Fable 2 4684 13

O temacie

Autor Trout

Zaczęty 18.10.2008 roku

Wyświetleń 4684

Odpowiedzi 13

Trout

Trout

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
1 . http://www.gry-online.pl/s014.asp?ID=219
2 . http://www.gry-online.pl/s014.asp?ID=220

Właśnie pojawiły się 2 nowe gameplaye do taj gry . Jakie są wasze wrażenia ?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Fable 2
#1 2008-10-18, 23:09(Ostatnia zmiana: 2008-10-18, 23:14)
Brak armorów? Minimapy? Średnio mi się to podoba :roll:

Edit:No i jeszcze ewidentny brak śmierci. Ten Molyneux chyba nazbyt kreatywny się robi i niszczy swoja własną, kultową i wielokrotnie nagradzaną już produkcje... A szkoda.

Trout

Trout

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Mi to tak nie przeszkadza . Najbardziej wkurzające dla mnie jest to , że nie będzie można zginąć .

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Fable 2
#3 2008-10-18, 23:22(Ostatnia zmiana: 2008-10-18, 23:23)
Za chulerę nie mogę się zdecydować co kupić se na Xboxa... Albo to, albo TO. Co polecacie bardziej?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Brak zbroi tylko jakieś "świetne" ubrania. Bardzo podobna gierka do jedynki. Zobaczymy :roll:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Vierzba link=topic=4075.msg34927#msg34927 date=Oct 18 2008, 22:22\'
Za chulerę nie mogę się zdecydować co kupić se na Xboxa... Albo to, albo TO. Co polecacie bardziej?

Soul Calibur IV, gierka wymiata :roll:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
W jedynce też jak się ginęło, to było zmartwychwstanie.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Kiedy miałeś specjalną fiolkę, nie inaczej.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No tak, ale tych fiolek było wpizdu (mi się często kasowały, bo 9 to górny limit).

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Przysłali mi grę dziś o 15, więc zdążyłem ją trochę już rozgryźć. Pierwsze co rzuca się w oczy to brak radaru, zamiast niego jest żółta świetlista ścieżka której zdarz czasami się zaplatać. Wydaje się przez to, że gra jest nieco liniowa, bo ścieżkę mamy z góry wyznaczoną przez grę, ale to tylko pozory.
Poza tym, menusy, mapy, dzienniki zadań są, tak jak w jedynce, nieco pogmatwane. Przydałaby się czytelniejsza mapka całego Albionu i przedstawienie ekwipunku, bo te są trochę nieczytelne. Kto grał w pierwszą część, wie o co chodzi.
Grafika jest sweetaśna, fabuła z początku przebiega fajnie. Początek gry jest baardzo podobny do poprzedniczki, zbieramy 5 sztuk złota żeby kupić pozytywkę spełniającą życzenia, po drodze spotykając psa dręczonego przez łobuza. Ten uczepi się nas jak (nomen-omen) rzep psiego ogona i zostanie naszym przyjacielem.
Z początku sceptycznie do niego podchodziłem, po chwili gry zmieniłem jednak zdanie. Okazuje się on bowiem bardzo przydatny w tym nowym otwartym świecie, szczeka i doprowadza nas do miejsca w którym można kopać, to samo robi gdy zobaczy skrzynię czy cokolwiek innego. Można go też uczyć sztuczek, np. chowania głowy między łapy gdy bekniemy lub puścimy bąka.
Co się tyczy zaś otwartego świata, to dalej jest on podzielony na kawałki świata przedzielone loadingami, są one jednak dużo większe i bardziej otwarte, koniec z łażeniem po lesie w kształcie tunelu.
Są też liczne nawiązania do Fable 1, między innymi książka opowiadająca w skrócie o perypetiach jej bohatera, zawitamy do ruin gildii bohaterów, mamy też srebrne klucze i Demoniczne drzwi. Ponarzekam trochę na niekonsekwencję w tłumaczeniu, pisze bowiem w książce że bohater pokonał jakiegoś Kubę Rozpruwacza(!) który w jedynce nosił miano Jack Rzeźnik.
Gra jest humorzasta niczym oldskulowe przygodówki. Opis itemu "złoto" brzmi Zimne, błyszczące i ułatwia życie. To złoto. Możesz robić z nim co chcesz oprócz wsadzania do buzi, nie wiadomo gdzie było wcześniej. , a pstrąga Odnawia wolę i wzmaga chęć do płynięcia pod prąd. (Cytaty biorę z głowy, nie dam uciąć sobie siusiaka że zgadzają się w pełni z oryginałem).
Na koniec chcę nadmienić że Fable 2 rżnie z Wiedźmina jak tylko może - oprócz głębokich wyborów moralnych mamy też barda-przydupasa oprowadzającego po mieście. :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czy tak jak w poprzedniej części, nie da się skakać? :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Czekaj, czekaj. Grałeś na XPudle?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Da się skakać, ale tylko gdy stoimy przy skarpie albo przez płot. Tak beztrosko jak w Gothicu się nie da. Za mało przycisków na padzie ;]
I tak, na Ikspudle grałżem :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Video Recenzja Fable:
http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=229

Robię się jak Lord :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry