Dyskusja i opinie o modzie 525759 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525759

Odpowiedzi 1281

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Czyli niema co .. żeby się moda w tym roku doczekać trzeba trafić w totka jakąś kumulacyjkę z 5 mln i dopomóc chłopaków z themodders .. bo jakżeby inaczej  :D  .. opłacić kogo potrzeba, kogo potrzeba zatrudnić a kogo nie potrzeba wyje*ać na zbity pysk - przynajmniej na tą chwilę tak mi się wydaje.

Bez przesady.. Żeby nawet w tym roku jeszcze mod nie wyszedł? To już by było śmieszne. Bądźmy pozytywnej myśli i liczmy na to, że jeszcze przed wakacjami się uda :D

Piszę poprawnie po polsku.

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
hehe wiadomo, bo na wakacje nic ino GRAĆ!! ;p

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Dyskusja i opinie o modzie
#762 2011-01-19, 21:35(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 21:37)
Pozwolę sobie przerwać tą bezsensowną dyskusję nt. daty premiery z której i tak nikt nie wyciagnie żadnych wniosków, postując obrazek który przedstawia ewolucje obozu bractwa od czasu powstawnia (2008, Dzien Screena #1), do dziś, po wieloktornych poprawkach tekstur oraz po niedawnym (wlasciwie dzisiejszym) zaimplementowaniu "koloryzowanej" mgły (jak w G2):
Spoiler

Myslę że kazdy zauwazy róznice w "klimacie" na korzyść tego z 2011, choć i przeciwników chętnie wysłuchamy.

JanekSport

JanekSport

Użytkownicy
posty34
Propsy7
  • Użytkownicy
Oczywiście lepsze jest z 2011 roku. Jest bardziej ponuro, a w powietrzu unosi się groza. Więc na pewno na plus.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
jeju ale czad, kurde chciałbym taką grafikę w gothicu II

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#765 2011-01-19, 22:14(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 22:15)
Jak cała gra będzie tak wyglądac to poczekam jeszcze z pare lat :D  GZ dla orca i reszty teamu nie wiedziałem, że to tak ładnie wygląda. Ciekawe czy mi na kompie odpali :D

btw. orc mam nadzieje, że na daną chwilę chociaż pół moda tak wygląda :)  pzdr

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
I po to robicie to tyle lat. Żenada.

Serio to jest zajebiste.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Zgadzam się z JanekSport, ale brakuję mi czegoś jeszcze... hmmm na trailerze Obozu na Bagnach widać ze obóz się pali więc żadnej roślinności powinno tam nie być ino spalone chaty, ziemia zamiast trawy i żadnych krzewów, drzewa mogą być jakieś połamane i zwęglone trochę. I bardzo dobrze że zdjęliscie moim ukochanym zombiakom te toporki, ponieważ jak już ciało zostanie ożywione i powstaję zombie to ja bym jakoś tego nie zniósł że podnosi swój topór. Zombie to istoty bez duszy albo z duszą dokładnie nie wiem ożywione na wskutek czarnej magii, a poza tym zombie jest głupim stworzeniem i nie wie ze ma podnieść coś. Aha pragnę aby do mojego postu wypowiedział się TYLKO ORCWARRIOR inni też mogą ale on niech mi powie jak o tym myśli. :P:D

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Zgadzam się z JanekSport, ale brakuję mi czegoś jeszcze... hmmm na trailerze Obozu na Bagnach widać ze obóz się pali więc żadnej roślinności powinno tam nie być ino spalone chaty, ziemia zamiast trawy i żadnych krzewów, drzewa mogą być jakieś połamane i zwęglone trochę.
Obóz nie uległ zupełnemu spaleniu, jak widać tu i ówdzie został nawet jakis kawałek konstrukcji, co do zweglonych drzew itp. to bardzo byśmy chcieli aby nasze lokacje byly zawsze bazowane na zupełnie nowych modelach, jednak tutaj ograniczają nas możliwości teamu jeśli chodzi o grafikę 3D, więc uciekamy się choćby do gotowych modeli z G2. Co do roślinności to powiedzmy że ta szybko sie regeneruje, a pozatym jak wczesniej napisałem obóz nie ulegl zupełnemu spaleniu. Pozatym gdyby lokacja była zupełnie zrównana z podłozem, bylaby poprostu nudna.

. I bardzo dobrze że zdjęliscie moim ukochanym zombiakom te toporki, ponieważ jak już ciało zostanie ożywione i powstaję zombie to ja bym jakoś tego nie zniósł że podnosi swój topór. Zombie to istoty bez duszy albo z duszą dokładnie nie wiem ożywione na wskutek czarnej magii, a poza tym zombie jest głupim stworzeniem i nie wie ze ma podnieść coś.

Cóz, nie mam dla ciebie dobrych wiadomości Zombiaki nadal posiadaja bronie, te sa poprostu losowo dodawane, chociaż na pocieszenie powiem że zombiaki w zadnym wypadku nie posluguja sie nimi jak mistrz 80% 2h :D

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Różnicę widać gołym okiem... Zaczynam się bać, że mi CZ nie pójdzie, bo kompa też dosyć starego mam xD. Ale chyba raczej ten mod nie zmieni jakoś szczególnie np. wymagań sprzętowych co nie? W końcu wycisnęliście wszystko z tego samego silnika graficznego na którym bazuje Gothic. kolesie z Piranha Bytes powinni teraz złapać się za łeb i z zakłopotaniem stwierdzić, że mogli jeszcze te 2 lata nad grą popracować xD

Piszę poprawnie po polsku.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
no pewnie potem byś miał gothic 3 w 2008 roku, i ze względu że mógłby być w niej użyty inny silnik to by osiągnęła sukces :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
kolesie z Piranha Bytes powinni teraz złapać się za łeb i z zakłopotaniem stwierdzić, że mogli jeszcze te 2 lata nad grą popracować xD
oO

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wymagania będą z pewnością zwiększone ze względu na o wiele bardziej dopracowaną grafikę od tego z pierwotnego goticzka

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#773 2011-01-20, 10:57(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 16:32)
O nawet nie wiedziałem, że moje niebo można tak przekolorować :D
Co do wymagań, będą napewno większe (tego tak nie widać). Są spadki FPS ale jest spoko :ok:

-To nie twoje

Jak to nie jak wyglada na moje tylko przekolorowane :lol:

-strzelaj dalej

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Powoli zaczynam się bać czy CZ mi pójdzie bo ja mam kart graficzną GF5500 ale gothic 2 mi chodzi dobrze no w mieście troszeczkę tylko ścina. Orc co powiesz?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
może nie jestem członkiem teamu, ale kilka razy było wspomniane, że wymaganie nie będą zbytnio zwiększone np. jeśli twoja karta grafy ma 128 mb to spokojnie pójdzie

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Powoli zaczynam się bać czy CZ mi pójdzie bo ja mam kart graficzną GF5500 ale gothic 2 mi chodzi dobrze no w mieście troszeczkę tylko ścina. Orc co powiesz?

Pójdzie napewno, nie powinno być gorzej niż w wypadku g2, choć nie oszukujmy się ze silnik g2 jest juz troche "podciagniety" pod wzgledem optymizacji wyswietlania szczególowych scen i tekstur. W kazdym razie powinno być ok. Kiedyś testowałem moda na procesorze skręconym na chyba 1.7ghz i wbudowana karta graficzna bodajze GF7100 przy 128mb było calkiem znosnie, przed premiera powtórze to pewnie jeszcze raz, i ogolem zbierzemy jakas tabelka jak rózne sprzety sobie radza z gra, ogólem właczenie antialiasingu i f. anizotropowego(?) z poziomu karty graficznej też by troche poprawiło wyglad gry, ale zarazem drastycznie zmniejsza il. klatek, więc będa sobie mogli na to pozwolic posiadacze tylko lepszych kompów, choć obecnie takie kosztują grosze, bo nie mówimy tu o jakis kombainach.
Próboje też dodać opcje wyłączenia filtrowania bilinearnego - w wypadku gothica z poprawionymi teksturami filrt je tylko niepotrzebnie rozmywa, wyłączenie filtrowania bilinearnego i zastąpienie go antyaliasingiem owocowało by napewno znacznym wyostrzeniem/poprawieniem jakości tekstur w modzie, zobaczymy...

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
ogólem właczenie antialiasingu i f. anizotropowego(?) z poziomu karty graficznej
Muszę cię zmartwić, ta operacja się nie powiedzie, bo Gothic owych rzeczy nie supportuje. Poza tym, już kiedyś pisałem, że AA da się włączyć poprzez edycje Gothic.INI, ale powiedzmy szczerze to chuj* daje. Chociaż ulepszanie Gothicowej grafy jest teoretycznie możliwe, to ciężkie do wykonania.
ale...
DirectX7 posiada opcje AntiAliasingu i Filtrowania tekstur(Anizotropowego)- Na przykładzie Call of Duty 2...

Aha i jeszcze jedno, oprawa graficzna jest znacznie lepsza po zwiększeniu rozdzielczości tekstur jak to widać tu: http://www.rpgwatch.com/forums/showthread.php?t=11732

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#778 2011-01-20, 19:22(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 19:22)
AA da się włączyć w Gothic 1 za pomocą karty graficznej i efekt jest dobry jak na tą gre :ok:
Zorc najpierw troche ogarnij co ty piszesz, bo to kompletne bzdury.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Muszę cię zmartwić, ta operacja się nie powiedzie, bo Gothic owych rzeczy nie supportuje. Poza tym, już kiedyś pisałem, że AA da się włączyć poprzez edycje Gothic.INI, ale powiedzmy szczerze to chuj* daje. Chociaż ulepszanie Gothicowej grafy jest teoretycznie możliwe, to ciężkie do wykonania.
AA można właczyć chyba w kazdym przypadku poprzez sterownik karty graficznej, karty geforce maja taka możliwość, wątpie aby w wypadku ATI było inaczej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry