Dyskusja i opinie o modzie 531876 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 531876

Odpowiedzi 1281

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Nie mierzymy aż tak wysoko jak wielka wojna :D  Jesteśmy tylko skromnymi modderami, którzy starają się zrealizować marzenia innych ;p

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Muszę przyznać że jak zobaczyłem ten filmik z dualami to z ust wydarło mi się głośne "o k***a!". Trzymam kciuki za was, zwykle nie jestem przyzwyczajony do wypowiadania takich opinii, ale... jesteście wspaniali!

P.S.
Mam nadzieję że mnie nie zawiedziecie i ten blur jednak będzie :D

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Blura nie będzie, ale będą za to ładne textury ;p

Co do walki dualami to animacje są właśnie poprawiane i niestety walka będzie wyglądać dużo lepiej :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#63 2008-07-14, 22:41(Ostatnia zmiana: 2008-07-14, 22:42)
PexPawlo - textury broni nie będą zmieniane. Wykonujemy całkiem nowe modele z nowym mapowaniem i nowymi teksturami, starocia zostają nienaruszone. Planujemy również redesign niektórych przedmiotów. Część zostanie odświeżona na płaszczyźnie 2d (textury), reszta natomiast uzyska całkiem nowe modele z nowymi teksturami. Planujemy również dodanie kilkunastu nowych przedmiotów które nie odegrają większej roli (vide monety).

W planach jest również odświeżenie wybranych tekstur terenu jako że obecne mają swoje lata przez co nie prezentują się zbyt ładnie. Aby zachować mroczny klimat kolonii niezbędne jest wykonanie części z nich od nowa tak więc przekopiowanie tekstur z g2 odpada.

Blura nie będzie, ale będą za to ładne textury

Zepsułeś magię moich słów. Ty i Zysk zginiecie za to. Na pocieszenie dodam że istnieje możliwość włączenia antyaliasingu w... g2 :D . Na prawdę ubolewam nad brakiem bumpów, mapy alpha i innych czy choćby efektów typu blur albo antyaliasing jednak niestety to nie ta epoka. Jak mówił jeden z developerów przy premierze g2 przy pytaniu właśnie o normalmapy "to tak jakby wsadzać silnik z ferrari do syrenki". Spoko, gra i tak prezentuje się bardzo ładnie względem zwykłego gothica.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Zapisuje się do betatestów.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Maybe nie ma sprawy, ale to chyba najgorsza robota jest. Niedługo będzie wersja do testowania to może Ork będzie szukał testerów.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: shergar link=topic=661.msg23122#msg23122 date=Jul 15 2008, 16:50\'
Maybe nie ma sprawy, ale to chyba najgorsza robota jest. Niedługo będzie wersja do testowania to może Ork będzie szukał testerów.

No nie wiem, przecież nie będziemy teraz robić open bety dla każdego kto chce.
Zresztą orc mówił, że pierwsza wersja z questami (nawet nie alpha) będzie tylko dla ludzi z teamu i to tylko tych którzy coś robią.
Myślę, że testy  poza teamem powinniśmy rozpocząć gdy oskryptujesz wszystkie questy, a ja skończę pisać fabułę główną. Testerów powinniśmy wybrać około 10 zaufanych, którzy będą wyłapywać błędy, a nie grać sobie dla przyjemności. Większa liczba poprostu nie ma sensu, może nam tylko zagrozić przeciekiem.
No ale to tylko moje domysły, zobaczymy co powie orc.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Ja bym wybrał góra 5 osób. I trzeba będzie im zagrozić, że jak coś wycieknie to wywalamy ich konta z TM :D

A testy pewnie najwcześniej w grudniu więc trochę czasu jeszcze jest.

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Patrząc ogólnie, to mod będzie wyśmienity. Pomysły z duchami, dwoma mieczami itp. są dobre. Czekam na moda, może w niego pogram :D .

Adrian
  • Gość
Coś cicho ostatnio :lol2:

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Adrian link=topic=661.msg25810#msg25810 date=Aug 1 2008, 11:09\'
Coś cicho ostatnio :D

Zrobi się głośniej gdy wyjdzie news odnośnie fabuły głównej ;p

Vapp
  • Gość
eeeee.... nooooo.... to bendzie najleprzy mod na swiecie gothicka!!!!!!!!! ;)  ;p  ;p  ;p  ^^  :P  :P  ;p  :mniam:

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maybe link=topic=661.msg23117#msg23117 date=Jul 15 2008, 16:34\'

A można jescze się wpleść  ^^   :P   :P

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
eeeee.... nooooo.... to bendzie najleprzy mod na swiecie gothicka!!!!!!!!! bleh.gif bleh.gif bleh.gif bleh.gif 9.gif 9.gif 9.gif 9.gif sp_ike.gif
1) Nie pokemonuj.
2) Nie pisz z błędami.
3) Nie wal tyle emotek na raz

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

#74 2008-08-10, 21:23(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 22:20)
eeeee.... nooooo.... to bendzie najleprzy mod na swiecie gothicka!!!!!!!!! bleh.gif bleh.gif bleh.gif bleh.gif 9.gif 9.gif 9.gif 9.gif sp_ike.gif
Jak tak będą wyglądać twoje wszystkie posty, to lepiej nie pisz taka mała uwaga :P  MAYBE święta racja

Edit: dodałbym jeszcze 4) Nie spamuj :P
edit2:
jestem chętny jak by co ;]

Thurin

Thurin

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, mod zapowiada się świetnie i (nie ukrywam) nie mogę się doczekać, jednak mam kilka zastrzeżeń xD
1. Moim (skromnym) zdaniem obóz myśliwych znajduje się za blisko Starego Obozu, dlatego dziwię się jakim cudem istnieje. Przecież to niecałe 30 metrów od murów SO.
2. Myślę, że Czas Zapłaty (a wogóle skąd się wzięła nazwa xD?) będzie NAJWIĘKSZYM modem do gothica w polsce (jeśli nie na świecie), więc dlaczego nie można by powoli zacząć robić tematu na woGu??

Adrian
  • Gość

Adrian
Gość

#76 2008-08-21, 21:30(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 22:35)
Tja to dobre pytanie to 1

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Cytat: Beliar link=topic=661.msg28819#msg28819 date=Aug 20 2008, 22:36\'
Cóż, mod zapowiada się świetnie i (nie ukrywam) nie mogę się doczekać, jednak mam kilka zastrzeżeń xD
1. Moim (skromnym) zdaniem obóz myśliwych znajduje się za blisko Starego Obozu, dlatego dziwię się jakim cudem istnieje. Przecież to niecałe 30 metrów od murów SO.
2. Myślę, że Czas Zapłaty (a wogóle skąd się wzięła nazwa xD?) będzie NAJWIĘKSZYM modem do gothica w polsce (jeśli nie na świecie), więc dlaczego nie można by powoli zacząć robić tematu na woGu??

1. Pod latarnią najciemniej, wrogów warto trzymać bliżej niż przyjaciół, ale niech Ork napisze co i jak bo to jego dzieło.
2. Na wszystko przyjdzie czas.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Co do pierwszego pytania - mi się wydaje, że odległość nie ma znaczenia - gdyby SO miał środki umożliwiające zniszczenie przeciwników to by to zrobił nawet gdyby dzieliła oba obozy połowa koloni.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Beliar link=topic=661.msg28819#msg28819 date=Aug 20 2008, 22:36\'

To proste. W Obozie Rebeliantów (a nie myśliwych :P ) schronili się wszyscy, którym nie odpowiadał Stary Obóz.
Gomez skupiony był w tym momencie głównie nad przejęciem kontroli w Nowym Obozie (o czym opowiada prolog). Walka na dwa fronty mogłaby się dla niego źle skończyć.
Z czasem Obóz Rebeliantów stanie się dla Gomeza niewygodny i wtedy właśnie dojdzie do wojny.

0 użytkowników
Do góry