Oprogramowanie 23108 66

O temacie

Autor

Zaczęty 11.09.2009 roku

Wyświetleń 23108

Odpowiedzi 66

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Oprogramowanie
#20 2009-09-11, 21:54(Ostatnia zmiana: 2009-09-11, 21:55)
Darmowy soft jest często cholernie niewygodny :) .
Takie wrażenie często się uzyskuje, gdy się spodziewa "darmowej wersji". Oczywiście zwykle się takiej nie uzyska, a jedynie coś bardziej lub mniej podobnego.

W każdym razie:
TeX > MS Word
Apache Web Server > MS IIS
Chess > MS Hearts ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Zanim zacząłem używać PS, siedziałem na Gimpie. Chciałem w sumie tylko sprawdzić ten program, ale jego interfejs bardziej przypadł mi do gustu, niż ten, którego używałem od dłuższego czasu. Coś w tym jednak musi być :) .

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Oprogramowanie
#22 2009-09-12, 09:20(Ostatnia zmiana: 2009-09-12, 09:22)
Gdybym był zmuszony z dnia na dzień zmienić soft, nie było by łatwo na początku.
W każdym razie nie nazywałbym Gimpa półproduktem. Wszystko idzie zrobić w nim, czasami trzeba więcej pokombinować niż w Ps'ie. Powiem tak:
do tworzenia tekstur Gimp nie pozostaje za Ps'em w tyle, jednak do designu, tworzenia jakiś plakatów itp. photoshop jest po prostu lepszy. Mam tu na myśli takie funkcje jak np. narzędzie tekstowe, które jest w Photoshopie znacznie bardziej rozbudowane niż w Gimpie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja również korzystam z Gimpa i wcale nie sądzę, że jest w cieniu PS'a. Oczywiście PS ma więcej opcji i ogólnie szybciej się w nim robi, ale przyzwyczaiłem się do Gimpora :) .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A bawił się ktoś gimpshopem? :)  Bo mnie szczególnie te okna w gimpie odrzucają.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
dziś zainstalowałem
gówno

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Do tych okien w gimpie z czasem idzie się przyzwyczaić :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja używałem gimpshopa. Już wolę paint shop pro, na którym siedziałem ze dwa lata w sumie :D .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja używałem gimpshopa. Już wolę paint shop pro, na którym siedziałem ze dwa lata w sumie :D .

up
1 rok
teraz program ma całkiem zajebisty interfejs

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
wyruchałem jednak więcej programów graficznych niż kobiet
Softwarefil

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Który wg. was 3DS Max jest najlepszy ? :D .

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Obecnie używam 2010 - ale są ogromne problemy na nim z Kerraxem, poza tym jest wszystko ok w nim.
Innych edycji jakoś przyswoić sobie nie mogłem, no troszkę GMaxa jeszcze może :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Który wg. was 3DS Max jest najlepszy ? :P .

zależy do jakiego zastosowania.
jeśli mowa o moddingu, pracy nad czy pod pliki starszych gier to 8 jest najlepszy pod względem kompatybilności i dostępnych pluginów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Dwa pierwsze mają tylko ten panel, bez okna?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Fajnie patrzy się na takie zmiany :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Dekster link=topic=7220.msg65095#msg65095 date=Sep 13 2009, 08:49 AM\'
Dwa pierwsze mają tylko ten panel, bez okna?
w zasadzie tak oprócz kilku okienek typu patterny, brushe
warstawy się pojawiły wiele później

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

stary 3ds max :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
W tamtych czasach kompy obsługiwały tyle poly? :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
dexter z którego to jest roku?
wygląda jak jakieś gówno z 1 odcinków startreka :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry