociaż 30 fpsów, super się gra :ok:

Spoiler

WAH WAH WAH.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
System walki nie jest taki zły, jak się już przeczyta i wypróbuje wszystkie możliwości, to jest nawet nieźle. Ale z pewnością, jak na razie, parowanie jest bezcelowe, uniki znacznie lepsze. Wprawdzie działa, ale odbiera cenne punkty wigoru, które można przecież wykorzystać na zrobienie znaku Yrden, które ma znacznie lepszy efekt.
Ponadto wnerwia mnie to, że Geralt praktycznie co każdy ruch musi wykonać te 3 kroki zamiast jednego, przez to często miałem taki problem, że wrogowie omijali znak. Podobnie też wkurwia to gdy chodzi o interakcje z obiektami, bo te trzy kroki zupełnie wystarczą by już był poza zasięgiem.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#305 2011-05-19, 15:53(Ostatnia zmiana: 2011-05-19, 15:54)
I tu się nie zgodzę - parowanie i kontrowanie jest bardzo użyteczne. Martwiłem się na początku że mimo tego że będe rozwijać tylko drzewko szermierki i to tak będę zmuszony cały czas łączyć znaki z mieczem (zwłaszcza spamować quenem)  jednak zauważyłem że z obecnym bulidem zamiast używać znaków znacznie bardziej opłaca mi się zużywać wigor na blokowanie, czasami tylko używam Yrden - świetny balans rozgrywki :ok:

Spoiler

WAH WAH WAH.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Zagrałem w triala :D  Śmiga miło na High spec. Żadnej zacinki, Foltest się przyblokował, ale poza tym nie uświadczyłem żadnych błędów graficznych czy innych bugów. Kupuję

jak się kontruje? bo kilka razy mi wyszło ale przypadkowo

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#307 2011-05-19, 17:15(Ostatnia zmiana: 2011-05-19, 17:16)
Wut? A kupiłeś w ogóle taką umiejętność? Kontrę robi się trzymając blok i czekając aż kropka na wrogu nie przybierze ikonki miecza, wtedy naciska sie LPM

Spoiler

WAH WAH WAH.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#308 2011-05-19, 19:26(Ostatnia zmiana: 2011-05-19, 19:26)

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Krótko mówiąc - gra powala swoją mocą. Jasne, są jakieś tam babole, ale mimo to da się w Wiedźmina 2 grać bez zbędnych zgrzytów zębami.

Комиссар RBT

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak na razie jedyne co mnie wkurwia niebywale w Wiedźminie 2 to głos Cedrika. Nie wiem, czy tak kiepski jest facet podkładający głos czy taki po prostu ma być, ale ta bezpłciowość w mowie doprowadza mnie do kurwicy.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Caesum propsuję, ale jeszcze bardziej wnerwia mnie głos
Spoiler
Letho
.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Podbijam, bo głos Zbrojewicza(właśnie ten pan podkłada głos per królobójcy) to akurat może przyprawić o śmiechawke. Spodobały mi się głosy Roche'a i Iorwetha - no nic, trzeba pograć dalej, bo im dalej tym lepiej.

A swoją drogą do posiadaczy Tajemniczego Kupca - gdzie on jest? Nie chce mi się grzebać w całym Flotsam. :P

Комиссар RBT

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#313 2011-05-20, 10:46(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 11:43)
krytyczne uwagi:
- pięknie renderujący engine który masakruje starszy sprzęt, taki udk na max detalach tego nie ma. tutaj na 8800gt gram praktycznie cały czas na minimum z niektórymi opcjami trochę wyższymi. red engine to silnik dla kart naprawdę mocnych, nie wątpię że wtedy pokazuje cały urok gry.

up. jednak wychodzi że na high da się grać, nie ma wielkich dramatów.

- kolorystyka rodem z piekła, nie podoba mi się, w w1 była genialna, stonowana, tutaj jakby ktoś jarzeniówką po gałach dawał. są miejsca gdzie wszystko jest prawie idealne, w niektórych cały efekt idzie się walić.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Są już jakieś wyniki sprzedaży albo nie wiem sensowne recenzje zagraniczne?

sauron
  • Gość
jak spierdolić przed smokiem  :lol2:

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#316 2011-05-20, 11:54(Ostatnia zmiana: 2011-05-20, 11:57)
Na oficjalnej stronie bodajże napisali że nie spodziewali się tak dobrej sprzedaży, że setki tysięcy ludzi gra.
 A co do smoka - musisz cały czas iść środkiem ściezki, jeśli nawet lekko uderzysz o ściane (kiedy np uniknąłeś ognia i wchodzisz z powrotem w cieńszy korytarz) smok się człapie, pierdol to że przestawienie się na środek zabiera trochę czasu.
BTW: Zdecydowałem że żeby cieszyć się grą w pełni muszę zmienić kompa, poczekać na patch usuwający czarną obramkę i przeczytać całą sagę. Więc przestałem grać. Wchodze na stronkę o wiedźminie i zazwyczaj zerkam na nazwy tematów ostatnio stworzonych na forum ktora jest po prawej, patrząc czy nie ma nic technicznego, a tu patrze - nazwa tematu zawiera mega spoiler dotyczący zakończenia.
Dziękuje, właśnie straciłem totalną chęć przejścia tej gry, 3 lata czekania na nic :ok:

Spoiler

WAH WAH WAH.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#317 2011-05-20, 12:24(Ostatnia zmiana: 2011-05-20, 12:28)
nie mam ramki... smok załatwiony, źle się walczy na pięści mało intuicyjne.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wiedźmin 2
#318 2011-05-20, 14:53(Ostatnia zmiana: 2011-05-20, 14:54)
Wchodze na stronkę o wiedźminie i zazwyczaj zerkam na nazwy tematów ostatnio stworzonych na forum ktora jest po prawej, patrząc czy nie ma nic technicznego, a tu patrze - nazwa tematu zawiera mega spoiler dotyczący zakończenia.
Ale nie piszesz o oficjalnym forum? Bo przecież nie działa od kilku dni...

pięknie renderujący engine który masakruje starszy sprzęt, taki udk na max detalach tego nie ma. tutaj na 8800gt gram praktycznie cały czas na minimum z niektórymi opcjami trochę wyższymi. red engine to silnik dla kart naprawdę mocnych, nie wątpię że wtedy pokazuje cały urok gry.
Może nie jest dobrze zoptymalizowany? Z Wiedźminem 1 też tak było...

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Silnik jest zoptymalizowany. Pod dobre komputery :ok:

Spoiler

WAH WAH WAH.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry