[G1] Ostatnie Starcie 73288 193

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 26.05.2009 roku

Wyświetleń 73288

Odpowiedzi 193

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Zaznaczam w spacerze po lewej bodajże ZcVobWaypoint(w każdym razie jest tam napis Waypoint) PPM na główne okno Spacera -> Insert[specials]. Wyskoczy ci okienko. Nadajesz mu nazwę(UWAGA: Nie ważne czy wpiszesz wielkimi czy małymi literami, spacer podmieni na wielkie). Jeśli zrobiłeś kilka i chcesz żeby NPC je wykorzystał, łączysz dane "łaje". Później w skrypcie wpisujesz rutynkę.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Zaznaczam w spacerze po lewej bodajże ZcVobWaypoint(w każdym razie jest tam napis Waypoint) PPM na główne okno Spacera -> Insert[specials]. Wyskoczy ci okienko. Nadajesz mu nazwę(UWAGA: Nie ważne czy wpiszesz wielkimi czy małymi literami, spacer podmieni na wielkie). Jeśli zrobiłeś kilka i chcesz żeby NPC je wykorzystał, łączysz dane "łaje". Później w skrypcie wpisujesz rutynkę.

Mógłbyś dokładniej? Czyli czy kompilujesz świat i światło, jak tak to jak, czy podmieniasz jakieś nazwy albo robisz paczkę z modem? Muszę wiedzieć wszystko.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty450
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
a żeby oftopu nie bylo. to modyfikacja nr 1 całkiem fajna,nie ma to jak w epickim starciu walczyć z samym beliarem
Tylko jak on ci zrobi Beliara. Da NPC z głową wziętą z pomnika boga ciemności? :D

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
Tylko jak on ci zrobi Beliara. Da NPC z głową wziętą z pomnika boga ciemności? :D

mówie w przenośni :D  hmm zza wielkiego drzewa wyskakuje wielki pomnik Beliara który nagle pęka a naszym oczom ukazuje się bog we włanej osobie xD -to mis ię przed oczami ukazało jak przeczytałem o npc z głową z posągu,no i miałem wycie bo akurat przerabailem chwile wcześniej tekstóry twarzy ludzi z g2.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukończyłem moda i przy okazji znalazłem buga: gdy gadałem z Beliarem pojawiły się dwie opcje dialogowe:
  • ROZPOCZNIJ OSTATNIE STARCIE
  • KONIEC
Po wybraniu drugiej opcji można spokojnie i bez "przypadkowych przechodniów" pobić boga ciemnoty. Gdy ma mało życia wystarczy uciec, wrócić z powrotem i rozpocząć ostatnie starcie. Beliara można wtedy załatwić jednym uderzeniem miecza, a następnie zacząć ganiać się z resztą.
Mimo wszystko, Sergio, jest bardzo dobrze jak na pierwszy raz, oby tak dalej.

Pozdrawiam, Dragon

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Mógłbyś dokładniej? Czyli czy kompilujesz świat i światło, jak tak to jak, czy podmieniasz jakieś nazwy albo robisz paczkę z modem? Muszę wiedzieć wszystko.

Kompiluje świat(outdoor, editmode) i światło(high), robię paczkę. A te nazwy to o jakie Ci chodzi? Zena? To różnie. Czasem tak, a czasem nie.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

Gothic: Ostatnie Starcie
#106 2009-06-03, 07:05(Ostatnia zmiana: 2009-06-03, 07:06)
Ukończyłem moda i przy okazji znalazłem buga: gdy gadałem z Beliarem pojawiły się dwie opcje dialogowe:
  • ROZPOCZNIJ OSTATNIE STARCIE
  • KONIEC
Po wybraniu drugiej opcji można spokojnie i bez "przypadkowych przechodniów" pobić boga ciemnoty. Gdy ma mało życia wystarczy uciec, wrócić z powrotem i rozpocząć ostatnie starcie. Beliara można wtedy załatwić jednym uderzeniem miecza, a następnie zacząć ganiać się z resztą.

Pozdrawiam, Dragon

To faktycznie jest problem, ale nawet bez opcji w dialogu: koniec, dałoby się go łatwo załatwić, wystarczy podbiegając do niego wyciągnąć miecz   :D
Wtedy się nie odezwie a takiego czegoś już chyba nie da się usunąć.

I dzięki za odpowiedź eto, lepiej zmień sobie profesje bo nierobem chyba nie jesteś  :D :);p :):) :):)

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Sergio\'
Wtedy się nie odezwie a takiego czegoś już chyba nie da się usunąć.
U mnie się odezwał gdy miałem kosę na wierzchu.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

Gothic: Ostatnie Starcie
#108 2009-06-03, 14:10(Ostatnia zmiana: 2009-06-03, 14:22)
U mnie się odezwał gdy miałem kosę na wierzchu.

Dziwne by było gdyby Bóg przestraszył się wyciągniętej kosy   :D :):D

Cytat: eto link=topic=5947.msg52200#msg52211 date=Jun 2 2009, 11:13 PM\'
Kompiluje świat(outdoor, editmode) i światło(high), robię paczkę. A te nazwy to o jakie Ci chodzi? Zena? To różnie. Czasem tak, a czasem nie.

Wybacz że zawalam cię pytaniami ale chcę mieć wszędzie jasność. Tak, chodzi mi o nazwy zena, jeżeli je podmieniasz to jak:

a)zmieniasz np. SURFACE na SURFACE2, edytujesz świat i zmieniasz z powrotem z SURFACE2 na SURFACE
b)zmieniasz np. SURFACE na SURFACE2, edytujesz świat i włączasz gothica, potem już wszystko chodzi
c)zmieniasz nazwę z np. SURFACE na SURFACE2 dopiero po edycji

I kolejne pytanie, czy jak zrobisz już wszystko i włączasz gothica przez gothic starter to zaznaczasz opcje VDFS_physicalfirst (albo coś podobnego)?

To by było wszystko, z góry dzięki za odpowiedź.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Czasem robię tak:
a)zmieniasz np. SURFACE na SURFACE2, edytujesz świat i zmieniasz z powrotem z SURFACE2 na SURFACE

Natomiast tak:
b)zmieniasz np. SURFACE na SURFACE2, edytujesz świat i włączasz gothica, potem już wszystko chodzi

i tak:
c)zmieniasz nazwę z np. SURFACE na SURFACE2 dopiero po edycji

Nie robię bo nie "łapie" postaci. Np. Postacie są przypisane(w startup.d) do SURFACE, więc w SUFRACE2 ich widzieć nie będziesz. Musiałbyś je przyporządkować do SURFACE2. Jest na forum tutorial o tym.

I kolejne pytanie, czy jak zrobisz już wszystko i włączasz gothica przez gothic starter to zaznaczasz opcje VDFS_physicalfirst (albo coś podobnego)?

Tak.

A co do tego:
lepiej zmień sobie profesje

Nie zmienię bo nie ma gościa od wszystkiego naraz, a tym się zajmuję. :D

Pozdrawiam i gratuluję pozytywnych opinii o twym dziele.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Jeszcze raz dzięki za pomoc eto, ja też nie mam profesji w pełni do mnie pasującej ale wybrałem najbardziej zbliżoną. Pozdrawiam

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Do której części Gothica jest ten mod?

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Do której części Gothica jest ten mod?
Do pierwszej.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
A ja was zbiję na glebe tym pytaniem :
Gdzie jest górska forteca ? :) .

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Pytasz na serio ?? Czy jaja sobie robisz ? :)     Jak na serio małe przypomnienie na pewno grałeś w Gothic 1 to jest tam gdzie z Lesterem byłeś po kamień ogniskujący.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Grałem, ale za cholerę nie mogę trafić...

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
http://gfx.gameexe.pl/articles/gothic/stones/kamienie.jpg

Idź tam gdzie pisze Górska forteca :)  na ten róg tej gwiazdy.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki, a jaki jest kod na mapę ? xDDDDD

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
//del

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
DuoGum tak jak idziesz z SO do obozu bractwa to jest taka plaża z mostem do goblinów i jaszczurami, idziesz dalej, a potem skręcasz w prawo i masz taką dróżkę w górę idziesz tamtędy i na pewno już trafisz :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry