Arcania: A Gothic Tale 201751 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 201751

Odpowiedzi 732

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nie lepiej zamiast używać dx11 zmienić rozdziałkę na wyższą niż 1280x1024? taka niska niszczy wygląd gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
karta to radeon hd 4850
trybu w oknie próbowałem i jest ok, jednak to nie jest rozwiązanie problemu
nie wiem gdzie jest tryb zgodności, bo przez te pierdolone pasy prędzej można dostać epilepsji niżeli coś znaleźć

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Arcania: A Gothic Tale
#542 2010-09-25, 21:01(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 21:14)
tryb zgodności jest w właściwościach pliku .exe gry, ppm -> właściwości -> szukaj sobie, ale to nie musi nic dać - napierdalaj w oknie, to i tak tylko demo, kilka minut gry.

@down
wiem, że nic nie da, ale lepiej sprawdzić.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tryb zgodności niekoniecznie cokolwiek da, na radkach często wychodzą takie bugi(farcry 2, starcraft 2, crysis war., dirt 2, masseffect 2...) pewnie za dzień, dwa wyjdzie jakiś hotfix.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

#544 2010-09-25, 21:22(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 21:37)
Veto:Dziadowską?? Dziadowską to można nazwać radeona 9200 w planie miałem kupić geforca ale wyszło inaczej starszej karty nie chciałem kupować może i mógłbym ale musiał bym kupować przez alegro. po drugie ta karta jest bardziej przyszłościowa przez to że ma dx11 a coraz więcej gier będzie go wykorzystywać a na mojej rozdzielczości to się nie mam co bać o fps rozumiem jak bym miał 1080p.Karta pobiera mniej energii i lepiej się kręci a to przez to że robiona jest w technologi 40 nm.Kupił bym  radeon hd 4850 i miał bym problemy jak thoro.(oczywiście jeśli to wina kraty)A tak nie mam.
Sam Ogrodnik:Ja mam 19 cali wyżej to tylko 1600x1200 a na 19 calch to dziwnie wygląda.
A nie lepiej napisać tak grę żeby chodziła płynnie po 2 ktoś napisał że ta gra nie wykorzystuje dx11

Thoro: a te pasy są poziome czy pionowe Kręciłeś kratę??a i czy dzieje ci się tak tylko w tej grze?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Kupił bym radeon hd 4850 i miał bym problemy jak thoro.(oczywiście jeśli to wina kraty)

Te problemy to jedynie formalność. Pomijając to, że od 2008 roku w żadnej grze nie spotkało mnie nic podobnego, to jestem pewien że jest to kwestią aktualizacji sterowników czy ewentualnie patcha. Prawdę mówiąc nie chce mi się nawet tego sprawdzać. Myślałem, że ktoś zna ten problem a skoro nie to nie. Arcania na chwile obecną niezbyt mnie interesuje a tym bardziej demo. Zobaczymy co się będzie dziać w wersji pełnej.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
No ja raz miałem problemy z pluginem do Adobe AE i wydali patcha pod nowe stery do radeona wiec może być tak jak piszesz.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

#547 2010-09-25, 21:40(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 21:41)
Co dziwne, w grze nie mozna ustawić widoczności trawy, której zmniejszanie zawsze wplywalo bardzo poztywnie na plynnosc na moim kompie, np w oblivionie czy gothicu 3. Razi tez brak mozliwosci chodzenia czy oddalania kamery...

Spoiler

WAH WAH WAH.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
O tak to oddalenie podczas walki mnie wnerwia jestem wychowany na tym widoku z G1,2,3 a nie takim coś ala mmorpg.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Komuś działa opcja "Zoom"? Myślałem, że jest właśnie od kamery, ale cholerstwo w ogóle mi nie działa.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
A gówno prawda, bo pierwszy(albo drugi) patch zarąbiście zoptymalizował grę.
Co nie zmienia faktu, że takie słowa padały, a świat idzie do przodu, sprzęt jest coraz lepszy i problemów z płynnością Crysisa już raczej nie ma.

Wystarczy przypomnieć sobie stwierdzenia crysis = nowy benchmark. Zżerał dużo ale wcale nie musiał. Ile mu podsuniesz do żarcia, tyle zeżre.

I zapewne chodzi ci o patch 1.02.

Podziękowania za screeny przesyłam wielkie.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

#551 2010-09-25, 21:49(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 21:56)
Veto:Dziadowską?? Dziadowską to można nazwać radeona 9200 w planie miałem kupić geforca ale wyszło inaczej starszej karty nie chciałem kupować może i mógłbym ale musiał bym kupować przez alegro. po drugie ta karta jest bardziej przyszłościowa przez to że ma dx11 a coraz więcej gier będzie go wykorzystywać a na mojej rozdzielczości to się nie mam co bać o fps rozumiem jak bym miał 1080p.Karta pobiera mniej energii i lepiej się kręci a to przez to że robiona jest w technologi 40 nm.Kupił bym radeon hd 4850 i miał bym problemy jak thoro.(oczywiście jeśli to wina kraty)A tak nie mam.
Sam Ogrodnik:Ja mam 19 cali wyżej to tylko 1600x1200 a na 19 calch to dziwnie wygląda.
A nie lepiej napisać tak grę żeby chodziła płynnie po 2 ktoś napisał że ta gra nie wykorzystuje dx11
Nie wziąłeś pod uwagę faktu, że pograsz sobie max rok i będziesz musiał zmienić. Co z tego, że coraz to nowsze gry obsługują dx11, skoro właściwie już teraz musisz zbierać na nową kartę. Jestem posiadaczem 4890 i gdybym miał teraz te 800zł i do wyboru w ten cenie 4890 i 5770 to bym wybrał moją. A to z tego powodu, że po prostu 5770 jest słaba.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

#552 2010-09-25, 22:02(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 22:10)
Veto:Wiesz jak bym miał teraz kupować to bym kupił co innego ale jako że czekałem na kompa trochę a w krakowie miałem sklep blisko a tam nie było starszych wersji kupiłem co było nie chciało mi się dłużej czekać a z tej karty jestem zadowolony w maxie jest b.dobra szkoda  że nie ma 2gb pamięci ale trudno nie ma żadnych zrywek, problemów jak z geforcem gtx 260 nie kupowałem tej karty do gier gram raz na miesiąc a większość gier chodzi mi super 30-65 fps (średnio) kiedyś mogłem tylko pomarzyć o takiej wydajnośći tylko ta gra sprawia problemy i to mnie wnerwia.

A mam do ciebie pytanie czy kręcisz kratę i czy używasz catalyst control center czy może ati tray tools

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie podkręcam nic (niema potrzeby), a z CCC coś tam kombinowałem.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

#554 2010-09-25, 22:20(Ostatnia zmiana: 2010-09-25, 22:21)
Veto:mam prośbę wiesz co to ungine heaven http://unigine.com/download/ gdybyś mógł pobrać i odpalić z takimi ustawieniami i potem wybrać benchmark i podać mini i max fps chciałbym zobaczyć jak jest wydajna moja karta na dx10 na mojej rozdzielczości w porównaniu z innymi. Z góry dziękuje jak nie będziesz mógł to nic się nie stanie.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z moim netem xD tM wczytuje mi się ponad minutę(radiówka YEAH! ;/), szkoda mi tych 2:40h na pobieranie jakiegoś shitu

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Ok rozumiem też kiedyś tak miałem ale teraz mogę się wyżyć 25m chello a mi wyszło tak

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Aktualizacja sterowników rozwiązała problem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#558 2010-09-26, 00:20(Ostatnia zmiana: 2010-09-26, 00:59)
Arcania\data\video

ładować się tu, jak kogoś interesuje - jakieś filmiki z animkami przeciwników i dziwny, niezrozumiały dla mnie plik wip.wmv.

Ponadto w ProcessManager.xml znalazłem pliki z czymś takim:

<ThreadConfig platform="PC" cores="1" >

...

<ThreadConfig platform="X360" cores="6" >
może jak zmienię w PC rdzenie na 2 (u mnie dwa, więcej rdzeni nie mam) to będzie lepiej śmigać?

...Może coś się poprawiło, ale nieznacznie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#559 2010-09-26, 09:02(Ostatnia zmiana: 2010-09-26, 09:02)
Trochę wczoraj polatałem i w sumie nie na na co narzekać. Trochę się bałem czytając o tym, że gra jest tragicznie "zoptymalizowana" i niektórzy nie mogą grać. U mnie na nie najnowszym sprzęcie takich problemów nie było i grałem komfortowo prawie na najwyższych ustawieniach. Prawie, ponieważ i tak niezależnie od gry zawsze zmniejszam jakość takich pierdół jak cienie, widoczność obrazu (dodaje to fajnej głębi) by mieć w razie czego te kilka fps w zapasie kosztem rzeczy na które nikt uwagi większej nie zwraca.

Denerwuje mnie, że gdy otweramy dziennik, mapę i takie tam to włącza nam się widok na bohatera i jego parszywą mordę, Jeśli już to mogliby chociaż tu zobrazować jak ogląda mapę, jakiś worek lub cokolwiek. Sam bohater to jest również tragedia. Po raz kolejny brak imieia pominę milczeniem ale ten ryj to jest przesada. Gdybym chciał oglądać pięknego zaca efrona, czy nieślubnego brata justina bibera to bym sobie włączył jakieś mtv a nie grę, która teoretycznie i obrazowo osadzona jest te kilkaset lat wstecz. Poprostu nie mogę patrzeć na ten zjebany tępy ryj, plebijską fryzurkę godną alternatywnych dzieci facebooka i licze że szybko wyjdzie mod zmieniający to gówno na cokolwiek innego.

Kolejna rzecz grafika. Fajnie, że jest dużo opcji i można to ładnie skonfigurować z poziomu gry co w dzisiejszych produkcjach to nieco żadkość ale za chuja nie idzie się pozbyć tej "jasności". Kombinowałem dobre pół godziny z tym "trybem europejskim", który sam w sobie gówno daje, saturacją i innymi ustawieniami typu kontrast i dalej to nie wygląda jak powinno. Mam nadzieję, że wyjdą shadery.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry