Wersje CSS 11258 25

O temacie

Autor Tasilvar

Zaczęty 22.02.2009 roku

Wyświetleń 11258

Odpowiedzi 25

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
daj w css menu oraz main, float:right;
bądź(tu lepsze rozwiązanie, daj im float:left i zamień kolejnością w htmlu

Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im 'stałej' pozycji na stronie. Używając position:absolute; tylko popsułem sprawę bo footer 'przeskoczyl' pod header;/

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Tasilvar link=topic=5302.msg45907#msg45907 date=Mar 4 2009, 08:19\'
Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im #msgote author=Tasilvar link=topic=5302.msg45907#msg45907 date=Mar 4 2009, 08:19\']Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im stałej#msgote author=Tasilvar link=topic=5302.msg45907#msg45907 date=Mar 4 2009, 08:19\']Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im  pozycji na stronie. Używając position:absolute; tylko popsułem sprawę bo footer #msgote author=Tasilvar link=topic=5302.msg45907#msg45907 date=Mar 4 2009, 08:19\']Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im przeskoczyl#msgote author=Tasilvar link=topic=5302.msg45907#msg45907 date=Mar 4 2009, 08:19\']Wszystko jasne, tylko jak daję float:left; lub float:right; to divy są wysuniete w prawo, a ja chciałbym je wycentrowane, i druga rzecz, to oblewając wartościami float:left; lub float:right; przy zoomowaniu strony divy te rozjerzdzają się, i nie mogę ustalić im  pod header;/
Najlepiej dać wszytkie elementy do diva który będzie kontenerem dla nich, nie będę Ci pisał całej strony, bo za to się płaci(a tak serio nie mam nawet czasu na to)...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user

Tasilvar

Wersje CSS
#22 2009-03-04, 13:47(Ostatnia zmiana: 2009-03-04, 13:48)
Yhym, czyli w html musiałbym dać coś takiego
...
<body>
<div id="site">
<div id="header"></div>
<div id="menu"></div>
<div id="main"></div>
<div id="footer"></div>
</div>
...
i w css...
#site
{
margin:auto;
}
Chciałbym tylko abyś powiedział mi czy to o to chodzi, czy jestem na dobrej drodze...

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Tasilvar link=topic=5302.msg45916#msg45916 date=Mar 4 2009, 13:47\'
Yhym, czyli w html musiałbym dać coś takiego
...
<body>
<div id="site">
<div id="header"></div>
<div id="menu"></div>
<div id="main"></div>
<div id="footer"></div>
</div>
...
i w css...
#site
{
margin:auto;
}
Chciałbym tylko abyś powiedział mi czy to o to chodzi, czy jestem na dobrej drodze...
mniej więcej, ale temu site daj stałą szerokość, bo defaultowo ma szerokość na 100% :lol2:

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
mniej więcej, ale temu site daj stałą szerokość, bo defaultowo ma szerokość na 100% 4.gif
czyli miałbym dać np. width:1000px; ? bo niezabardzo wiem jak mam rozumieć
daj stałą szerokość

PS. Nie karzę abyś mi pisał całej stronki tylko naprowadził na "dobrą drogę"...

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Tasilvar link=topic=5302.msg45919#msg45919 date=Mar 4 2009, 15:16\'
czyli miałbym dać np. width:1000px; ? bo niezabardzo wiem jak mam rozumieć  
PS. Nie karzę abyś mi pisał całej stronki tylko naprowadził na "dobrą drogę"...
powiedzmy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry