Powoli zaczynam się bać czy CZ mi pójdzie bo ja mam kart graficzną GF5500 ale gothic 2 mi chodzi dobrze no w mieście troszeczkę tylko ścina. Orc co powiesz?
Pójdzie napewno, nie powinno być gorzej niż w wypadku g2, choć nie oszukujmy się ze silnik g2 jest juz troche "podciagniety" pod wzgledem optymizacji wyswietlania szczególowych scen i tekstur. W kazdym razie powinno być ok. Kiedyś testowałem moda na procesorze skręconym na chyba 1.7ghz i wbudowana karta graficzna bodajze GF7100 przy 128mb było calkiem znosnie, przed premiera powtórze to pewnie jeszcze raz, i ogolem zbierzemy jakas tabelka jak rózne sprzety sobie radza z gra, ogólem właczenie antialiasingu i f. anizotropowego(?) z poziomu karty graficznej też by troche poprawiło wyglad gry, ale zarazem drastycznie zmniejsza il. klatek, więc będa sobie mogli na to pozwolic posiadacze tylko lepszych kompów, choć obecnie takie kosztują grosze, bo nie mówimy tu o jakis kombainach.
Próboje też dodać opcje wyłączenia filtrowania bilinearnego - w wypadku gothica z poprawionymi teksturami filrt je tylko niepotrzebnie rozmywa, wyłączenie filtrowania bilinearnego i zastąpienie go antyaliasingiem owocowało by napewno znacznym wyostrzeniem/poprawieniem jakości tekstur w modzie, zobaczymy...