Dyskusja i opinie o modzie 526792 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 526792

Odpowiedzi 1281

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Panowie, mam nadzieję, że zostanie mi wybaczony ten mały offtop, ale no po prostu nie mogłem się powstrzymać, żeby nie zamieścić pewnej fachowej opini usera Gall Anonim z forum Tawerny Gothic o "Czasie Zapłaty"...

Oni chcą "zarobić" na modzie.Po prostu nie dają go do użytku , tylko wyciągają kase za np: dowiedzenie sie więcej na temat obozu na bagnie czyli zarobek, wgłębianie się w fabue moda niektórzy będą ją znali przed wydaniem go (znowu zarobek). Tego jest troche więcej ,ale poco wypisywać chcą zarobić. Ja ich w połowie rozumiem, wiem ,że oni zato nic nie dostaja (mówie o pracy ,a nie o wyciąganiu forsy) ,ale jak się podejmują się projektu to niech go zakończą na czas.

Hmm, a teraz przyznać się, gdzie macie pochowane te miliony, które zarobiliście na "CZ"? :D

Moje portfolio

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Osz wy! Nieładnie tak!

Dawać numer konta! Też chcę wiedzieć więcej na temat obozu na bagnie!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Gall Anonim z forum Tawerny Gothic

To ten Gall ,który stworzył PH2? o_o

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu

serail

Dyskusja i opinie o modzie
#263 2009-04-18, 12:26(Ostatnia zmiana: 2009-04-18, 12:32)
Nie mam pojęcia, jak chcesz to zobacz jego profil na TG.

http://gothic.gram.pl/forum/index.php?action=profile;u=12952

Moje portfolio

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cytat: serail link=topic=661.msg49344#msg49344 date=Apr 18 2009, 10:26 AM\'
Nie mam pojęcia, jak chcesz to zobacz jego profil na TG.

http://gothic.gram.pl/forum/index.php?action=profile;u=12952

Nie, to z pewnością nie on.

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
o_o  Popularność tej modyfikacji, jest przekleństwem dla jej twórców.Jak czytam niektóre opinie na temat tego moda, to mam wrażenie że w tym kraju nie ma ludzi w pełni sprawnych umysłowo.The modders w oczach fanów gothica są żydami, komunistami, członkami pis, badziorami itp. :lol2:  
Są na was bardziej wkurwieni niż na twórców G3 i G3:ZB. :P

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Kurde, przejrzeli nas. Dobrze, że wszystko przelałem na kajmany to przynajmniej urząd skarbowy może nam naskoczyć. Ork jakby co to spotkamy się w Wenezueli bo chyba nie podpisali jeszcze prawa o ekstradycji z PL.

-------------------------------------

Nam mod ciąży pewnie bardziej niż Wam. Więc jak najszybsze wydanie jest w interesie każdej ze stron.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#267 2009-04-18, 14:48(Ostatnia zmiana: 2009-04-18, 14:48)
Oni chcą "zarobić" na modzie.Po prostu nie dają go do użytku , tylko wyciągają kase za np: dowiedzenie sie więcej na temat obozu na bagnie czyli zarobek, wgłębianie się w fabue moda niektórzy będą ją znali przed wydaniem go (znowu zarobek). Tego jest troche więcej ,ale poco wypisywać chcą zarobić. Ja ich w połowie rozumiem, wiem ,że oni zato nic nie dostaja (mówie o pracy ,a nie o wyciąganiu forsy) ,ale jak się podejmują się projektu to niech go zakończą na czas.

W końcu nazwa moda zobowiązuje. Nawet w trailerze w którym podano datę premiery piszę "nadchodzi Czas Zapłaty..." a nie "nadchodzi Czas Premiery...". Spiskowa teoria dziejów!

Ps. Jeśli chcecie kupić najnowsze info bądź nawet demo moda to zapraszam na pw. Rozważam jedynie konkretne propozycje cenowe, liczba ofert ograniczona.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Kurde, przejrzeli nas. Dobrze, że wszystko przelałem na kajmany to przynajmniej urząd skarbowy może nam naskoczyć.

Nie wszystko, część schowałem w tygodniowych skarpetkach. Tam fiskus nigdy ich nie znajdzie!  o_o  

Thoro idź lepiej na bazar z tym twoim szmelcem  :P  
Ja mogę wam zaoferować coś znacznie lepszego, a mianowicie oryginalne outro! Dzięki niemu poznacie zakończenie moda jeszcze przed oficjalną premierą!
W celach bezpieczeństwa outro wysyłam po zaksięgowaniu pieniążków na koncie  :lol2:

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Odnośnie cytatu GalAnonima.

To jest świr ostatnio na swoim profilu na YT obrażał każdego jak się dało widać że sława mu uderzyła do głowy po jego filmikach "Gothic Prawdziwa Historia Kontynuacja Alternatywna" i chce się teraz na TM wyżyć za to że nie wydali w grudniu CZ nie warto na tego człeka zwracać uwagi.

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
A takie pytanie: Co to jest "fabua"?
wgłębianie się w fabue moda

Dobra kasa się szykuje. Wiedziałem, gdzie się wkręcić!  : O

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Fabua to starożytny egipski zwrot, odnosi się do członka, odciętego po ekskumacji i wsadzonego do osobnego naczynia. Tylko największe członki wsadza się osobno do urn, normalnie lądują razem z sercem i zdjęciem Angeliny Jolie [chociaż zdarzały się też nagie screeny postaci z Tomb Raidera podczas wykonywania różnych ciekawych czynności ekwilibrystycznych].

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Adrian

Adrian

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu, ale teksturka zbroi i stroju rebelianta jakoś mnie tak "razi" w oczy. Widać, że jest  dopracowana, ale jakoś mi się nie podoba :D . Tak wiem, tekstury dla jednej osoby nie zmienicie. Po prostu tak uważam.
GL z duchami bo na screenach fajnie wyglądają ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bo są w rozmiarze i jakości 2 razy takiej jak te z gothica?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Rozmiarze? Czy to oznacza że będzie świecić jak choinka? (typowy bug G1 - za duże rozdzielczości tekstur z daleka po prostu 'święcą')
Poradziliście sobie z tym?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
wątpię, żeby to był błąd samego Gothica, bo w nim zdarzają się w miarę spore tekstury i problem się nie pojawia, za to np. w MT problem (chyba nawet ta sama rozdzielczość pancerza) był bardzo irytujący. być może Goman nie przygotowuje należycie mip-map, czy coś takiego.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

#276 2009-04-21, 10:40(Ostatnia zmiana: 2009-04-21, 10:48)
wątpię, żeby to był błąd samego Gothica, bo w nim zdarzają się w miarę spore tekstury i problem się nie pojawia, za to np. w MT problem (chyba nawet ta sama rozdzielczość pancerza) był bardzo irytujący. być może Goman nie przygotowuje należycie mip-map, czy coś takiego.

Tutaj sie z tobą zgadzam, ale to nie wina gomana.
W sumie to jest dość znany problem zwany migotaniem. Problem leży w filtrowaniu.
Dodatkowo zauważyłem, że dziwnie wyświetlane są teksle koloru czysto białego, można sie domyślać że to przez algorytm oświetlenia.
Więc białe teksle + migotanie i wychodzi efekt błyszczenia sie tekstur.
Dlatego należy unikać białego koloru w teksturach, lepiej zastąpić go czymś w odcieniu szarości.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jezeli mipmapy w teksturze są wygenerowane problem "choinki" zupełnie znika.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

#278 2009-04-22, 10:01(Ostatnia zmiana: 2009-04-22, 10:02)
Jeżeli dobrze zgaduje o co ci chodzi...
to generowane sa zwykle przykładowo 512x512 256x256 128x128. Czyli tak czy inaczej są one skalowane, wiadomo w jakimś stopniu by to sytuacje poprawiło. Potrzebna by była jakaś dobra metoda filtrowania,  gothicu to chyba nawet liniowego nie ma.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
oczywiście, że jest filtrowanie liniowe, innaczej, to by szachownica była wszędzie, gdzie tekstury są nie dość dokładne. jak masz wygenerowane mipmapy, to problem znika, bo, gdy do renderowania jakiegoś piksela, który zajmuje za dużą część tekstury używa się mipmapy o niższej rozdzielczości, zamiast w chaotyczny sposób wybierać piksele z oryginalnej. No i generuje się wszystkie mipmapy od 1x1, i tak rozmiar tekstury wzrasta tylko o 1/3.

0 użytkowników
Do góry