Arma 2 9552 29

O temacie

Autor

Zaczęty 10.06.2009 roku

Wyświetleń 9552

Odpowiedzi 29

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Arma 2
2009-06-10, 16:49(Ostatnia zmiana: 2009-06-10, 16:54)
Grał ktoś? Jak narazie wyszło tylko u hitlerów, jest po angielsku również. Ja właśnie ściągam a grałem chwile u kumpla. Swoboda działania ROZPIERDALA, możemy iść wszędzie włącznie ze wspinaczką po... piorunochronie. Przykładowo dostajemy misję znalezienia zbrodniarzy w mieście xxx i... nic więcej. Nie mamy żadnych celów, wskazówek itd.

Strzelanie w biegu czy poruszanie się przy strzelaniu jak i ogólne przemieszczanie się w pozycji dogodnej do strzału jest niemożliwe. Podczas biegu kamera cała się trzęsie, gdy kucamy wykonuje odpowiednie "animacje" itd. po prostu wszystko wygląda jak prawdziwy widok z oczu a nie jakaś tam kamera w locie i pseudo drgania jak postać "biegnie". Dodatkowo jeśli ktoś myśli o celnym strzelaniu seriami na powyżej 50 metrów to może być strasznie zawiedziony. Grafika trzyma wysoki poziom, otoczenie jest odtworzone realistycznie zaś obszar gry to ponad 250 kilometrów kwadratowych - dla porównania wielkości gothic 2 miał 14km2 włącznie z kolonią i innymi światami.

Pod względem przyjemności z rozgrywki bije wszystkie cody i inne casualowe popierdółki na głowę gdzie akcja ogranicza się do oglądania tysiąca oskryptowanych wybuchów i naciskaniu klawisza w odpowiednim momencie. Tu przede wszystkim musimy myśleć i to bardziej niż w jakimś super ambitnym blood darth onan fantasty crpg dla kinder emo-metali.

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy

ChudyJohn

Arma 2
#1 2009-06-10, 19:23(Ostatnia zmiana: 2009-06-10, 19:25)
Grał ktoś? Jak narazie wyszło tylko u hitlerów, jest po angielsku również. Ja właśnie ściągam a grałem chwile u kumpla. Swoboda działania ROZPIERDALA, możemy iść wszędzie włącznie ze wspinaczką po... piorunochronie. Przykładowo dostajemy misję znalezienia zbrodniarzy w
Woww!
Widzę że strasznie się podniecasz... Wg. Mnie ta gra po screenach wydaje się że te modele są porównywalne do tych z Call of Duty...
PS:
Ta syngaturka, nie budzi we mnie zainteresowania, jesteś pojebany wiem. Ale że aż to tego stopnia?  :D   Myślisz po prostu że jesteś fajny...

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Arma 2
#2 2009-06-10, 19:35(Ostatnia zmiana: 2009-06-10, 19:42)
Wg. Mnie ta gra po screenach wydaje się że te modele są porównywalne do tych z Call of Duty...

Noi co z tego? Skoro dla ciebie, żałosny człowieku miarą dobrej gry jest jakość grafiki to lepiej wracaj już do swojego autystycznego coda w którym idziesz jak po sznurku i "szczelasz do arabuf" bo reszta, włącznie z tetrisem to zdecydowanie zbyt wysoki poziom jak na małpkę twojego pokroju.

Ta syngaturka, nie budzi we mnie zainteresowania

Ten komentarz nie budzi we mnie zainteresowania, budzi kwasy żołądkowe prowokując do wymiotów i powoduje przykrość, że istnieją takie osoby które po jednym banie nie są w stanie wyciągnąć żadnych wniosków. Ale już niedługo, dobry chłopaczyno - zapewniam, że znów będziesz miał dużo czasu na refleksję w związku z kolejnymi odwiedzinami na wyspie u napoleona :D

Myślisz po prostu że jesteś fajny...

Myślę, że jesteś po prostu idiotą...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Woww!
Widzę że strasznie się podniecasz... Wg. Mnie ta gra po screenach wydaje się że te modele są porównywalne do tych z Call of Duty...
PS:
Ta syngaturka, nie budzi we mnie zainteresowania, jesteś pojebany wiem. Ale że aż to tego stopnia? 18.gif Myślisz po prostu że jesteś fajny...

Co jeszcze leży Ci na sercu? Nam możesz powiedzieć wszystko :D .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Znaczy co, do następnego razu... konta? :D

out

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jedyne co mnie interesuje z arma to linda :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a co to?

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies

Dr House

Arma 2
#7 2009-06-12, 11:38(Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 11:38)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Arma 2
#8 2009-06-12, 11:57(Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 11:59)
Ten ogień z dupy wygląda fenomenalnie. Dziś już będę miał grę tak więc nie omieszkam napisać jakiegoś opisu.

ale to lepsze: http://www.youtube.com/watch?v=8KK6Fo3Y0AU

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wymagane 10 GB HDD, a ja głupi robiłem sobie nadzieje :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a ile masz? w zasadzie to nie żadna nowość bo teraz każda gra ma instalki po 8 gb niestety...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dysk 80, a aktualne miejsce 1,5 GB'a. Gdyby gra miała 3/4 Gb mniej, pokusiłbym się pewnie by coś usunąć. Przy dzisiejszych produkcjach nim się obejrzysz, zaczyna brakować miejsca.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
U mnie sam G2NK zajmuje 10 gb :D .

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam jeszcze 540GB wolnego... chce ktoś trochę? xD
Ale żeby już nie spamować...
Jedynka mnie jakoś za bardzo nie wciągnęła, nie liczę na nic lepszego w 2 :P
Ale stawiam osobiście na nowe OFP ;]

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ArmA to nie jest przypadkiem coś podobnego do Operation Flashpoint? Pamiętam, że gra polegała na czymś podobnym, jak Thoro i Google opisywali - "Symulator wojny". OF mnie wciągnął, w ArmA nie grałem - ale może w tę dwójkę pogram, o ile mi ruszy...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Arma 2
#15 2009-06-12, 15:08(Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 21:02)
Ale stawiam osobiście na nowe OFP sly.gif

Battlegówno z tego będzie

ArmA to nie jest przypadkiem coś podobnego do Operation Flashpoint? Pamiętam, że gra polegała na czymś podobnym, jak Thoro i Google opisywali - "Symulator wojny". OF mnie wciągnął, w ArmA nie grałem - ale może w tę dwójkę pogram, o ile mi ruszy...

Arma 1 powstawała jako squal Operation Flashpoint czyli OFP2 jednak doszło do jakichś zażyłości pomiędzy developerem a wydawcą i się rozeszli. Twórcy ze względu na prawa autorskie nie mogli tego wydać jako nowy flashpoint więc wymyślili nową markę jaką jest Arma. Później wydawca flashpointa zatrudnił nowy zespół który teraz tworzy właśnie ofp2 (od tylu lat). Czyli generalnie na siłę można powiedzieć, że to wszystko to jedna i ta sama seria.

Jedynka mnie jakoś za bardzo nie wciągnęła, nie liczę na nic lepszego w 2

Arma 1 to jakiś szał nie był ale nie w tym rzecz. Te gry to ten sam typ co Mount & Blade i tak naprawdę nikt nie patrzy ani nie spodziewa się cudów po samym produkcie bo tu grę kształtują modderzy. Są bardzo łatwo modyfikowalne, możemy robić własne kampanie jak i totalne konwersje a sama scena modderów jak i społeczność graczy jest właśnie nastawiona na aktywne współtworzenie i rozwijanie produktu.

Prowadzi się również wiele kampanii, nie wiem jak to określić ale jest to coś w rodzaju wirtualnego MILSIMU czyli grupa ludzi zbiera się na forum, tworzy tło historyczne, raporty, niekiedy to wszystko w formie stron internetowych i fikcyjnych wydań gazet oraz innych grafik mających na celu zwiększyć klimat. Jeśli chodzi o gameplay często są to autorskie kampanie a nawet modyfikacje tworzone specjalnie pod wymyślony scenariusz. Graczy dzieli się na strony, fireateamy itd. zaś najbardziej hardkorowi stosują wojskowe stopnie, imiona a nawet określone zachowanie i styl rozmowy przez ts'a (komunikacja to podstawa) nie wspominając już o skrótach wojskowych czy tej samej taktyki co armia, policja/at czy SF. Każda armia uwielbia skróty o czym z resztą przekonał się nawet każdy kto załapał się na WKU z wynikiem pozytywnym :P  np: http://nesti.net/ectaco/nato.pdf  - w przypadku takich symulacji warto to sobie wydrukować. Tu naprawdę nie ma miejsca na akcję w stylu cod, bunnyhopy i inne durnoty bo strzał najczęściej kończy się śmiercią albo kilkunastominutowym oczekiwaniem na sanitariusza tak więc codowskie chwyty typu zachowanie się za murek i 3 wdechy nie przejdą. Bywają kampanie , gdzie przez nawet parenaście godzin nie zdarzy się wystrzelić ani jednej sztuki amunicji zaś zajmowanie głupiego gospodarstwa może potrwać kilka.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie podoba mi się ta gra, fps powinien być szybki, dynamiczny (Modern Warfare, Necrovision, Ghost Recon 2), a nie pieprzyć się półgodziny nad strzałem. Do tego muzyka do dupy.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Jak thoro wspominał, ta gra jest postawiona na realizm.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie podoba mi się ta gra, fps powinien być szybki, dynamiczny (Modern Warfare, Necrovision, Ghost Recon 2), a nie pieprzyć się półgodziny nad strzałem. Do tego muzyka do dupy.

wiesz co to sdymulator? wyobraz sobie ze wojna nie ewyglada jak na filmach ajcji

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
LoL 8 GB :D
Ściągnie to ktoś i mi wyśle na płytce nagrane bo nie mam miejsca :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry