Dubbing 38524 106

O temacie

Autor Pjontka

Zaczęty 31.12.2008 roku

Wyświetleń 38524

Odpowiedzi 106

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Garret link=topic=4856.msg41646#msg41646 date=Jan 2 2009, 19:10\'
To można by do dubbingu osoby tylkko tskie co mają dobry sprzęt.
Najpierw by się spraawdzało probki głosu.
Popatrz, że do dubbingu zawsze zgłasza się dosłownie garstka osób, a po odsączeniu tych co mają zjebany sprzęt, nie zostałby prawie nikt.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
To nie jest proste zrobić profesjonalny dubbing do amatorskiej produkcji więc lepiej zrezygnować na rzecz englishowej lokalizacji, która moim zdaniem jest ważniejsza.

Chyba, że potraktować to jako "produkcję fanowską" i zrobić to tak dobrze jak tylko się da z użyciem normalnego sprzętu i chętnych userów.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Chyba , że wyznaczono by osobę , która byłaby koordynatorem dubbingu (nie musi być z moddersów) chodziłoby o odpowiedzialną osobę z dużą ilością wolnego czasu .
Udzielono by jej dostępu do dialogów i było by ok :roll:

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Cytat: Pjontka link=topic=4856.msg41838#msg41838 date=Jan 5 2009, 19:15\'
Chyba , że wyznaczono by osobę , która byłaby koordynatorem dubbingu (nie musi być z moddersów) chodziłoby o odpowiedzialną osobę z dużą ilością wolnego czasu .
Udzielono by jej dostępu do dialogów i było by ok :roll:
To oczywiste, ale i tak wątpię, żeby to miało większy sens.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:roll:  Mam pytanie, na jaką cholerę jest wam potrzebny wam potrzebny ten dubbing.Ważne jest to żeby mod miał fajną fabułę i masę ciekawych zadań pobocznych.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Widać ubzdurali sobie, że to będzie profesjonalnie brzmiało. Juz widzę, co by było, gdyby to nagrano: "Ale do dupy ten dubbing" itd. Tyle roboty za przeproszeniem psu w dupę. Jak ktoś ma problemy z czytaniem, niech zacznie od małych książeczek do podstawówki. Wystarczy czytać i nie będzie takiego analfabetyzmu wszędzie na forach- "wójek", "niemam" i inne żałosne popisy kretynów. W ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom", dubbing NIE powinien wyjść : D

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Zgadzam się z Triple. Też podobny post napisałem wcześniej, a jak niektórzy w tym ja xD robi dużo błędów ortograficznych, niech sobie Firefoxa ściągnie. Polecam.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dubbing
#27 2009-01-06, 17:06(Ostatnia zmiana: 2009-01-06, 17:11)
I jeszcze jedno: dubbing jest istotną rzeczą w modzie. Obejrzyj sobie film z wyłączonym dźwiękiem i z literkami albo babcią w prawym dolnym rogu.

Myśl przewodnia: Nie ucz ojca dzieci robić

Nie pierdol. Do tego całkowicie nietrafne porównanie gry względem filmu. Jakbyś wiedział mimo głównego przekazu wizualnego obydwa rodzaje sztuki (tak, gamedeveloping zaliczam pod sztukę) są najczęściej diametralnie inne ale co będę tłumaczył człowiekowi dla którego związek wizualny = wszystko inne takie same. Jest wiele innych świetnych gier które zarówno klimatem jak i wieloma innymi aspektami przebijają Gothica, choć nie ma w nich dubbingu. Przykład pierwszy z brzegu Morek. Gra może się nie podobać i mi się nie podoba ale klimatu i specyfiki wytworzonego świata nie można pod żadnym pozorem odmówić gdyż jest to fakt bezdyskusyjny. Drugi przykład to STALKER oraz jego prequel Clear Sky. Owszem, dialogi (które nazwałbym co najwyżej monologami) są wymawiane przez aktorów jednak są to jedynie wybrane kwestie ugruntowane fabularnie. Ta gra pod względem klimatu i specyfiki świata również zjada dupą Gotika który przyjmuje na twarz a resztki pokornie bierze z połykiem.

Dubbing NIE JEST żadnym standardem, wymogiem ani czymś co "wypadało by zrobić", a jeśli czyimś zdaniem jest to tylko dla tego że sobie tak ubzdurał i próbuje udzielić ten pogląd innym popierając go argumentami dla onanistów. Nie jest standardem w przypadku gier a już przede wszystkim jeśli chodzi o AMATORSKIE MODYFIKACJE. Zrozumcie w końcu że twórcy mają ograniczone możliwości a ścieżka aktorska nie leży w kompetencjach modderów.

Napomnę że przy Czasie Zapłaty ani w The Modders nie pracuje ani nie pracowała żadna osoba która była zapalonym graczem pełnym entuzjazmu i pragnącym pomóc twórcom w trudach upragnionej modyfikacji. Większość z fanów gry to szczekacze, ulągi, mameje i gamonie które nawet nie potrafią wejść na czaszaplaty.pl aby wyszukać aktualne info nie mówiąc o jakiej kolwiek pomocy. Żałosne jest jak niektórzy z Was próbują co kolwiek na twórcach wypersfazować albo przedstawić im inne prawdy oświecone vide "nie musi to być osoba z teamu". Wbrew ewentualnym pozorom mamy mózgi i raczymy z nich regularnie korzystać w przeciwieństwie do niektórych "fanów".

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Widać ubzdurali sobie, że to będzie profesjonalnie brzmiało. Juz widzę, co by było, gdyby to nagrano: "Ale do dupy ten dubbing" itd. Tyle roboty za przeproszeniem psu w dupę. Jak ktoś ma problemy z czytaniem, niech zacznie od małych książeczek do podstawówki. Wystarczy czytać i nie będzie takiego analfabetyzmu wszędzie na forach- "wójek", "niemam" i inne żałosne popisy kretynów. W ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom", dubbing NIE powinien wyjść : D

Jestem tego samego zdania, o czym pisałem już wcześniej :roll:

Stary

Stary

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Kurwa Thoro jakbym był adminem to bym ci wjebał bana! Bo nie należymy do theModders to już jesteśmy gamonie, szczekacze, ulągi, mameje? Cie coś pojebało, a co do dubbingu to lepiej niech nie będzie

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Stary, naucz się czytać ze zrozumieniem. Thoro nie napisał, że ci co w TM nie są to gamonie itd. On napisał tylko to o tych, którzy faktycznie tak się zachowują. Wyraźnie napisał, że większość, nie że wszyscy. Ja na przykład tego do siebie nie wziąłem, no bo mądry ze mnie gość :roll:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Gruppenfuehrer Kereth

Dubbing
#31 2009-01-06, 19:00(Ostatnia zmiana: 2009-01-06, 19:01)
Cytat: Stary link=topic=4856.msg41885#msg41885 date=Jan 6 2009, 19:22\'
Kurwa Thoro jakbym był adminem to bym ci wjebał bana! Bo nie należymy do theModders to już jesteśmy gamonie, szczekacze, ulągi, mameje? Cie coś pojebało, a co do dubbingu to lepiej niech nie będzie

Przede wszystkim chłopcze, u nas nie istnieje " Ban ", więc teksty typu " Jakbym moderatorem/adminem/pipą Xardasa był to bym cię zbanował " zachowaj dla potomnych. Ale to prawda, ponad większa część graczy i fanów Goticzka( Nie będę tu wypisywał procentów, za dużo roboty :roll:  ) jest jakimiś gamoniami, z problemami " moj bezi am prolbemy z przyszczem, pOmocy! " . Nawet już pomysły niektórych osób na questy wieje tym samym polotem co przy Gothicu, przynieś/zabij/zanieś/pozamiataj.

PS: Uspokój się.  :D

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dubbing
#32 2009-01-06, 20:19(Ostatnia zmiana: 2009-01-06, 20:24)

Podziwiam umiejętność totalnie wybiórczego czytania, płytkiej interpretacji oraz wyciągania zdań z kontekstu. Aby nie utrudniać ci zadań ponad twoją inteligencję przytoczę jeszcze raz fragment którym tak ładnie się zbulwersowałeś.

Większość z fanów gry to szczekacze,

Właśnie z naciskiem na WIĘKSZOŚĆ, ale co ja będę mówił. Omawiana większość faktycznie jest większością czego najlepszym przykładem jesteś ty, ulągu. Następnym razem gdy nastawisz się na śmieszność sprawiaj przynajmniej wrażenie człowieka rzetelnego zamiast wychodzić na kolejnego idiotę który przeczytał coś wybiórczo i pieje swoje żale na forum.

Kurwa Thoro jakbym był adminem to bym ci wjebał bana!

Jakbym był papieżem zdelegalizowałbym instytucję którą przewodzę!

Ja na przykład tego do siebie nie wziąłem, no bo mądry ze mnie gość biggrin.gif

:D .

No właśnie, trochę dystansu. Jak widać zastosowałem idealny wabik, ludzie których to nie dotyczy doskonale rozumieją przesłanie ignorując cały jad, zaś ta "większość" łapie się na to jak muchy na krowie gówno.

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Garret

Dubbing
#33 2009-01-06, 20:54(Ostatnia zmiana: 2009-01-06, 20:55)
Ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy NIE CHCĄ by dubbing wyszedł.
Jeżeli twórcom nie chce się robić dubbingu czy uważają to za bezcelowe, to niech dadzą go zrobić komuś innemu. Byleby komuś odpowiedzialnemu.
A jeśli chodzi o brak głosów to coś do mnie ten argument nie przemawia. Mało to jest for (nie wiem jak to odmienić :D  ) internetowych?
Mało to ludzi znacie. I tylko nie mówcie proszę, że ci ludzie mają swoje sprawy itp bo nagranie kilkunastu dialogów to nie problem (mówię oczywiście o postaciach 2planowych mających mniej do gadania).

Oczywiście jestem za nagraniem dubbingu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jeżeli twórcom nie chce się robić dubbingu czy uważają to za bezcelowe, to niech dadzą go zrobić komuś innemu.

Ponieważ twórcy uważają że źle bądź mało profesjonalnie wykonany dubbing może zniszczyć dobre wrażenie oraz reputacje grupy The Modders. - spokojnie, to tylko moje osobiste gdybania a nie oficjalne stanowisko teamu :D . W żadnym wypadku nie bierz tego na poważnie

bo nagranie kilkunastu dialogów to nie problem (

Kilkunstu? Wybacz ale prawisz głupoty, ponieważ CZ jest baardzo rozbudowany nawet jeśli chodzi o wątki poboczne. Cóż, to nawet dobrze. Będziesz bardziej zaskoczony gdy zobaczysz moda i jego ogrom :) .

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Cóż nie chciałbym poganiać twórców moda , ale skoro zdania na temat dubbingu są dosyć podzielone to TM mogłoby uzgodnić między sobą czy dubbing się pojawi i jak by to miało w jego ewentualnych kwestiach wyglądać .

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan

W końcu prosta i przejrzysta odpowiedź, bez domorosłej filozofii :D  Nie mówię, że się z nią zgadzam, ale brakuje mi starych dobrych czasów kiedy na forum siali zamęt siekacz i gorn ;)

Pozdro Stary.

Co do dubbingu to jak znam życie to nigdy nie wyjdzie. A dlaczego? Pomijając taką kwestię, że powinien być pro [studio - to jeszcze mógłbym załatwić, pro głosy - może kilku aktorów by się załatwiło za free], to tekstów jest sporo więcej niż w MT a MT do tej pory się robi.

Ale wersją englishową bym nie pogardził :)

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Cytat: shergar link=topic=4856.msg41947#msg41947 date=Jan 8 2009, 11:33\'
Ale wersją englishową bym nie pogardził :)
Jeżeli dialogi będę dłuższe niż w MT to też będzie z tym spory kłopot, nie wiem czy się znajdzie tylu chętnych do tłumaczenia, no chyba, że rzeczywiście CZ wszystkich na tyle zachwyci, że będzie się chciało tłumaczyć :D  W każdym razie gdy teraz widzę, ile było pracy nad tłumaczeniem dialogów MT to strach pomyśleć ile będzie w CZ...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Dobra, ja to widzę tak. The Modders nie zapowiadają pracy nad żadnym dubbingiem, ale nie zabraniają wydawać zmodyfikowanej wersji moda, jeżeli będzie wyraźnie zaznaczone, że nowy mod jest oparty o Czas Zapłaty, ale zawiera modyfikacje wykonane przez inną grupę.

W tej sytuacji możliwe będzie wydanie moda "Czas Zapłaty z dubbingiem" grupy "The Dubbers" na podstawie moda "Czas Zapłaty" grupy "The Modders", jeśli będzie to wyraźnie napisane w takim miejscu, żeby nie było u nikogo wątpliwości.

Bruce

Bruce

Użytkownicy
posty100
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja w sprawie dubbingu. Jakby ktoś nie wiedział, to ja nadzoruję dubbing do MT i jeden z dubbingerów zgłosił się do mnie, czy nie mam dla niego jakiejś głównej roli w jakimś modzie. Ponadto myślę, że udałoby mi się zwerbować jeszcze część osób, które brały udział w nagrywaniu MT.

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry