Wyciek Dziejów Khorinis 11798 23

O temacie

Autor Cragann

Zaczęty 13.05.2023 roku

Wyświetleń 11798

Odpowiedzi 23

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy603
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Wyciek Dziejów Khorinis
2023-05-13, 20:30(Ostatnia zmiana: 2023-05-13, 20:36)
Sprawdzał ktoś co w nim jest, jeśli tak, to jak wrażenia?

Edit:
Źródło: https://wykop.pl/wpis/71312379/panowie-i-panie-afera-xd-czytam-wykop-od-lat-ale-n

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, niestety jest legit

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Również potwierdzam prawdziwość wycieku. W paczce z plikami modyfikacji znajduje się także screen rzekomej rozmowy lidera zespołu z osobą odpowiedzialną za wyciek. Jednak rozmowa może być fejkiem, gdyż screen został zrobiony na komputerze, a edytować kod HTML klawiszem F12 potrafi nawet dziesięciolatek. Zrobić fejkowy profil także nie jest czymś trudnym. Zgaduję, że za wyciek odpowiada jakiś sfrustrowany (być może były) członek zespołu chcący zrzucić wszystko na Darka.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przykro mi to mówić ale to najlepsze co mogło się stać z tym modem.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy603
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Wyciek Dziejów Khorinis
#4 2023-05-13, 23:14(Ostatnia zmiana: 2023-05-14, 00:42)
Ok, czekamy na oświadczenie co do przyszłości moda. Może @Dark chciałby się ustosunkować do tego tutaj?

Edit: Jak z zawartością paczki, jest tam wszystko co DK publikowało? np. zawartość ze screenów z głownej strony https://dziejekhorinis.org/

Post połączony: 2023-05-14, 00:42
Gameplay:
https://www.youtube.com/watch?v=idT-NLDcYtk

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Heh, to teraz ten mod nigdy nie powstanie, za to powstanie pozew pewnie. Ale oglądając ten gameplay to jest kilka odwołań do kronik myrtany pewnie jeszcze z czasów przed podziałem.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty447
Propsy255
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Zgaduję, że za wyciek odpowiada jakiś sfrustrowany (być może były) członek zespołu chcący zrzucić wszystko na Darka.

Dość ryzykowne założenia czynisz. W końcu mowa o osobie poważnie zamieszanej w afery tego typu w przeszłości. Kiedyś nawet swoimi akcjami najzwyczajniej w świecie sabotował projekt, a następnie premedytację tych zabiegów dodatkowo potwierdził kierując do kolegów wiadomość, że: mod został zaorany i co oni na to.
Spoiler
Taaa, wtedy to też wydawało się chore, ale z perspektywy czasu sądzę, że plan zakładał zniechęcenie "niewygodnych" kolegów do projektu, sprawienie aby sobie poszli. Wtedy mógłby wejść w ich miejsce i wprowadzić swoje porządki. Zostałby absolutnym władcą moda. To był cel którego nie udało mu się osiągnąć wcześniej, w głosowaniu. Oczywiście, nie pykło i miast tego wprowadził inne, niemniej poważne rozwiązanie, które wszyscy znamy.
Tak więc biorąc jego przeszłość jak i wpływy to przypadek wycieku czyni go z miejsca jednym z głównych podejrzanych niezależnie czy przyczyną jest niefrasobliwość czy celowe działanie.

Co do widocznych tu materiałów to ja nie widzę nic ciekawego. Niemal cały filmik prezentuje wioskę zrobioną wiele lat temu. Nawet powstała z nią demonstracyjna wersja modyfikacji dla zamkniętego grona. Zgadnijcie kto rozdawał do niej linki osobom spoza teamu.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak z zawartością paczki, jest tam wszystko co DK publikowało? np. zawartość ze screenów z głownej strony https://dziejekhorinis.org/
W paczce znajduje się wyłącznie modyfikacja i jakieś narzędzia.

Jeśli ktoś nie chce sobie spoilerować fabuły modyfikacji, to nie znajdzie tam nic ciekawego. Wyciek zapewne miał w jakiś sposób ośmieszyć zespół, ale na idiotę wyszła tylko osoba odpowiedzialna za ten wyciek. Nie spowodowało to żadnych strat materialnych dla twórców, bo modyfikacja jest w pełni darmowa. Pokrzywdzone zostały jedynie osoby, które w spokoju wyczekiwały modyfikacji, gdyż teraz spoilery z modyfikacji będą walać się po internecie. Ot po prostu urażony piwniczak uznał, że jeśli coś mu kiedyś obiecano, to ma to dostać za wszelką cenę. Niezależnie od tego jaki ktoś ma konflikt z Darkiem, złośliwe działanie przeciwko całemu zespołowi jest wyłącznie oznaką jakiegoś rodzaju degradacji mózgu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiadomość wygląda na kompletny fake również z innego powodu - dostęp do repozytorium był dziecinnie łatwy i bez podszywania się pod kogokolwiek. Z tego co pamiętam wystarczyło tylko pokazać, że coś tam się umie (choćby screeny ze Spacera) i powiedzieć, że wyśle się umowę w późniejszym terminie i tyle - dostawało się dostęp do Discorda i repozytorium od ręki. W umowie można było wpisać cokolwiek, i tak nikt by tego nie sprawdził. Dark chciał mieć tylko pewność, że nikt nie podpierdoli mu znowu połowy moda.

W sumie jedyne co typ osiągnął wypuszczając pliki Dziejów to to, że polska scena modderska Gothica ponownie okazała się toksycznym gównem przepełnionym stulejkarzami, którzy swoje kompleksy z bycia gorszym sortem próbują rekompensować "zaoraniem" coraz to innych grup modderskich, które próbowały cokolwiek wyprodukować. Może faktycznie jedyne, do czego polacy są zdolni, to dramy i hodowanie cebuli. ✨

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wystarczy przypomnieć sobie co się stało jak sequel (sekwel) wypłynął.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz

Leoxiq1993

Wyciek Dziejów Khorinis
#10 2023-05-14, 17:27(Ostatnia zmiana: 2023-05-14, 17:39)
Ja naprawdę nie chcę wierzyć, że to jest aktualny stan moda.

Post połączony: 2023-05-14, 17:39
Tak, niestety jest legit
Na ile % masz pewność? Nie ma szansy, że to stan projektu sprzed 3 lat lub coś?

Pozdrawiam mame i tate

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem na ile można wierzyć filmikom na YT które masowo pojawiają się, ale jak otwierają konsolę kodów to data builda jest bardzo świeża.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Tak, niestety jest legit

Tak na 100% :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A Dzieje nie miały przypadkiem restartu po tym jak Kroniki Myrtany się wydzieliły i zabrały część assetów? Chyba właśnie od tego ta cała drama z umowami się zaczęła potem.

Damianut_Gladiator

Damianut_Gladiator

Użytkownicy
posty27
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Również potwierdzam prawdziwość wycieku.

Ustaliłeś to na podstawie samej paczki z plikami moda?

Post połączony: 2023-05-14, 22:05
Nie wiem na ile można wierzyć filmikom na YT które masowo pojawiają się, ale jak otwierają konsolę kodów to data builda jest bardzo świeża.

Ja ściągnąłem wersję z przyszłości:

Tłumaczenie modyfikacji do Gothica na smartfonie: Weblate.

Chcesz przetłumaczyć modyfikację, której nie ma na liście projektów Weblate? Skontaktuj się z administratorem (auronen na Discord).

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie

Dota

Wyciek Dziejów Khorinis
#15 2023-05-15, 01:21(Ostatnia zmiana: 2023-05-15, 01:33)

Tak, niestety jest legit

Nie wiem na ile to bait, ale przynęta siadła. Aż mnie wkręciła xd

Zacznijmy od tego, że Simon napisał, że potwierdza wyciek, że po prostu był, a nie co w nim jest, bo o to się rozchodzi następna część.

Czytając to jednak dalej z perspektywy osoby postronnej można odnieść wrażenie, że Simon w kulki leci, że niby wie, aczkolwiek nie wie i pisze prowokacyjne posty albo wie, ale nie powie.
Tak czy siak chujowo można to odebrać z perspektywy ludzi, którzy nie siedzą w community na codzień. xd

@edit

Źle pierwszy cytat wrzuciłem, chodziło mi o początek tematu i chyba drugą wypowiedź. Tak to jest jak pijane dzidygi dostają klawiatury xd

Quatrosss

Quatrosss

FatDragon Game Dev.
posty62
Propsy9
ProfesjaProducent
  • FatDragon Game Dev.

Ja ściągnąłem wersję z przyszłości:
[/quote]

Co do samych plików jak się dobrze zastanowić, i jeśli jest się zaznajomionym z filmikami z kanału DK to oczywiste, że build jest bardzo stary, paroletni.
Co do screena to fajnie by było w to uwierzyć dla beki ale szanse są raczej nikłe.
No ale wykopki i inne barany na discordach łykają jak leci i powielają pomówienia. Dark sam się na wykopie już wypowiedział, że to wszystko bujda. Thread niestety spadł ale screeny gdzieś tam są.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dawno temu wiadomo było, że nic z tego nie będzie, a kto coś umiał to odszedł i zrobili Kroniki

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
dawno temu wiadomo było, że nic z tego nie będzie, a kto coś umiał to odszedł i zrobili Kroniki
https://www.youtube.com/watch?v=oKqTP5JR4Z4

Pozdrawiam mame i tate

Rzephinio

Rzephinio

Użytkownicy
posty0
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Panowie zwróćcie uwagę że oficjalna strona dziejów została wyłączona. Pytanie co ma się tam pojawić, albo czy to nie koniec projektu :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry