Nie mówię, że nie powinni tworzyć kolejnego addona, niech sobie robią co chcą, ale wstawiając tutaj post z zapowiedzią muszą pogodzić się z tym, że ludzie będą krytykować (konstruktywnie, czy też nie) ich pomysły jeśli są tak bezsensowne jak ten obóz 2m od czarnego trolla.
No niby racja, ale nie wiemy jaki jest pomysł twórców na to miejsce, dostaliśmy "tylko" screena. Pojawił się głos, że może czarnego trolla przeniesiono. A może go usunęli i to miejsce jest teraz zamieszkane przez jakichś ciemnych typków, korzystających, że nikt tu się nie zapuści przez jego złą sławę (leże czarnego trolla jest zaznaczone nawet na mapie, zupełnie jak ostrzeżenie)? Chodzi o to, by nie zniechęcać twórców zbyt ostrymi słowami.
Ale jeśli tam faktycznie jest czarny troll, kawałek drogi od tych chatek, to nie jest to najlepiej przemyślane.
Co do dołączenia do magów wody, chyba dawno nie grałeś w NK. Saturas po przybyciu do Jarkendaru zmienia podejście do Bezimiennego o prawie 180°. Zwłaszcza po pokonaniu Kruka mówi wprost bohaterowi, że niewątpliwie jest on wybrańcem, więc w najgorszym razie w tym momencie można by umożliwić zostanie magiem wody.
Doskonale to pamiętam. Ale gildię wybieramy w 1 rozdziale, kiedy Saturas jest na nas zły. I myślałem nawet czy nie wspomnieć, że jako Mag Ognia moglibyśmy mieć w 2 rozdziale możliwość przejścia do Magów Wody (jak w G1), ale to by chyba spowodowało spory bałagan, więc wolałem to przemilczeć.
A taki, że poza silnikiem gry takie mody nie mają nic wspólnego z fabułą Gothica.
Ekhem, Kroniki Myrtany? Cienie Przeszłości?
1. Jest jeszcze Vatras i choćby ze względu na jego wstawiennictwo Saturas musiałby odpuścić bohaterowi.
2. Akurat Saturas godzi się z członkostwem w Wodnym Kręgu. Dawne urazy nie stoją na przeszkodzie by dawał bohaterowi nowe questy.
Godzi się, ale zachwycony nie jest. Ale tak, questy może zlecać. No i stopniowo przekonuje się do Beziego. A co do pkt. 1 to faktycznie, o Vatrasie nie pomyślałem.
Niemniej wydaje się że sens dołączenia do Magów Wody (po wejściu do Jarkendaru lub poskromieniu Kruka) byłby gdyby bohater wcześniej dołączył do Najemników.
Nie wiem czy to dobry pomysł. Najemnicy z G2 to inna gildia niż w G1. Poza tym chcą zagłodzić miasto, czyli osłabić siły Innosa na wyspie, a to zaburzyłoby równowagę, tak ważną dla Magów Wody.
Ale jeśli jakoś ciekawie to zrobicie, to czemu nie.