Przechodzenie przez korony drzew, choinek 4143 7

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 22.08.2008 roku

Wyświetleń 4143

Odpowiedzi 7

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Witam.

Czy wie ktoś jak zrobić żeby dało się przejść przez koronę drzewa (jak w G2) a przy pniu już nie?
Bo w G1 nie ma czegoś takiego i po przeniesieniu np. choinek z G2 'potykamy' się o każdą gałązkę.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
nie wiem czy ci sie spodoba to rozwiazanie: w pien wstawiasz jakis pal, podobnej grubosci do drzewa, a drzewo ustawiasz tak aby dalo sie przeniknac. Wtedy postac tylko lekko wniknie w pien. Mam nadzieje ze to pomoze.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie niezły pomysł...
A wie ktoś jak można to zrobić inaczej?

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
A może by podzielić model danego drzewa na dwa oddzielne modele? Do tego jednak trzeba kogoś kto się zna na 3D...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można też wstawić pal (nie da się przenikać) i na jego szczycie dać krzaki (któryś model w folderze nature), dużo krzaków (da się przenikać).

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dragon: LOOOOOOL!

Luke: Znam się na 3D, mogę to zrobić... ale to sporo roboty.
Myślałem bardziej nad czymś takim, jak naprzykład tekstura wody. Da się przez nią przechodzić. Może w opcjach tekstury można gdzieś ustawić żeby się dało przez nią przejść?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Buła, popatrz, jak zrobione są pajęczyny <tekstura?>, może one mają w sobie to coś (bez dwuznaczności XDDD)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Buła\'
Dragon: LOOOOOOL!
Ni LoL#msgote author=Buła\']Dragon: LOOOOOOL![/quote]
Ni LoLuj mi tu, bo to jest też rozwiązanie :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry